Bilgisayar Yeniden Başlatma Ekranında Donuyor ?

Brysf

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,181
Son 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum maalesef şimdi denediklerimi anlatmadan önce yaşadığım sorun şu bilgisayarda yeniden başlatma yaparken veya kapatırken ekran aniden donuyor ve öyle kalıyor sistem çalışmaya devam ediyor ben tuştan kapatıp açınca düzeliyor bunu her zaman yapmıyor bazen oluyor bazen olmuyor şimdi yaptığım yazılımsal şeyleri ve donanımsal olanları söyleyeyim

Ekran kartı chipset sürücüleri denendi anakart bios resetledim bios doğru sürümde beta sürümde değil stabil bios ayarları erp ready gibi ayarlar amd Expo kapalı açık denedim diğer bios ayarlarını da denedim Windows hızlı başlatmayı da kapattım o da olmadı

Donanımsal olarak da ram ssd ekran kartı Güç kaynağı değişip deneyebildim geriye sadece anakart veya işlemci kaldı sorun olabilecek onları deneyemiyorum maalesef bulamadım

Bir de şüphelendiğim son şey ise Valorantın Vanguard yazılımı sebep oluyor olabilir şuanda format attım valorant yüklemeden deniyorum henüz donmadı

windows kaynaklı olma ihtimali var mıdır ? Format atmayı denediniz mi? Bir ara benzer şekilde kısa süreliğine kapanırken donup kapanıyordu benim laptopta

windows kaynaklı olma ihtimali var mıdır ? Format atmayı denediniz mi? Bir ara benzer şekilde kısa süreliğine kapanırken donup kapanıyordu benim laptopta
yani bilemiyorum formatı düzgün atarım bir de 1 yıldır hiçbir sorun yoktu sistemimde son 1 aydır oluyor ve bilgisayardan Soğudum resmen

Bendede bi ara Pc kapatmaya basıp pc kapanıyor yazısı çıkıyor ve Yuvarlak dönüp dönüp bı türlü kapanmiyordu pc 15 20 dk geçince mavi ekran verip sonrasında sıkıntısız bir şekilde kapanıyordu.ben bu attığım resimdekileri uyguladım düzelmişti deneyin isterseniz.

Ekler

• Screenshot_2025-05-06-01-38-59-932_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-05-06-01-38-59-932_com.miui.gallery.webp
    153.4 KB · Hit: 38
  • Screenshot_2025-05-06-01-38-58-208_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-05-06-01-38-58-208_com.miui.gallery.webp
    189.7 KB · Hit: 37
yani bilemiyorum formatı düzgün atarım bir de 1 yıldır hiçbir sorun yoktu sistemimde son 1 aydır oluyor ve bilgisayardan Soğudum resmen
Windows güncellemelerinden sonra olmuştu bende.Format ve yeni güncellemelerde düzelmişti

Bendede bi ara Pc kapatmaya basıp pc kapanıyor yazısı çıkıyor ve Yuvarlak dönüp dönüp bı türlü kapanmiyordu pc 15 20 dk geçince mavi ekran verip sonrasında sıkıntısız bir şekilde kapanıyordu.ben bu attığım resimdekileri uyguladım düzelmişti deneyin isterseniz.
Deneyeyim hocam bunları ama saat geç oldu yarın deneyip haber vereceğim size de çok sağolun ama ben hiç o kadar beklemedim donunca acaba bende de donunca mavi ekran verecek miydi

Deneyeyim hocam bunları ama saat geç oldu yarın deneyip haber vereceğim size de çok sağolun ama ben hiç o kadar beklemedim donunca acaba bende de donunca mavi ekran verecek miydi
Hocam ben bekliyordum belki kapanır diye kapanmiyordu sonra baya zaman geçince mavi ekran veriyordu.

Windows güncellemelerinden sonra olmuştu bende.Format ve yeni güncellemelerde düzelmişti
bakayım sabah yeni güncellemelere
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam ben bekliyordum belki kapanır diye kapanmiyordu sonra baya zaman geçince mavi ekran veriyordu.
mavi ekranda herhangi bir hata kodu var mıydı peki şuanda bir şüphelendiğim şey var vanguard yazılımı format sonrası bu sefer valorant indirmedim bakalım olacak mı ama eğer valorant sebep oluyorsa ben nasıl oynayacağım oyunu onu da bilmiyorum bir de bu sorun her zaman olmadığı için test süresi uzuyor 2 gün denemem lazım emin olmak için bazen 1 gün hiç yapmıyor 1 gün yapıyor

Gereksiz yazılımların Revo ile kaldırılması,
MRT (malware kontrolü)
Wise cleaner Ile harddisk ve kayıt defteri optimizasyonları,
SFC /SCANNOW
Disk sağlığı kontrolleri (dism, chkdsk /f /i /x, defrag ki wiseda mevcut.)
Mavi ekran verdiyse mutlaka log tutmuştur. Olay görüntüleyicide.
Varsa dump iletin incelesin uzman arkadaşlar...

Gereksiz yazılımların Revo ile kaldırılması,
MRT (malware kontrolü)
Wise cleaner Ile harddisk ve kayıt defteri optimizasyonları,
SFC /SCANNOW
Disk sağlığı kontrolleri (dism, chkdsk /f /i /x, defrag ki wiseda mevcut.)
Mavi ekran verdiyse mutlaka log tutmuştur. Olay görüntüleyicide.
Varsa dump iletin incelesin uzman arkadaşlar...
Hepsini denedim hocam Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power 41-63 olarak gözüküyor mavi ekran vermedi hiç veya donduğunda ben çok beklemediğim için görmedim

Hepsini denedim hocam Olay görüntüleyicisinde Kernel-Power 41-63 olarak gözüküyor mavi ekran vermedi hiç veya donduğunda ben çok beklemediğim için görmedim
O zaman minidump gerek

O zaman minidump gerek
Onu da zamanında chat gpt ye attım ama bulamadı maalesef kernel power genelde güç kaynağındaki sorundan oluyormuş ama onlarda genelde sistem kapanıyor gücü kesiyor bende sistem çalışmaya devam ediyor sadece ben donduğu sırada bilgisayarı kapatıp açtığım için o uyarıyı veriyor bence

Geri