Neler Yeni

Ben neden kahveyi bu kadar seviyorum?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,464
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Size kendi düşünce stilme göre hiç hata yapmadım ki.
Sorun da bu ya, kendi düşüncene önem veriyorsun. Enayi, cahil ve anormal dediğin insanların düşüncesine önem vermiyorsun. Acaba onlar bu söze alınmış mıdır diye bir kere düşün bence. Gına geldi valla senin kahveden de anladığını sanmıyorum bu arada. Internette 15 dakikalık araştırma ile elde edilinebilecek bilgiler.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Bana kelime anlamını atma dostum. Şu cümleni eleştiriyorum:
1659972442763.png

Kahve sevmeyen ya da değer vermeyen herkese anormal diyorsun bu cümlende. Herkes kendi sevdiği nesneyi ilahlaştırıp bu nesneyi sevmeyenleri ötekileştirsin ve anormal desin o zaman :)

İlk cümlende seni eleştirenler teknoloji forumunu kahve konularına boğduğun için eleştiriyor olabilir, bu açıdan düşün. Ama senin cevabın hazır nasılsa: "Engelle geç".

Son düzenleme:

The Batman

80+ Silver
Türk Dil Kurumu’nun Güncel Türkçe Sözlüğünde dikkat (dikkati) çekmek ‘ilgi toplamak’, ‘göze batmak’ ve ‘fark edilmek; ilgi toplamak ise ‘ilgisini yoğunlaştırmak, belli etmek’ ve ‘ilgi görmek’ şeklinde tanımlanmaktadır. Bir davranış olarak ele alındığında dikkat çekme ve ilgi toplama isteğinin her insanda belli bir oranda bulunduğu görülür.

Sosyal bir varlık olması, psikolojik ve biyolojik gereksinimlerini karşılayabilmek için diğerleri ile iletişim ve ilişkiye girmek durumunda olması insanı bu yönde davranmaya yönlendirir.

Fakat bazen bu dikkat çekme çabasında bir fazlalık bir aşırılık olduğu sezilir. Kişi sanki beklediği ilgiyi yeterince görmediği ya da göremeyeceği hissi içinde abartılı bir uğraş içindedir. Buna ‘kendisinin farkına varılması‘ yanında ‘diğer insan(lar)ın gözünde herkesten daha farklı, özel bir yere konumlandırılma arayışı‘ da eklendiğinde abartı daha da şiddetlenir. Kişi topluluklar içinde yıldız gibi ışıldama isteği ve bakışların / gözlerin sürekli üzerinde olması isteği içindedir.

Dikkat çekme isteğinin aşırıya kaçmasına verilebilecek bazı örnekler arasında ‘yalnız belli ortamlarda değil her ortamda dikkat çekme isteği’, ‘ilgi odağı ol(a)madığı durumlarda rahatsızlık duyma’, ‘başkalarını dikkate almadan sürekli merkezde olma isteği’, ‘birilerinden daha önde olma ya da öne çıkma çabası içinde olma’ ve ‘diğer insanların dikkatini çekmek ve ilgi odağı olmak için özel bir çaba göstermek, olmadığı ya da başarılamadığı düşünüldüğünde üzülmek ve kendisi hakkında olumsuz yargılamalara (değerlendirmelere) varmak’ sayılabilir

İlgi odağı olma ya da dikkat çekme isteği kendi başına bir ruhsal hastalık belirtisi ya da bir ruhsal hastalık değildir. Dikkat çekme isteğinin aşırıya kaçması ve süreklilik göstermesi psikiyatride daha çok kişilik bozuklukları ile ilişkilendirilir. Psikiyatride ilgi / dikkat çekme arayışı histriyonik kişilik bozukluğunun temel özelliği olarak ele alınmaktadır. Diğer yandan narsistik kişilik ve borderline kişilikte de ilgi odağı olma davranışları görülebilmektedir.

Diğer yandan bazı insanlarda bir kişilik bozukluğu olmasa bile yoğun stres altında iken bir baş etme düzeneği olarak dikkat çekme ve ilgi odağı olma davranışı ortaya çıkabilmektedir. Fakat bu durumda davranış süreklilik göstermez yalnız stresli dönemde ortaya çıkar.

Prof. Dr. Erol Özmen
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
İlk cümlende seni eleştirenler teknoloji forumunu kahve konularına boğduğun için eleştiriyor olabilir
Konu dışı hayata dair bir bölüm.

Onun için diyorum görmez ve rahat temiz bir forum olur.
Kahve sevmeyen ya da değer vermeyen herkese anormal diyorsun bu cümlende. Herkes kendi sevdiği nesneyi ilahlaştırıp bu nesneyi sevmeyenleri ötekileştirsin ve anormal desin o zaman :)
Hmmm. Böyle anlaşılıyor demek. Böyle demiyorum veya böyle demek istemedim en azından.
Sadece benim kahveye olan ilgimi aşırı bulanlara bir sitemde bulundum. Amacım buydu. Yoksa bana ne isteyen istediğini sever.
Sadece forumda hocam alt tarafı kahve ya söylemlerinden bıktım. Bir değil iki değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Internette 15 dakikalık araştırma ile elde edilinebilecek bilgiler.
Bunu senden önce ben söylüyorum zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türk Dil Kurumu’nun Güncel Türkçe Sözlüğünde dikkat (dikkati) çekmek ‘ilgi toplamak’, ‘göze batmak’ ve ‘fark edilmek; ilgi toplamak ise ‘ilgisini yoğunlaştırmak, belli etmek’ ve ‘ilgi görmek’ şeklinde tanımlanmaktadır. Bir davranış olarak ele alındığında dikkat çekme ve ilgi toplama isteğinin her insanda belli bir oranda bulunduğu görülür.

Sosyal bir varlık olması, psikolojik ve biyolojik gereksinimlerini karşılayabilmek için diğerleri ile iletişim ve ilişkiye girmek durumunda olması insanı bu yönde davranmaya yönlendirir.

Fakat bazen bu dikkat çekme çabasında bir fazlalık bir aşırılık olduğu sezilir. Kişi sanki beklediği ilgiyi yeterince görmediği ya da göremeyeceği hissi içinde abartılı bir uğraş içindedir. Buna ‘kendisinin farkına varılması‘ yanında ‘diğer insan(lar)ın gözünde herkesten daha farklı, özel bir yere konumlandırılma arayışı‘ da eklendiğinde abartı daha da şiddetlenir. Kişi topluluklar içinde yıldız gibi ışıldama isteği ve bakışların / gözlerin sürekli üzerinde olması isteği içindedir.

Dikkat çekme isteğinin aşırıya kaçmasına verilebilecek bazı örnekler arasında ‘yalnız belli ortamlarda değil her ortamda dikkat çekme isteği’, ‘ilgi odağı ol(a)madığı durumlarda rahatsızlık duyma’, ‘başkalarını dikkate almadan sürekli merkezde olma isteği’, ‘birilerinden daha önde olma ya da öne çıkma çabası içinde olma’ ve ‘diğer insanların dikkatini çekmek ve ilgi odağı olmak için özel bir çaba göstermek, olmadığı ya da başarılamadığı düşünüldüğünde üzülmek ve kendisi hakkında olumsuz yargılamalara (değerlendirmelere) varmak’ sayılabilir

İlgi odağı olma ya da dikkat çekme isteği kendi başına bir ruhsal hastalık belirtisi ya da bir ruhsal hastalık değildir. Dikkat çekme isteğinin aşırıya kaçması ve süreklilik göstermesi psikiyatride daha çok kişilik bozuklukları ile ilişkilendirilir. Psikiyatride ilgi / dikkat çekme arayışı histriyonik kişilikbozukluğunun temel özelliği olarak ele alınmaktadır. Diğer yandan narsistik kişilik ve borderline kişilikte de ilgi odağı olma davranışları görülebilmektedir.

Diğer yandan bazı insanlarda bir kişilik bozukluğu olmasa bile yoğun stres altında iken bir baş etme düzeneği olarak dikkat çekme ve ilgi odağı olma davranışı ortaya çıkabilmektedir. Fakat bu durumda davranış süreklilik göstermez yalnız stresli dönemde ortaya çıkar.

Prof. Dr. Erol Özmen
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi
Orrr Just Chatting

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,464
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Bunu senden önce ben söylüyorum zaten.
Anormal laflarını silmişsin?
Demek oluyor ki hatanı kabul ettin. Ama hala sözlü olarak özür dilemiyorsun. Bir kere özür dilesen oturduğun tahttan inmiş olmazsın merak etme, alçakgönüllü olursun.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Anormal laflarını silmişsin?
Demek oluyor ki hatanı kabul ettin. Ama hala sözlü olarak özür dilemiyorsun. Bir kere özür dilesen oturduğun tahttan inmiş olmazsın merak etme, alçakgönüllü olursun.
Efe abinin söylemine sildim. Kabul ettiğim hatam yok.

Sorun da bu ya, kendi düşüncene önem veriyorsun. Enayi, cahil ve anormal dediğin insanların düşüncesine önem vermiyorsun. Acaba onlar bu söze alınmış mıdır diye bir kere düşün bence. Gına geldi valla senin kahveden de anladığını sanmıyorum bu arada. Internette 15 dakikalık araştırma ile elde edilinebilecek bilgiler.
sus la

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,464
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
Efe abinin söylemine sildim. Kabul ettiğim hatam yok.
Tamam siz kendi aranızda kendi kendinize diyin bu lafları. Suçu olmayan insanlara bu sözleri söyleme.

OnurCiftci26

80+ Bronze
Forumda kahveyi neden bu kadar çok sevdiğini yahut abarttığıma dair söylemler aldım. Cevap vereyim.
Kahve sadece bir içecek değil. Bir kültürdür. Bir hobidir. V60, chemex gibi ekipmanlarla geçirilen o 5 dk insana terapi gibi geliyor. Bildiğiniz terapötik ilişki kuruyorsunuz.

Kahve sizin içtiğiniz uyduruk 3ü1 aradalar gibi değil. Nescafe kahveye kazık atmış bir firmadır. Değerini düşürmüştür. Daha da doğrusu bu Türkiye'de böyledir. Başka yerde böyle midir bilemem. Türkler daha doğrusu Anadolu halkı kahvenin değerini bilememiştir. Çünkü hem yıllarca kalitesiz çekirdek kahve tüketmişiz hem de parası olmayan bir milletiz.

AA ne yazıyor üstünde kahve ne kadar 10 lira at sepete.

Türk kahvesi kalitesiz olan Brezilya rio manas çekirdekleri ile üretilir.
Ama Türk kahvesinin de niteliklisi vardır. Fiyat anlamında da 3 katıdır. Ama kalitelidir. Vee tat olarak çok fark var. Bunu deneyimledim.

Kahve petrolden sonra en değerli 2.sıvıdır. Multimilyon paralar döner bu pazarda. Kahve basit bir şey olsaydı bu para döner miydi?

Efendim özet cümle şu ana fikir ana cümle :

Ben kahveye çok değer vermiyorum. Siz kahvenin değerini bilmiyorsunuz. Yani sizin algınıza göre ben çok seviyor gibi görünebilirim ama öyle değil. Ben normalim. Siz normal değeri vermiyorsunuz. Bu da sizin suçunuz değil. Şartlar buna itti.

2 ay önce burada Starbucks'tan ne içilir diye öneri istiyordun şimdi başımıza hobici kesildi. Onu geçtim bir de bize anormal dedi.
Hayır kahve lan bu neyine değer vericem ara sıra içeceğim bir şey.

Sen değer verebilirsin, sevebilirsin ama herkesten aynı ilgiyi bekleyemezsin. Her konun kahveyle ilgili bakıyorum kimsenin ilgilendiği falan yok kendi kendine konuşuyorsun.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,242
İsim
Taha Efe

Diyonel

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
689