Neler Yeni

Bios sorunu lütfen yardım

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
Selamlar herkese bir sorum olacak yeni pc aldım ve ramlerimi 6000 mhz çekmeye çalıştım sorunsuz açıldı fakat işlemcim 5200 mhz destekliyormuş geri düzelttim bir sorun yok fakat sadece pcyi baştan açıp biosa girebliyorum yeniden başlatınca ekran gelmiyor lütfen bilgi sahibi olanlar yorum yapsın sadece net bir cevap bulamadım hiç bir yerde bu durum morelimi bozuyor (lütfen sadece gerçekten bilgi sahibi ve doğru çözümü sunabilecekler yazsın)

TahinPekmez

80+ Silver
sistemini yazman lazım bilgi sahibi olmamız için

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
sistemini yazman lazım bilgi sahibi olmamız için

EKRAN KART palitJetStream RTX 4060 Ti 16GB
İŞLEMCİ: AMD RYZEN 5 7500 F
İŞLEMCİ SOĞUTUCU: WRAİTH PRİSM
ANAKART: MSI PRO B650M-B AM5 DDR5
KASA: FSP CMT391M
RAM:XPG Lancer Blade Black 16GB 6000 mhz
PSU: FSP HYPER 80+ PRO H3 650w

TahinPekmez

80+ Silver
anakartın 6800mhz e kadar destek veriyor, işlemcinin boşluğunu anakart halleder. sen 6000mhz yi xmp yada expo açarak yap.
3.PNG

Ekran gelmiyor derken sadece bios ekranı gelmeden mi masaüstünü görüyorsun, yeniden başlatınca yoksa bios dahil hiç görüntü yokmu.

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
anakartın 6800mhz e kadar destek veriyor, işlemcinin boşluğunu anakart halleder. sen 6000mhz yi xmp yada expo açarak yap.
Alıntıyı görüntüle

Ekran gelmiyor derken sadece bios ekranı gelmeden mi masaüstünü görüyorsun, yeniden başlatınca yoksa bios dahil hiç görüntü yokmu.
görüntü alıyorum hatta şöyle söyliyim şuan sıkıntı yaşadığım pc üzerinden yazıyorum yeniden başlatıncada windos ekranı geliyor ancak yeniden başlatırken biosa girmek istesem görüntü gelmiyor windowstanda girmeyi denedim aynı sorun devam ediyor ramler veya işlemciyi bozmuş olabilirmiyim hocam lütfen yardım edin bu durum beni korkutuyor ona göre yeni parça alıcam

EREN PC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
EREN
İşlemcinin kaç mhz desteklediğinin bi önemi yok senin sıkıntını anlamadım bios ekranımı geliyo

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
hocam şimdi şöyle sadece pcyi baştan açarsam biosa girebiliyorum onun dışında biosa giremiyorum

EREN PC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
EREN
hocam şimdi şöyle sadece pcyi baştan açarsam biosa girebiliyorum onun dışında biosa giremiyorum
Knk yazılımsal bişidir kafana takmana gerek yok anakartından 6000 mhz destekliyo kulanabilirsin bios ta günceleye bilirsin belki düzelir ama hiç bi önemi yok kafana takma

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,166
İsim
Arda doğan
Selamlar herkese bir sorum olacak yeni pc aldım ve ramlerimi 6000 mhz çekmeye çalıştım sorunsuz açıldı fakat işlemcim 5200 mhz destekliyormuş geri düzelttim bir sorun yok fakat sadece pcyi baştan açıp biosa girebliyorum yeniden başlatınca ekran gelmiyor lütfen bilgi sahibi olanlar yorum yapsın sadece net bir cevap bulamadım hiç bir yerde bu durum morelimi bozuyor (lütfen sadece gerçekten bilgi sahibi ve doğru çözümü sunabilecekler yazsın)
Bios pilini çıkart 1dk.bekle tak biosu resetle ramlarin hızını kafana göre ayarlayamazsın gecikme ayarları tepkime ayarı mhz'i voltajı bunlar bir bir ayarlanmalı ve işlemcin 5200mhz destekliyor diye 6000mhz ramlari 5200mhz'e çekmene gerek yok sorun olmaz

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
Knk yazılımsal bişidir kafana takmana gerek yok anakartından 6000 mhz destekliyo kulanabilirsin bios ta günceleye bilirsin belki düzelir ama hiç bi önemi yok kafana takma
ramleri bozmuş olabileceğimi düşündüm ve çok korkutu x bir platformda benzer sorun yaşıyan biri demişti bios güncelle düzelirdiye

TahinPekmez

80+ Silver
bu durum bios ayarlarıyla yada monitör den kaynaklı, bazi monitorler hizli acilmasi icin bios gostermiyor.

EREN PC

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
EREN
ramleri bozmuş olabileceğimi düşündüm ve çok korkutu x bir platformda benzer sorun yaşıyan biri demişti bios güncelle düzelirdiye
Yok hiç bişiyi bozmadın bios güncele olmuyosa kafana takmana gerek yok

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR