DualÖnce Tek kanal mı RAM kullanıyorsunuz. Dual Channel mı ?
A-1 B-3 e takılıydı çıkarıp A-2 ile B-2 ye taktım oldu şimdi ama cpu-z programında ramları 1800 mhz gösteriyor anakarttan mıdır anlamadım (meg x570 ace)Ekran'da gösterdiği şekilde A1 - B1 Slotuna mı takılı RAM'ler
Xmpyi Açtım onuda ramlar 3600 olsun diye yaptım hayır anlamadığım ben bir daha aynılarından alsam optimize değil diye A-1 ile B-1 e takamayacak mıyım şu an 2x16 ?Anakartın biosuna grip. XMP veya DOCP özelliğini açtınız mı ?
Xmpyi Açtım onuda ramlar 3600 olsun diye yaptım hayır anlamadığım ben bir daha aynılarından alsam optimize değil diye A-1 ile B-1 e takamayacak mıyım şu an 2x16 ?
Şöyle gösteriyimTakabilirsin. Sıkıntı olmaz. Ama DUAL Channel olarak kullandığınız sürece. Önerdiği Slotlarda kullanmakta fayda var.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim baktıktan sonra yazarım burayaRAM'leri 3602 MHZ olarak görüyor Bios'ta Bilgisayar açıldığında Görev Yöneticisi - Performans'ta Bellek'e bak birde.
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim baktıktan sonra yazarım buraya
Bu arada son bir sorum olacaktı 32 gb 3600 mhz mi yoksa 48 gb 3000 mhz mi sizce hangis daha verimli olur ? Tekrardan teşekkürler![]()
Dediğinizi yapacam çok teşekkür ederim yardımların için32 GB 3600 Mhz Şu anda fazlasıyla yeter çok uzun süre.
48 GB yapma. Yapacaksan 64 GB yap. Ama Gereksiz (Boşuna Masraf)