bilgisayarım aniden kapanıyor.

Reaksiyon skoru
25
Bilgisayarda oyun oynarken, video izlerken, internette gezinirken ekran gidiyor windows ekranı gelmeden pc kendini resliyor 3-4 defa oldu aynı gün içinde. Sıkıntı ne olabilir, garantiye mi göndereyim ne yapayım veya bir çözümü var mı?

Hocam bence hiç biosa fln uğraşmayın net cpu sıcaklık problemi var sizde Ryzen 5 5500 hiç ısınmayacak işlemci 95 dereceye çıkıyorsa macun kurumuş demektir acilinden macun değiştirin yüksek ihtimal sorununuz çözülür.
Testteyken bu sıcaklıklara çıkması normal değil mi? Normalde cpu 60 derece gpu da 50-60 civarında dolaşıyor. Yine de macun değişirim ama asıl sorun bu mudur?

Psu yetmiyor olabilir
Hocam ChatGPT ile sorunları ayıklamaya çalıştık, VRAM ya da PSU'da hata olduğunu düşünüyor ki PSU değerleri stabil gözüküyor. OCCT üzerinden 3D Adaptive testinde heavy'i seçtiğimde 6.saniyeden itibaren hata vermeye başladı, testi lightta yaptım bu sefer de hata almadım (testler ort. 10-15dk) muhtemelen ekran kartında bi problem var diye düşünüyorum.

Hocam ChatGPT ile sorunları ayıklamaya çalıştık, VRAM ya da PSU'da hata olduğunu düşünüyor ki PSU değerleri stabil gözüküyor. OCCT üzerinden 3D Adaptive testinde heavy'i seçtiğimde 6.saniyeden itibaren hata vermeye başladı, testi lightta yaptım bu sefer de hata almadım (testler ort. 10-15dk) muhtemelen ekran kartında bi problem var diye düşünüyorum.
3d adaptive yerine bide vram dene orda hata çıkarsa yeni ekran kartın şimdiden hayırlı olsun

Occt power dene bide
3D Adaptive, memory, power, vram testlerini en az 10 dk olacak şekilde yaptım bu sefer de hiç hata almadım ama sorun hâlâ devam etmekte. Termal macun siparişi de vereceğim. Gerekli önerileriniz var mı, garantiye yollamalı mıyım? Haziranın 20'sinde garanti bitecek de ondan soruyorum.

En başta ısı değerlerini kontrol et (Sıvı soğutman varsa bazı sıvı soğutmaların pompaları arızalanabiliyor) sonra USB ile temiz bi format çek, birkaç yıldır kullanıyorsan gerekli olur performansın artar sistem rahatlar, sonra driverlarını güncelle (Bios Driverını güncellemesende olur riske gerek yok), kasanı fanlarını temizle termal macunu yenile Furmark Testide yapabilirsin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

95 derece testtede olsa az değil soğutucu modeli ne

Son düzenleme:
En başta ısı değerlerini kontrol et (Sıvı soğutman varsa bazı sıvı soğutmaların pompaları arızalanabiliyor) sonra USB ile temiz bi format çek, birkaç yıldır kullanıyorsan gerekli olur performansın artar sistem rahatlar, sonra driverlarını güncelle (Bios Driverını güncellemesende olur riske gerek yok), kasanı fanlarını temizle termal macunu yenile Furmark Testide yapabilirsin

95 derece testtede olsa az değil soğutucu modeli ne
amdnin stok soğutucusu

Bu tür sornlar genellikle PSU kaynaklidir sicakliklari kontrol et sorun yoksa PSU bozuktur
Muhtemelen PSU'da, sıcaklıklar normal derecelerde geziyor, bayağı bi uğraş verdim Kernel-Power 41 diye bir şey varmış ondan veriyormuş.

3D Adaptive, memory, power, vram testlerini en az 10 dk olacak şekilde yaptım bu sefer de hiç hata almadım ama sorun hâlâ devam etmekte. Termal macun siparişi de vereceğim. Gerekli önerileriniz var mı, garantiye yollamalı mıyım? Haziranın 20'sinde garanti bitecek de ondan soruyorum.
Sorun hala varsa tamamen bozulmadan göndermek lazım aksi halde neden göndermediniz diye garanti dışı bırakıyorlar (yaşandı)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,647
Üyeler
184,957
Son üye
icardiosimhen
Geri