Neler Yeni

Borç yiğidin kamçısı mı gerçekten?

şahin doğan

80+ Platinum
Evkuru taksitlendirirsen sorun kalmaz gibi. 3-4 taksit yapsan rahat ödersin. Çok kafaya takılacak borç değil. Çalıştığın yerde uzun süredir çalışıyorsan veya bir yakınlığın varsa sonraki aydan avans alıp daha rahatlarsın. Sonraki aylarda Migros ve banka borcunu ödersin.

Talha_x23

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Farketmessin bile bence 4,5 ay çabuk geçiyor taksit yaparlarsa yoksa krediyle kapatman gerekir o da 24k ya fln denk geliyor dediğim gibi halka arz yada normal borsa dene halka arza msla yeni 540 atmıştım 350 TL getirmiş böyle ufak ufak getirse birde indirim kovalayıp masrafları düşürmek lazım bazen ucuz marketlerden alışveriş vb. şeyler 100k için 50 kredi çektim 30 da pc bendede 20k borç kaldı
Hocam halka arza diyanet caiz değildir diyor, arkadaş da bu tür şeylere karşı gibi ondan dolayı dedim.

MOON_MVR

80+ Bronze
26 k borç gerçekten kafaya takabileceğin bir rakam değil genele baktığımız zaman. Biz ölelim o zaman :D
borcun miktarı değil konu hocam nasıl ödeyeceğimiz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam halka arza diyanet caiz değildir diyor, arkadaş da bu tür şeylere karşı gibi ondan dolayı dedim.
direk ne olduğunu bilmediğim için girişmiyorum

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,214
İsim
Muhammed emin efe
VR Ekipmanlarından pc parçalarından vesaire çok iyi anlarım hocam da bunun için de bir sermaye lazım
Daha uyguna güzel kâr bırakan ürünler bulabilirsin bence. Önemli olan % kaç kàr bıraktığı illa pahalı ekipmanlar ile satış yapmana gerek yok.

r4NG3r

80+ Silver
sabah 8 akşam 8 çalışıp nasıl 17000 tl alıyorsun o kısmı anlamadım ben.

D3atlY

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
104
İsim
mert doğan
Dostlarım selam.

Sizlere içinde olduğum durumdan bahsetmek istiyor ve çözüm için fikirlerinizi dinlemek istiyorum.

Baştan dalga geçiceklere, boş laf yapacaklara veya saçmalayacak olanlar hiç yorum yapmaz ise sevinirim.

Amacım bilgisiz birisi olarak bilgilenmek ve para yönetimi konusunda fikir edinmek.

Başlangıç olarak total borcum : 26.000TL
Bölücek olursak : 20.000 TL Evkurdan zamanında ailem beni kefil göstererek ev eşyası aldılar.
3.500 TL Migros Borcu. Ailemin zor bir zamanında kullanmak zorunda kaldım.
2.500 TL Akbank Kredi kartı + Artı Para Borcu

Temel özetle 3 parçadan oluşan bir borç listem var.

1. Sinden başlıcak olursam eğer; Ailem henüz boşanmamış iken eve yeni ev eşyaları almışlardı ve o dönemde çalışan tek kişi ben olduğum için benim üzerimden satın alım yapmıştık ve elden taksit ödüyorduk. Fakat işte olmaması gereken durumlar yaşandı, ayırılık konuşları açıldı, boşanma mevzuları falan fistan derken bu borç havada kaldı ve biz bunu 1 yıl kadar unuttuk. Bu süreçte annem iile ilgilenmek zorunda kaldım, babam ayrılık ile birlikte anneme hiç bir eşya vermeden annemi evden attı. Ve ben de anneme sahip çıkmak zorunda kaldığım için onu bulunduğu şehirde anneanneme yakın bir yerde ev tutup 0 dan evini dizdim. (Boşanma konusunda annem haklıydı babam annemi evli oldukları 30 yılın son 9 ayında aldattığını ve u"usturc" kullandığını öğrenmemizden dolayı boşandılar)
Çok şükür anneme güzel bir ev dizdim her şeyiyle yaşayabileceği ve 2 kardeşime bakabileceği bir ev dizdim ve onlara uzaktan da olsa edebileceğim her yardımı etmeye çalışıyorum.

Bu olay bundan tam olarak 1 sene önce 3 şubat 2023 de gerçekleşti ve biz 1 yıldır bu borcu ödemediğimiz için bu 20 bin TL icraya düştü. Bizlere kağıt göndermişler mesaj göndermişler fakat kağıtlar eski adrese mesajlar ise babama gittiğinden ve babam da mesajları hep sildiğinden dolayı bizim hiç bir zaman haberimiz olmadı ben bunu doğum günüm zamanı yani 19 ocak da bu yıl araba kiralar iken kirlama şirketinin söylemesi üzerine bilgilendim. Bu icrayı ödemem gerektiği söylendi ve mümkün ise max 4 ay taksit yapılabileceği haberini aldım.

2. Borç Migros olayı.
Migros olayı ise şöyle migrosun money pay diye bir mobil uygulaması var ve orda hazır limit diye bir sistem var collendinin sunduğu ve bu ayrılık döneminde annem de ben de zor zamanlardan geçtğimiz ve parasal sıkışıklığımız olduğu için bu limiti kullandık fakat daha sonra telefon numarası değişmemiz ile beraber. Collendi hesabına giriş yapamadığımız için bu borç kaldı. Şimdi ise ne bir bilgiye sahibiz ne de borç ne durumda icraya mı gitt ne oldu bilmiyoruz.

3. Borç Akbank olayı.

Akbank da öğrenci olduğum dönemde işten kovulduğum bir süre kartlara dayanmak zorundaydım ve kredi kartından 1000 TL ve artı paradan ise 1500 TL kullandım. Yine migros da da olduğu gibi telefon numarası değişince ve yeni iş yeirm yapı kredi hesabı açtırınca akbankı tamamı ile unuttum. Bu gün ise aradıklarında 2500 TL ödemem gerektiğini söylediler.

Kısa özetle toplam bana kamçı olan borç bu kadar dostlarım yarın maaş günüm elime 15 bin TL para geçicek. Bu ay için 7 bin annemin kirasınıın borcu var onu ödeyeceğim ve kalan miktar 8 bin TL benim kalıcak faturalar cart cur derken elime kalacak net miktar 5 bin bu ay için. Diğer aylarda normal şekilde elime. 12 bin TL kalıyor diğer ay için hesap yapacak olur isem sizce nasıl bu borçları kapatabilirim? Ek olarak borçları kapattığımda kredi kartı limitimi arttırabilir miyim?

Nasıl bir yol izleyerek hangisini hangi öncelikte ödemem gerekiyor fikir verirseniz sevinirim.

Gelir gider tablom ise şu şekilde:

17.000 TL Maaş geliri.
4.000 TL Faturalar.
2.500 TL Market.
1.000 TL Ulaşım.
1.000 TL Fuzuli.
2.000 TL İlaç masrafım

bu gelir ve giderlere göre nasıl bir borç ödemesi yapabilirim? (Not babam borçlara yardımcı olmuyor, annemde kendini zor geçindiriyor o yüzden bu konuda tekim.)
eğer ingilizcen iyiyse çeviri vb yapabilirsin yada 2.el temiz olmayan uyguna alıp tmizleyip ssatabilirsin al sat mantığı gibi

IKeeqo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
İbrahim
Birisi halka arz almanızı önermişti altın gibi ama genellikle daha hızlı artışla kâr elde edebiliyorsun çoğu banka kartlarında var hisse alma işlemi, araştırıp alabilirsiniz. https://halkarz.com/ sitesinden yeni gelen halka arzlara bakabilirsin.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Yol gösterciliğin için teşekkür ederim dediklerini deneyeceğim. Normal maaşım 17.002 TL TL zaten sadece bu ay için 15 alacağım 3 bin TL ameliyat masrafına gitmişti. 1000 TL yazdığım fuzuli harcamam ise arada bir migren krizleri ve kalp durması gibi sorunlar yaşıyorum bundan dolayı acil şekile hastaneye yetişmek için taksi çağırmam gerekiyor saçma şekilde taksi ambulansdan çok daha hızlı oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başkaları için bunu asla yapmam konu ailem olunca bir saniye bile düşünmek gelmemişti aklıma.
Öncelikle geçmiş olsun. Elbette bu tür şeyler fuzuli olarak değerlendirilmesi mi bilemedim. Plansız harcama kategorisine girebilir ve reddedilemez bir masraf tabii.

Planını kendine göre uygula. Masraflar ana parayı eritmesin. Masraflar ana paraya göre şekillensin. Sana gelir kaynağı derken git yatırım yap borsa gir vs gibi saçma ve tecrübe gerektiren şeyleri önermiyorum. Kaç tane kaynağın oldupu seni ilgilendirir. Genel bir öneriydi sadece.

Benim anlattıklarım genelleme. Sen anlattıklarımdan yola çıkarak nasıl ilerlemen gerektiğini daha iyi bilirsin ama şunu unutma ki; bunları yapmadığın zaman borçların her zaman katlanarak devam eder. Bunun olmasını kimse istemez.

MOON_MVR

80+ Bronze
Öncelikle geçmiş olsun. Elbette bu tür şeyler fuzuli olarak değerlendirilmesi mi bilemedim. Plansız harcama kategorisine girebilir ve reddedilemez bir masraf tabii.

Planını kendine göre uygula. Masraflar ana parayı eritmesin. Masraflar ana paraya göre şekillensin. Sana gelir kaynağı derken git yatırım yap borsa gir vs gibi saçma ve tecrübe gerektiren şeyleri önermiyorum. Kaç tane kaynağın oldupu seni ilgilendirir. Genel bir öneriydi sadece.

Benim anlattıklarım genelleme. Sen anlattıklarımdan yola çıkarak nasıl ilerlemen gerektiğini daha iyi bilirsin ama şunu unutma ki; bunları yapmadığın zaman borçların her zaman katlanarak devam eder. Bunun olmasını kimse istemez.
Haklısın önerini dikkate alacağım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,013,766
Üyeler
160,600
Son üye
alikbktp
Top Bottom