Babamın yanında çalışmaya başlıyorum yakın zamanda, meslek öğrenicem elektrik işi (inşaat elektriği) hem meslek açısından hem de pederle çalışma açısından tavsiyelerinizi merak ediyorum herkese şimdiden tavsiyeleri için teşekkürler.
Babamın yanında çalışmaya başlıyorum yakın zamanda, meslek öğrenicem elektrik işi (inşaat elektriği) hem meslek açısından hem de pederle çalışma açısından tavsiyelerinizi merak ediyorum herkese şimdiden tavsiyeleri için teşekkürler.
Babayla beraber çalışmak bence gençliğinde yaşayabileceğin en keyifli şeylerden biri. Sana öğretmek için arada sırada tabi ki normal işçilerden bile daha fazla ses yükseltebilir ama eninde sonunda belki baban kendi işini ileride sana devredecek.
Babayla beraber çalışmak bence gençliğinde yaşayabileceğin en keyifli şeylerden biri. Sana öğretmek için arada sırada tabi ki normal işçilerden bile daha fazla ses yükseltebilir ama eninde sonunda belki baban kendi işini ileride sana devredecek.
ben daha önce sanayide başkasının yanında çalıştım küfür edende oldu azarlayanda, babamdan bu yaşıma kadar onların söylediklerinin ettikleri küfürlerin 10 katını işittim ama hiç koymadı he baba diyip geçtim o yüzden bu konuda rahatım babam sonuçta ne derse desin koymaz mantığındayım harbiden de koymaz bu arada
Aklına takılan ne varsa üşenmeden sor .o işi öğrenmeden kalkma. Öğrenmede ilerleyin elinden al işi o sana bakarken sen yaptı pekissin. Azarı bol bol yicen ama herseyi öğretebilir. Sabırlı ol ve eline koluna yapış adamin
Hocam eğer hayalinde bir meslek yoksa bu işe kalkış pişman olabilirsin aynı şekil babam serbest piyasada daire boyacısı yeri geldi full sezon çalıştık parası iyi olabilir ama ben bu işi yapmak istemediğim için devam ettirmiyorum. İyi düşün elindeki imkanları değerlendir ilerde devam ettirebilecek misin karar ver.
Hocam eğer hayalinde bir meslek yoksa bu işe kalkış pişman olabilirsin aynı şekil babam serbest piyasada daire boyacısı yeri geldi full sezon çalıştık parası iyi olabilir ama ben bu işi yapmak istemediğim için devam ettirmiyorum. İyi düşün elindeki imkanları değerlendir ilerde devam ettirebilecek misin karar ver.
valla kaporta motor sanzuman tamircisi bu ikisini acaba yapabilir miyim diye düşündüm ancak ilgim olmadığı için boşverdim, daha önce cnc fabrikasında çalıştım 6 ay kadar az çok meslek hakkında bilgim var tecrübeli değilim usta hiç değilim ama sıfır da değilim ancak yürümedi bir türlü aklıma yatmadı sevemedim fabrikanın bana göre olmadığına karar verdim çıktım ayrıca ileride kendi işimi yapmak istiyorum cnc bu bağlamda zor bir seçenek olacaktı keza açması bir dert toparlaması bir dert işletmeyi büyütmek bir dert bir yandan 10 kişiden 9'u cnc'ci olmus rekabet cok fazla kıyamet gibi adam çalışıyo cnc'de ve üstüne üstlük açıpda 1 yıla kalmadan makinaları satıp kepeng indiren çok esnaf var bir yandan robotlasacak lafı var vede kapalı atolye ortamında makinelerin gürültüsünde çalışmak beni boğuyordu elektriğide küçüklüğümden beri babamdan gördüğüm için sempati duyuyordum ama hiç babamın yanında cırak olmayı düşünmemişim ki babam ben seni yanıma alayım diyene kadar
Mesaj otomatik birleştirildi:
bu arada inşatta çalışmakta kolay değildir arkadaşlar öyle fabrika gibi cumartesi tatili yok açık alanda çalışılıyor yükseklik korkun olmıcak düşme etme riskin var elektrik baslı basına bir tehlike zaten bahsetmiyorum bile tedbirli olucan kaç kat yukarıda çalışıyosun inip çıkıyosun bacağında dizinde problem olmıcak hava sartları ikamet ettiğin ile göre her zaman güllük gülüstanlık bahar havası olmıcak kışın soğuğu yazın kavurucu sıcağı var öyle tabilotta yemek masa sandalye de yok vs. bunlar babamın bana baslamadan söyledikleri buna rağmen sırf hoşuma gidiyor diye kabul ettim yanında çalışmayı daha bunlar duyduklarım oraya gidince göreceklerimi siz tahmin edin inşallah pişman olmam yaptığım işi seveyimde kusurları da yanında nazar boncuğu olsun insallah herkes istediği mesleği yapabilir