Neler Yeni

Çözüldü✓ Bilgisayarım kendi kendine elektrik kesilir gibi kapandı

vvarşive

80+
Bilgisayarım masaüstün de stabil bir şekil de çalışır iken kendiliğinden birden elektrik kesilmiş gibi kapandı.
Sonrasın da tekrardan açma tuşuna bastığım da fanların ışığı yarım saniye ve fanlar yarım tur bile dönmeden güç kesildi.
Sonrasın da hangi donanımlar da problem olabilir diye tek tek çıkarıp açmayı denedim durum aynıydı.En son olarak ekran kartı pinini çıkardım ama ekran kartını anakarttan sökmeden power tuşuna bastım bilgisayar açıldı ama o ekran kartındaki pin yuvalarından alevlenme geldi koku geldi hızlıca fişi çektim.
Ekran kartı yanmış olabilir mi veya bu sorun neden kaynaklı olabilir. Bir bilgisayar alacak daha özellikle bir ekran kartı alabilecek daha duruma sahip değilim o yüzden bu konu önemli sizden ricam çözüm nitelikli olmanız fikir yürütebiliriz lütfen yardımcı olun.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Bilgisayarım masaüstün de stabil bir şekil de çalışır iken kendiliğinden birden elektrik kesilmiş gibi kapandı.
Sonrasın da tekrardan açma tuşuna bastığım da fanların ışığı yarım saniye ve fanlar yarım tur bile dönmeden güç kesildi.
Sonrasın da hangi donanımlar da problem olabilir diye tek tek çıkarıp açmayı denedim durum aynıydı.En son olarak ekran kartı pinini çıkardım ama ekran kartını anakarttan sökmeden power tuşuna bastım bilgisayar açıldı ama o ekran kartındaki pin yuvalarından alevlenme geldi koku geldi hızlıca fişi çektim.
Ekran kartı yanmış olabilir mi veya bu sorun neden kaynaklı olabilir. Bir bilgisayar alacak daha özellikle bir ekran kartı alabilecek daha duruma sahip değilim o yüzden bu konu önemli sizden ricam çözüm nitelikli olmanız fikir yürütebiliriz lütfen yardımcı olun.
Eğer ekran kartınızın pinini çıkarınca sistem çalıştıysa, görüntü geldiyse sorun ekran kartınızdadır. Ekran kartı takılı olmayınca işlemcinin dahili ekran kartını kullandığı için sistem açılmıştır. Sisteminizdeki işlemci nedir?

vvarşive

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer ekran kartınızın pinini çıkarınca sistem çalıştıysa, görüntü geldiyse sorun ekran kartınızdadır. Ekran kartı takılı olmayınca işlemcinin dahili ekran kartını kullandığı için sistem açılmıştır. Sisteminizdeki işlemci nedir?
Ekran kartına güç veren 6 lı pini çıkardım ekran kartı anakarta baglıydı alttan yaani o ekran kartının pin yerinden alev geldi r7 2700x im var yani onboard calısma şansı yok kasanın aslında

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
Ekran kartına güç veren 6 lı pini çıkardım ekran kartı anakarta baglıydı alttan yaani o ekran kartının pin yerinden alev geldi r7 2700x im var yani onboard calısma şansı yok kasanın aslında
Pinlerden alev geldiyse zaten sorun ortada. Sisteminiz yeniyse garantiye gönderin.

vvarşive

80+
Ekran kartını kasadan tamamen çıkardım bilgisayar açıldı sorun kartta belli oldu ama ne olabilir ki daha 1 sene garantisi olan fıstık gibi kart temiz de kullandım mining de yapmadım Oc da yapmadım zaten çok güçlü kart (Gigabyte 1660 super oc)

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,541
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
PSU'nuz nedir? o yakmış olabilir.

babapro21

80+ Bronze
Bende oyle yapmıştım ama ekran kartim ya da anakartim uyarı verip acmadi bi ekran da yazi verdi.
Ve ekran karti fanlari calisiyidu sonra gic kablosunu taktim sorun düzeldi.
Keske hem guc kablosunu hemde anakarttan cikarsaydiniz.
Çünkü hem anakarttan da çekiyor watt.

vvarşive

80+
PSU'nuz nedir? o yakmış olabilir.
Thermaltake v200 kasa da bulunan 600watt 80+ psu aslın da orta halli bir şey
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocammmmm yaptığınız çok kötü.
Bende oyle yaptim ama ekran kartim ya da anakartin uyarı verip acmadi bi ekran da yazi verdi.
Ve ekran karti fanlari calisiyidu sonra gic kablosunu taktim sorun düzeldi.
Keske hem guc kablosunu hemde anakarttan cikarsaydiniz.
Onu da yaptım acıldı şimdi tekra taktım her yerinden durum aynı ya 20 servis günü beklemek istemiyorum keşke sorun çözülebilecek bişey olsa

PaLaaX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,833
İsim
𝓐𝓭ı 𝓨𝓸𝓴 𝓝𝓪𝓶ı 𝓥𝓪𝓻
Discord
𝑃𝑎𝐿𝑎𝑎𝑋#7322
Mekanik center olsun...
Büyük ihtimalle yanık var.

babapro21

80+ Bronze
Thermaltake v200 kasa da bulunan 600watt 80+ psu aslın da orta halli bir şey
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onu da yaptım acıldı şimdi tekra taktım her yerinden durum aynı ya 20 servis günü beklemek istemiyorum keşke sorun çözülebilecek bişey olsa
Hocam duman çıkıyorsa biz bişi yapamayız.
Hocam anakartin guney köprüsü de yanmış olabilir.
Pc açıldı diyosunda o Psu fanalara guc verio sadece acmiyor cunku sizin cou dahili grafik birimi bulundurmuyor...

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,541
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
Kötü bir kasa, güç kaynağı ortalama-kötü arası. onun yakmış olma ihtimali yine var.

Top Bottom