Neler Yeni

BİTMEYEN GHOSTİNG SORUNU (MONİTOR)

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Utku Kulaç
Ips paneller 10 ms değil hocam.
Hangi modeli aldınız link atar mısınız? Ayrıca ips panellerde ghosting neredeyse olmuyor diyebilirim çok az oluyor haberiniz bile olmaz ondan
Vg249q1a aldım Asus tuf gaming 165hz 1ms(mprt) modelini aldım ama keşke gtg mi alsaydim diyorum

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,205
İsim
Necati
Vg249q1a aldım Asus tuf gaming 165hz 1ms(mprt) modelini aldım ama keşke gtg mi alsaydim diyorum
Vg249q1a kullanıyorum bende ghosting çok çok az neredeyse yok içiniz rahat olsun hocam ayrıca gelince hız aşırtma ile monitörü 165 hz e çekmeniz gerekecek bilginiz olsun

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,309
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Asusu alırken araştırdım diyorum ghosting sorunu yokmuş öyle diyorlar acaba ben mi yapamadım diyorum onun için açtım bu konuyu bir çözümü yok mu bunun
Çünkü herkesin bu konudaki hassasiyeti farklı. Kimisi çok daha kötü bir monitörden geçtiği için bunda yok sanıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Utku Kulaç
Vg249q1a kullanıyorum bende ghosting çok çok az neredeyse yok içiniz rahat olsun hocam ayrıca gelince hız aşırtma ile monitörü 165 hz e çekmeniz gerekecek bilginiz olsun
ghosting ıps panellerde pek olmuyormuş zaten de 1ms mprt olması sizce sıkıntı mı gecikme süresi mprt olunca kötü diyorlar da yorumlarda

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,205
İsim
Necati
ghosting ıps panellerde pek olmuyormuş zaten de 1ms mprt olması sizce sıkıntı mı gecikme süresi mprt olunca kötü diyorlar da yorumlarda
Gtg olunca gerçek 1 ms oluyor ama onlarda çoğu zaman pahalı oluyor kafaya takmayın , 1 ms mprtde sizi memnun edecektir sıkıntı değil yani

Dahası  
Reaksiyon skoru
146
İsim
Utku Kulaç
Gtg olunca gerçek 1 ms oluyor ama onlarda çoğu zaman pahalı oluyor kafaya takmayın , 1 ms mprtde sizi memnun edecektir sıkıntı değil yani
60hz 5ms TN panelden geçiyorum çağ atlamış gibi resmen

melih44

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Melih arslan
Arkadaşın konusuna dalıyorum ama bende 27"2 k monitör bakıyorum bu tip ghosting sorunun yasamamak icin nelere dikkat etmeliyim

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,205
İsim
Necati
Arkadaşın konusuna dalıyorum ama bende 27"2 k monitör bakıyorum bu tip ghosting sorunun yasamamak icin nelere dikkat etmeliyim
Ips veya tn panel olmasına , kaliteli panel üreten markaların monitörü olmasına dikkat edin
Mesaj otomatik birleştirildi:

60hz 5ms TN panelden geçiyorum çağ atlamış gibi resmen
Hayırlı olsun hocam umarım ölü pixel felan çıkmaz

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,309
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Ghosting IPS panellerde de olur. TN panelde de olur. 0 ghosting diye bir şey görmedim ben henüz. Fakat VA panellerin griden griye değişim hızı genellikle çok yüksek oluyor, IPS panellerde ise bu değer biraz daha düşük fakat bu sefer sadece koyu tonlarda değil genel olarak çoğu renkte yapıyor ama daha az yapıyor.

En son gördüğüm gerçek 1 MS GTG VA panel Samsung'un G7 monitöründe vardı.

maury

80+
Geçmiş olsun. İade imkanın varsa iade et. Yoksa 2.el olarak elden çıkar. Ama hatasını söyle o şekilde sat.
Bende dell 23.8″ g2422hs monitör var ve memnunum. Yaza doğru satıp 2k'lı versiyonunu almayı planlıyorum.

Coolpanda

80+ Silver
GtG Grey to Grey demek yani griden başka bir gri tonuna geçiş süresi. Ama mesela GtG'si 1ms olan panel beyazdan siyaha 20ms'de geçiyor olabilir.

Top Bottom