Bilgisayarımdan elektrik çarpıyor.

Erai

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
192
Bilgisayara ilk oturduğumda elektrik çarpıyor yer fark etmeksizin kasadan monitörün ayağından elim değdiği anda ufak bi elektrik çarpıyor kulaklığı takarken de elektrik sesi geliyor bu neden olabilir ve nasıl düzeltirim? (sadece kasada olsa anlayacağım ama monitöre kadar iletilmesi neyden kaynaklı olur bilmiyorum)

Bilgisayara ilk oturduğumda elektrik çarpıyor yer fark etmeksizin kasadan monitörün ayağından elim değdiği anda ufak bi elektrik çarpıyor kulaklığı takarken de elektrik sesi geliyor bu neden olabilir ve nasıl düzeltirim? (sadece kasada olsa anlayacağım ama monitöre kadar iletilmesi neyden kaynaklı olur bilmiyorum)
Evinde topraklama yokmu en kolay çözümlerden birisi akım korumalı priz hocam

toprağa dokunun

topraklama var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

aylardır her gün oluyor benimle ilgisi olduğunu düşünmüyorum :D
Sen en iyisi akım korumalı uzatma kablo al hocam belki psunun kabloları kasaya değiyor da olabilir

topraklama var

aylardır her gün oluyor benimle ilgisi olduğunu düşünmüyorum :D
Prizde topraklama olduğuna emin misin?

Evinde topraklama yokmu en kolay çözümlerden birisi akım korumalı priz hocam
Akım korumalı priz hiç bir işe yaramaz böyle bir durumda.

Sen en iyisi akım korumalı uzatma kablo al hocam belki psunun kabloları kasaya değiyor da olabilir
tamamdır bakalım bi

Prizde topraklama olduğuna emin misin?

Akım korumalı priz hiç bir işe yaramaz böyle bir durumda.
topraklama var olarak gözüküyor ama arkasından kablosunu bağlamadılarsa bilemiyorum bakmadım hiç

tamamdır bakalım bi

topraklama var olarak gözüküyor ama arkasından kablosunu bağlamadılarsa bilemiyorum bakmadım hiç
Genelde o dediğini yapmıyorlar hocam

• Beğen
Reaksiyonlar: Erai
tamamdır bakalım bi

Ona baktırın ilk önce. Kasadan elektrik çarpaması normal değil topraklama varsa. Her PSU'da EMI filtresindeki Y kapasitörleri sebebiyle illaki kaçak akım oluyor lakin o kaçak akım topraklamayla atılıyor.

prizde topraklamadan önce taktığın uç topraklamalı mı? benim monitörün topraklaması yok mesela

Ona baktırın ilk önce. Kasadan elektrik çarpaması normal değil topraklama varsa. Her PSU'da EMI filtresi sebebiyle illaki kaçak akım oluyor lakin o kaçak akım topraklamayla atılıyor.
ben ona baktırayım diyorum eğer onda da sorun yoksa psu nun kasaya değen kısımlarını bantlamayı düşünüyorum

prizde topraklamadan önce taktığın uç topraklamalı mı? benim monitörün topraklaması yok mesela
nasıl yani üçlü prizden bahsediyorsan onda da var topraklama monitorun kendi fişinde de var

ben ona baktırayım diyorum eğer onda da sorun yoksa psu nun kasaya değen kısımlarını bantlamayı düşünüyorum

nasıl yani üçlü prizden bahsediyorsan onda da var topraklama monitorun kendi fişinde de var
monitörün prizini çekip atsana bi.

Pek mantıklı değil. Tasarım gereği zaten PSU kasaya değiyor. İkisi aynı topraklamayı paylaşsın diyerekten.

• Beğen
Reaksiyonlar: Erai
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,690
Üyeler
184,342
Son üye
alpeer1
Geri