Neler Yeni

Başlangıç Seviyesi Oyun ve Çalışma Odaklı Kasa Tavsiyesi (35K Bütçe)

LovX_0

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emir Akan
Bütçe
35000
Merhaba,

Daha önce hiç kasa bilgisayar toplamadım, bu yüzden hazır toplanmış kasalar almayı düşünüyorum. İtopya gibi sitelerdeki hazır sistemler güvenilir midir? Özellikle PSU (güç kaynağı) kısmında kafam karıştı. Bazı hazır kasalarda PSU görünmüyor veya belirtilmiyor. Bu parça sistemle uyumlu bir şekilde mi seçiliyor, yoksa kafalarına göre mi ekleniyor? Hangi PSU’nun kullanıldığını nasıl görebilirim?

Kullanım Alanlarım ve Beklentilerim:

• Bütçe: 35.000 TL
  • Oyun: Ağırlıklı olarak oyun oynamayı seviyorum. İlk odağım, oyunlarda alacağım performans.
  • Canlı Yayın: Oyun oynarken başlangıç seviyesinde yayın açmayı da düşünüyorum. Çok ileri düzey bir sistem olmasa da bu ihtiyaçlarımı karşılasa güzel olur.
  • 3D Modelleme ve Render: Ara sıra temel düzeyde 3D modelleme ve render almak istiyorum.
Planım: Başlangıç için yeterli bir sistem alıp zamanla parça değiştirerek güncellemeyi düşünüyorum.

Sorularım:

1. PSU Güvenilirliği: İtopya gibi sitelerde PSU hakkında nasıl bilgi alabilirim? Güç kaynağının kalitesi ve uyumluluğu bu sistemler için yeterli mi?
  2. Parça Öncelikleri: Bu kullanım alanlarına uygun şekilde hangi parçaları hangi seviyede tutmalıyım? Örneğin: İşlemci, ekran kartı, RAM kapasitesi ve SSD tercihleri.
  3. Geleceğe Yönelik Yükseltme: Yükseltilebilir bir sistem için hangi parçalara öncelik vermeliyim?
  4. Ekran Kartı Seçimi: GeForce RTX 4060 Ti 16GB ve 8GB modelleri arasında çok büyük bir fark var mı? Hangi model bütçe/performans açısından daha uygun olur?
  5. İşlemci Tercihi: INTEL i5-14400F veya i5-13400F işlemci arasında kaldım. Bu modellerle bir sistem almak bütçemi aşar mı?
  6. DDR5 Anakart: DDR5 soketli bir anakart olan sistem tercih etmeyi düşünüyorum. Bunun gelecekteki yükseltmeler için ne kadar önemli olduğunu değerlendirir misiniz?
  7. RAM Kapasitesi: 16GB RAM başlangıç için yeterli olur mu? Yoksa daha sonra bütçemi toparlayıp 32GB RAM'e yükseltmek daha mı mantıklı?
  8. Soğutma İhtiyacı: Hazır sistemlerde genelde kasa fanları oluyor. Ancak INTEL i5 (13. veya 14. nesil) ve RTX 4060 Ti ile stok soğutucular yeterli olur mu? Yoksa harici bir soğutma çözümü almalıyım?
  9. Markaların Etkisi:
    • Ekran Kartı Markaları: Gigabyte, ASUS, MSI gibi markalar arasında ne fark var? Bu farklar performansı etkiler mi?
    • RAM ve SSD Markaları: RAM ve SSD markaları performans açısından ne kadar fark yaratır? Bu konularda dikkatli olmam gerekir mi?
Tercihlerim ve Nedenleri:

• İşlemci olarak INTEL tercih etmemin sebebi, hem daha uzun ömürlü olduğunu düşünmem hem de kullanım alanlarıma daha uygun olması. Ancak bu konuda farklı görüşlere açığım; bilgim YouTube’dan izlediğim birkaç videoya dayanıyor.
  • Ekran kartı olarak NVIDIA kullanmayı düşünüyorum. Özellikle render ve modelleme gibi işlerde AMD’ye göre daha avantajlı olduğunu duydum.
Öneri ve Tavsiye Rica Ediyorum:
Aşağıdaki birkaç sistemi inceledim. Bu sistemler hakkında yorum yapabilirseniz veya başka sistemler önerirseniz çok sevinirim:

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,846
Üyeler
163,564
Son üye
amizkaraesk𝑖
Top Bottom