Yardım Bilgisayarıma trojan bulaştı silindi mi sizce?

Revntron

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
649
Arkadaşlar merhabalar bilgisayarıma ne kadar dikkat etsemde " Script/Phonzy C! " isimli bir trojan bulaştı. Araştırdığım kadarıyla kredi kartı bilgilerini almaya çalışan bir virüsmüş. Silmek için yaptığım işlemler ;

- Windows Defender Tam Tarama (Trojanı buldu bende sil'e bastım)
- Malwarebytes ile 3 kez tarama üstüne ADW Clenar ile 3 kez tarama (Temiz çıktı)
- Kaspersky ile tam tarama (Temiz çıktı)
- CMD ile 4 hanesi olan bir port aradım bulamadım bir tek chrome.com 4465 gibi bir port vardı o da sanırım virüs değil

Bunların dışında bilgisayara format atmam gerekiyor mu? Daha yeni formatlamıştım zaten bir kaç tane oyun yüklemiştim 4 günün sonunda. Formatlık bir durum sizce var mı bu kadar taramadan sonra halen tehlikeli bir durum olur mu yoksa komple temizlenmiş midir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Temizlenmiştir ama minimal de olsa kalıntısı olabilir. Bir sorun olacağını sanmıyorum ancak benim gibi her şeyi sorun eden birisiyseniz format atmanız iyi olacaktır.

Temizlenmiştir ama minimal de olsa kalıntısı olabilir. Bir sorun olacağını sanmıyorum ancak benim gibi her şeyi sorun eden birisiyseniz format atmanız iyi olacaktır.
D diskinde oyunlar olduğu için onu silmeden sadece C'yi yani SSD'mi silip formatlasamda olur mu?

D diskinde oyunlar olduğu için onu silmeden sadece C'yi yani SSD'mi silip formatlasamda olur mu?
Virüs hangi diske bulaşmıştı?
Defender'da konumunu öğrenebilirsiniz.

C diski olarak gözüktü D'de bir şey yok zaten sadece oyunlar klasörü var.
O zaman C diskine kurulum yapabilirsiniz. Emin olmak için kurulumdan sonra tekrardan tarama yapın.

Oyun indirmek sıkıntı değilse yapıştır formatı gitsin için rahat olur

Hocam kaba hesapla 40 saat sürer gibi inmesi 2mbpsyle indirdiğinizi varsayarsak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kalanı sizin bileceğiniz iş.
Tamam o zaman yapacak bir şey yok tekrar temiz bir format atayım o zaman :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,345
Üyeler
184,927