Neler Yeni

Borsa ve hisse senetleri hakkında günlük analiz yapalım

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Tekin Ayber
Teknosa ve zorlu enerji hakkında ne düşünüyorsun? Teknosa 3 hafta gibi kısa sürede 40 dan 23 lere paraşütsüz indi şimdi toparlamaya başladı gibi ? Ytd
İkisi de dipten dönmüş gibi görünüyorlar, yükselişleri borsanın yükselişine bağlı olabilir diye düşünüyorum. TKNSA daha az güvenilir bence, ZOREN ise birazcık daha güvenilir bir şirket. İki hisse için de uzun vadede yani en az 2-3 ay gibi bir zaman zarfında kazanç elde edilebilir hem de bazı günler yüksek potansiyelli patlamalar da yapabilirler... AMA BEN BU İKİ HİSSE İLE ŞİRKETLERİNİ SEVMEDİĞİMDEN YANİ GÜVENEMEDİĞİMDEN almam. Bu tür bir çekinceniz veya bendeki gibi özel alerjiniz yoksa ve dibe yakın yerlerden aldıysanız, bence güzel kar beklentisi yüksektir. :)

BU BİR UYARIDIR:
"Size sunduğum yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu tavsiyeler genel nitelikte olup, özel olarak sizin mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olarak hazırlanmadı. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."

bypast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
uğur demirel
Bugün için yani 07.11.2024 perşembe günü yaptığım analiz;
Yarın yükselebileceğini düşündüğüm bir hisse var, zaten bugün de %9,90 oranında yükseldi... Yarın da açılışı biraz gerileyerek yapacağını ama tekrardan yükseliş trendine döneceğini hesap ediyorum, haftalık kazancının ne olacağı hakkında olumlu düşüncelerim var ama tabi şans işi belki de zarar verir. :D

Alıntıyı görüntüle

Sizin de analizleriniz varsa veya başka diğer yakın konularda yazmak isterseniz konumuz bulunsun. :)

Ayrıca son bir aya yakın baya bi yükselen hisse olan patek yaptığım çözümlemeler sonucu 2 gün önce en üst alana denk geldi ve sert düşüşler yaşadı. Ve tahminim bu düşüşler 70 tl lere kadar sürecektir, ara ara tepkiler verse bile...

Alıntıyı görüntüle

Bunlar sadece düşüncelerimdir, asla yatırım tavsiyesi değildir.

"Size sunduğum yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu tavsiyeler genel nitelikte olup, özel olarak sizin mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olarak hazırlanmadı. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir."
gyo hepsinden uzakdurun zarar :D

Shix2x

80+ Bronze
Hocam bu işi ogrenmem için önerdiğiniz öğretici bir kanal var mi acaba? Siz nasil öğrendiniz?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Tekin Ayber
gyo hepsinden uzakdurun zarar :D
Aynen, ben de hiç sevmem o tür hisseleri ama teknik analize takılınca da yazıyorum bazen...
Bu arada GYO ne demektir diye merak edenlere şu açıklamayı da yapalım: gyo ; Gayrimenkul yatırım ortaklığı...

Ben en güzel hisselerin en güçlü hatta dünya çapında ses getirebilen hisseler olduğunu düşünürüm hep, o yüzden ilk hedefim hep o tür hisselerdir... :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu işi ogrenmem için önerdiğiniz öğretici bir kanal var mi acaba? Siz nasil öğrendiniz?
Tek bir kanal yok ne yazık ki... Ben de saysam en az 10 kanal filan takip ettim, zamanında ha bu işte...! dediğim stratejiler bile daha sonra patlayabiliyordu... Ben de artık hepsinden öğrendiklerimi kendi fikirlerim doğrultusunda yeniden düzenledim, değiştirerek denemeler yaptım ve az da olsa işe yarıyor gibi :)

Kanallar hatırladıklarım bir ikisi şöyle idi:

ilk önce:

Bu kanala sadece borsa tanımları ve biraz da yeni başlamış biri olarak bilgilenmek amacıyla bakmıştım...

sonra:
güzel bir kanal vardı ama şimdi kanalın adresini bulamadım. Aklıma gelirse veya rast gelirse bu cevaba eklerim. :(

sonra:

Bu kanalı da ilgilendiğim hisseler için bazen karıştırırım ama tastamam, hedefi tam 12 den işaret etmiyor... Yine de tecrübelerinizi de katabilir iseniz ve kendinize göre yararlı stratejiler belirleyebilirseniz size fikir verebilir... Şimdi derseniz ki zaten hiç kimse tam 12 den vurmayı söylemez ama dedikleri noktalardan da hisse alınca pek bir hatırı sayılır kar bırakmıyor doğrusu, o yüzden ben daha farklı yöntemler tecrübeler kullanıyorum.

Son düzenleme:

Shix2x

80+ Bronze
Aynen, ben de hiç sevmem o tür hisseleri ama teknik analize takılınca da yazıyorum bazen...
Bu arada GYO ne demektir diye merak edenlere şu açıklamayı da yapalım: gyo ; Gayrimenkul yatırım ortaklığı...

Ben en güzel hisselerin en güçlü hatta dünya çapında ses getirebilen hisseler olduğunu düşünürüm hep, o yüzden ilk hedefim hep o tür hisselerdir... :)

Tek bir kanal yok ne yazık ki... Ben de saysam en az 10 kanal filan takip ettim, zamanında ha bu işte...! dediğim stratejiler bile daha sonra patlayabiliyordu... Ben de artık hepsinden öğrendiklerimi kendi fikirlerim doğrultusunda yeniden düzenledim, değiştirerek denemeler yaptım ve az da olsa işe yarıyor gibi :)

ilk önce:

Bu kanala sadece borsa tanımları ve biraz da yeni başlamış biri olarak bilgilenmek amacıyla bakmıştım...

sonra:
güzel bir kanal vardı ama şimdi kanalın adresini bulamadım. Aklıma gelirse veya rast gelirse bu cevaba eklerim. :(

sonra:

Bu kanalı da ilgilendiğim hisseler için bazen karıştırırım ama tastamam, hedefi tam 12 den işaret etmiyor... Yine de tecrübelerinizi de katabilir iseniz ve kendinize göre yararlı stratejiler belirleyebilirseniz size fikir verebilir... Şimdi derseniz ki zaten hiç kimse tam 12 den vurmayı söylemez ama dedikleri noktalardan da hisse alınca pek bir hatırı sayılır kar bırakmıyor doğrusu, o yüzden ben daha farklı yöntemler tecrübeler kullanıyorum.
Tamamdir hocam sağolun. Günde ne kadar saat zaman ayiriyorsunuz analize? Ve ne kadar kazandınız acaba girdiğinizden beri, onu merak ediyorum.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Tekin Ayber
Tamamdir hocam sağolun. Günde ne kadar saat zaman ayiriyorsunuz analize? Ve ne kadar kazandınız acaba girdiğinizden beri, onu merak ediyorum.
Akşamları bir iki saatimi alıyor diyebilirim, moralim yerinde olunca zamanın nasıl aktığını bile farketmiyorum. Günlük işlem yaptığımda ise bu zaman çok daha fazla tabi... Ne kadar kazandım meselesine gelince rakam belirtmek istemem :) Geçen hafta günlük çalışmamda yaklaşık 5bin TL kazandım mesela, yani akmasa da idare ediyorum. Konumdan da görebilirsiniz, daha çok ASELS ile ilgilenirim ben ve ASELS'in yükselişi güzel olunca kar da güzel oluyor. Bu arada ASELS hızlı düşmeden önce tüm hisseleri zamanında bozdurabildim.

Diğer hatırlamadığım kanalı da ekleyeyim:

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Tekin Ayber
Begyo son 3 aydır gram zarar ettirmedi 4 lerden 13 leri gördü artarak güzel ekmek yedim
Yani % 300 gibi bir kar bırakmış, baya iyi... :)

Bir de geçen yıl ekim ayının ortasından beri bazı hisseler gerçekten patlama yaşadı.

Ama bu begyo baya iyi yükselmiş... Hiç daha önce duymamıştım bu hisseyi :D

Ya bir de sen bunu gördün mü:

DAGHL;

14 ŞUBAT 2025 : 14,30 TL
07 MART 2025 : 43,92 TL
DEĞİŞİM: % 207 YAKLAŞIK OLARAK...

2025-03-08_21-54.png

Son düzenleme:

bypast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
369
İsim
uğur demirel
Begyo son 3 aydır gram zarar ettirmedi 4 lerden 13 leri gördü artarak güzel ekmek yedim

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.​

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.​

Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.​

Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.​

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.​

zararlardan sonra almıyorum :D

ilk önce:

sonra:

sonra:

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.​

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.​

Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.​

Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.​

Batı Ege Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.​

zararlardan sonra almıyorum :D

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
345
İsim
Tekin Ayber
Bilen kişiler öyle bedavaya tutarlı, kazançlı stratejileri kimseye vermez hatta sadece kendi kazanmak ister :p
Bu işin en kolay ve ucuz yolu, araştırarak öğrenmek ve yavaştan ve küçükten tecrübe edine edine yükselmektir. Yani iş kişide bitiyor...
Unutmayın, yeni başlayanlar %85 oranında kar etmezler, daha çok zarar ederler. Bu yüzden hayallere kapılıp büyük paralarla oyun oynamayın, en azından iyice öğrenene kadar... Bu işin en önemli ayağı SABIR ve AKIL...
Piyasada para toplayıp yüksek kar vaadi ile dolaşan binlerce dolandırıcı var, bunlara dikkat etmeli, kimseye para vermemeli veya kaptırmamalı!

sirefeee

80+ Bronze
Yani % 300 gibi bir kar bırakmış, baya iyi... :)

Bir de geçen yıl ekim ayının ortasından beri bazı hisseler gerçekten patlama yaşadı.

Ama bu begyo baya iyi yükselmiş... Hiç daha önce duymamıştım bu hisseyi :D

Ya bir de sen bunu gördün mü:

DAGHL;

14 ŞUBAT 2025 : 14,30 TL
07 MART 2025 : 43,92 TL
DEĞİŞİM: % 207 YAKLAŞIK OLARAK...

Alıntıyı görüntüle
Son 2-3 gündir ataktaydı gördim hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular