Neler Yeni

Benim psikolojim bozuldu.

T.P.G.

80+ Titanium
30 Ekim'de İzmir'de olan depremden sonra ciddi psikolojim bozuldu. Tıkırtı geliyor deprem oluyor sanıyorum. Bugün öğle saatlerinde de deprem oldu yani abi çok korkuyorum ya.

Müteahhit de paradan kaçmış.
Alıntıyı görüntüle

Burada gördüğünüz bu kara sıvayı yani asıl kalın olacak yeri hiç yapmayıp normal sıvayı direkt yapmış.

Ve yani ikinci katta oturuyoruz ve üstümüzde 5 Kat daha var allah korusun bir şey olursa...
Müstakil evler var bize fazla da uzak değil ve şu anki evimizin ederiyle neredeyse aynı.
Diğer tüm finansal hesaplamalar yapıldığında imkanı var ama aileden ben annem kardeşim istiyor babam istemiyor sanki 20-30 yıllık binada oturuyoruz diyor (bina 10 yıllık).

En son buna benzer bir konu açtığımda (30 Ekim öğlen saatleri) deprem olmuştu. Umarım bir daha olmaz.
Şu anda monitörümün arkasındaki duvardaki çatlaklar çok göze batıyor ve yani benim psikolojim bozuldu abi ya ağla deseler ağlarım. Korkudan her gece çorap giyerek yatıyorum sweat giyerek yatıyorum yatağımın dibinde dinamolu el feneri de bulunuyor yani abi çok kötü ya.

Sadece içimi dökmek istedim.
Benim de bozuk ama yapacak bir şey yok hayatta ne sağlam ki? Çok ciddiyse psikoloğa git.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Malesef, psikolog ile çözülecek bir iş değil ki bu.
Bende bir çok büyük deprem atlattım ama psikolojim sağlam. Psikolog çözer ya da evine sağlamlık testi yaptırsın belki rahatlatır. Zaten İzmir de yıkılan binaların yapım planları 97 yasasına göre yapılmamış. Arkadaşın evi daha 10 yıllıkmış. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

ELECTUS

80+ Silver
30 Ekim'de İzmir'de olan depremden sonra ciddi psikolojim bozuldu. Tıkırtı geliyor deprem oluyor sanıyorum. Bugün öğle saatlerinde de deprem oldu yani abi çok korkuyorum ya.

Alıntıyı görüntüle

Burada gördüğünüz bu kara sıvayı yani asıl kalın olacak yeri hiç yapmayıp normal sıvayı direkt yapmış.

Ve yani ikinci katta oturuyoruz ve üstümüzde 5 Kat daha var allah korusun bir şey olursa...
Müstakil evler var bize fazla da uzak değil ve şu anki evimizin ederiyle neredeyse aynı.
Diğer tüm finansal hesaplamalar yapıldığında imkanı var ama aileden ben annem kardeşim istiyor babam istemiyor sanki 20-30 yıllık binada oturuyoruz diyor (bina 10 yıllık).

En son buna benzer bir konu açtığımda (30 Ekim öğlen saatleri) deprem olmuştu. Umarım bir daha olmaz.
Şu anda monitörümün arkasındaki duvardaki çatlaklar çok göze batıyor ve yani benim psikolojim bozuldu abi ya ağla deseler ağlarım. Korkudan her gece çorap giyerek yatıyorum sweat giyerek yatıyorum yatağımın dibinde dinamolu el feneri de bulunuyor yani abi çok kötü ya.

Geçmiş olsun kardeşim Allah yardımcınız olsun.

kolonya

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Psikoloğa git diyeceğim ama çokta işe yaramaz en iyisi oyun oynayarak kafa dağıtmak.

Capgras

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
375
İsim
Capgras
Malesef, psikolog ile çözülecek bir iş değil ki bu.
Hayır cidden iyi bir psikoloğa giderse düzelebilecek bir olay mesela ben gittim ben de pek bir işe yarayacağını sanmıyordum ama inanılmaz işe yaradı yani gidersen çok iyi olur.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dostum korkunu anlıyorum.
Fakat ölüm nerede ve ne zaman yazıldıysa orada gerçekleşir. Sen şimdi taşınırken düşüp kafanı vurabilirsin. Bunu bu kadar düşünme...

ahM3TTTTT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,358
İsim
Ahmet Can Akgün
Biz izmirde değilde yakında aydında oturuyorum ev 30-40 yıllık ev ve kolonları çatlamış galiba alacak parada var ama bizimkiler ev beğenmiyor.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Deprem korkusunu çok iyi biliyorum. 38 yıllık binada elazığ depremine yakalanmıştım 5. katta ve ardından eve her an yıkılabilir diye bir ihbar mı denir ifade bıraktılar. Tam 25 gün uyumamıştım. Sonra parça alıp sorunsuz olduğunu söylemişlerdi ama ben halen güvenmiyorum eve. Her gece gözümü kapattığımda ya bu son uykumsa diye ölüm senaryoları düşünüyordum ve Ailem artık biraz daha devam etse doktora götürecek duruma gelmişti çünkü uyuduğumda bile çığlıklarla uyanıyordum rüyamda bile deprem oluyordu. Bunu anlatmamın sebebi bütün her şeyde konuyu kendime getirip ilgi çekmek ego değil. Düşenin halinden düşen anlar. Bu hislerden maalesef kurtulamayacaksın eğer taşınmazsan. Taşındıktan sonra da orada en ufak bir deprem olsa yine aynı hislere kapılacaksın. Benden sana vereceğim tek tavsiye iyi hissettiğin şeyleri yap. Haddim değil ama namaz kıl mesela ben öyle yapıyordum en azından ölürsem sorun olmaz öbür tarafta diye. Yani örnek olarak söyledim. Ama üzülerek söylüyorum ki maalesef zamanla geçecek bir durum, 8 ay geçmesine rağmen bazen ben bile korkudan uyuyamıyorum. Pek yardımcı olamadım ama maalesef gerçek bu. İnşallah en kısa zamanda kurtulursun bu duygudan cidden zor.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan

Alıntıyı görüntüle

İstanbul da deprem olduğunda 6.1 ben de kendimi kötü hissetmiştim 1 ay sürmüştü etkisi

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Ben de bugün uyurken deprem olduğunu gördüm.
Şu anda seninle neredeyse aynı durumu yaşıyorum desem yalan olmaz.
Daha yeni geçti bende deprem rüyaları. Arada artçılar olunca yine oluyor ama haftada 4,5 kere görmüyorum artık.

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,920
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games
İstanbul da deprem olduğunda 6.1 ben de kendimi kötü hissetmiştim 1 ay sürmüştü etkisi
Ayrıca şunu fark ettim.
İzmir'de olan ciddi depremler hep 1-2 yılda bir oluyor.
2017'de oldu 2019'da özellikle ocak aylarında, şimdi 2020'de de oldu bu daha kötüydü.
yani demek istediğim depremden kaçamayız ama kendimizi güvene almamızın bir yolu var.
psikolojim o kadar bozulmuş ki kendime tavsiye verdim şu an. :(

majorw0w

80+ Silver
Ayrıca şunu fark ettim.
İzmir'de olan ciddi depremler hep 1-2 yılda bir oluyor.
2017'de oldu 2019'da özellikle ocak aylarında, şimdi 2020'de de oldu bu daha kötüydü.
yani demek istediğim depremden kaçamayız ama kendimizi güvene almamızın bir yolu var.
psikolojim o kadar bozulmuş ki kendime tavsiye verdim şu an. :(
İzzet güllü izlemeni tavsiye ederim psikolağa gidemiyorsan hakkıyla işini yapan insanlardan biri eskilerden beri video çekiyor ve çok kişi Allahın izniyle iyileşti telkin metodları çok etkili özellikle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,393
Üyeler
163,487
Son üye
ozyuurtonur
Top Bottom