Bozuk Ekran Kartını ne yapabilirim?

21ebu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
433
Merhaba, Asus Rog Strix RX580 8GB 3 fanlı ekran kartım var ve bazı oyunlarda (Warzone, Bannerlord vb.) sürekli atmalar oluyor ve mesela oyunu açtıktan yarım saat sonra ya da 10-15dk sonra böyle oyundaki şeyler bozuluyor mesela etraf pembe oluyor her şey pembe boyanmış oluyor veya belli bölgelerden ışıklar geliyor Warzone'da. Oyun bozuluyor yani.

Bu bazen oluyor bazen olmuyor. OCCT 3D testi yaptım 20-25dk'da 1070'den fazla hata buldu ekran kartında. Bunu düzeltebilme imkanım var mı? 2. el almıştım zaten satan kişi de aşırı yüksek ihtimalle mining yapmış. Ben alalı 2-3 yıl falan oldu. İlk başlarda sorun yoktu ama son 1 yıldır aşırı sinir ediyor ve düzelmiyor da anca bilgisayarı veya oyunu yeniden başlatınca düzeliyor. Bozulma olduğunda oyunu yeniden açtığımda geçiyor ama bir zaman sonra aynı oluyor. Çoğu yerde "ekran kartı cevap vermeyi kesti" gibi hatalar alıyordum.

Sistemim imzamda. Bana hangi ekran kartını önerirsiniz ve bunu ne yapabilirim satacağım desem alan kişi bu problemle birlikte almaz. Yani çok sık olmuyor ama yine de 1-2 günde bir delirtiyor insanı.

Taze macun yüksek fan profili birde güç limitini ve frekansını düşürünce kurtulur gibi

Taze macun yüksek fan profili birde güç limitini ve frekansını düşürünce kurtulur gibi
Macunu 1 ay önce yeniledim ve tamamen fanlarına kadar temizledim. Diğer dediklerini nasıl yapabilirim biraz açar mısın? Veya varsa video atar mısın?

Adrenalinden Hız aşırtma kısmına girip gücü -8'e alıyorum.
1754239967968.webp

Macunu 1 ay önce yeniledim ve tamamen fanlarına kadar temizledim. Diğer dediklerini nasıl yapabilirim biraz açar mısın? Veya varsa video atar mısın?

Adrenalinden Hız aşırtma kısmına girip gücü -8'e alıyorum.
Alıntıyı görüntüle
Aynen o şekil bellek frekansı da düşürülebilir
Güç ayarı sağ da fan ayarı da onun üstünde

Aynen o şekil bellek frekansı da düşürülebilir
Güç ayarı sağ da fan ayarı da onun üstünde
Sağ ol hocam. Fan ayarını yükselttim de gücü kaç yapmalıyım sence?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu an böyle.
1754240133137.webp

100-125w olabilir birde kart modeline göre ısınıyor gibi macun dandik olabilir
Macun MX-4 falandı hocam kaliteliydi yani. İşlemcide de kullandım. Açıkçası ekran kartını hor kullanmak istiyorum yani en iyi performansı vermesi için gücü kaç yapmam gerektiğini söylersen daha iyi olur çünkü böyle giderse kırıp atacağım bilgisayarsız da kalsam.

Bu en fazla %50 oluyor.
1754240362801.webp

Macun MX-4 falandı hocam kaliteliydi yani. İşlemcide de kullandım. Açıkçası ekran kartını hor kullanmak istiyorum yani en iyi performansı vermesi için gücü kaç yapmam gerektiğini söylersen daha iyi olur çünkü böyle giderse kırıp atacağım bilgisayarsız da kalsam.

Bu en fazla %50 oluyor.
Alıntıyı görüntüle
Kart stabil değil o yüzden düşürmek lazım kartın hangi frekansta stabil olacağını bilemem maalesef hatta frekans düşürünce stabil olacağının da garantisi yok günü kurtarması için bu çözüm

Kart stabil değil o yüzden düşürmek lazım kartın hangi frekansta stabil olacağını bilemem maalesef hatta frekans düşürünce stabil olacağının da garantisi yok günü kurtarması için bu çözüm
Sağ olun hocam %50 iyi mi sizce?

Sağ olun hocam %50 iyi mi sizce?
Kral stres testinde kartın ne kadar güç çektiğine bakıp ona göre düşürebilir misin? polaris kartlarda modelden modele limit çok değişiyor

Kısacası vram çekirdek frekansı ve güç limitini kurcala stabil değerleri bulmaya bak

Bana verebilirsin hocam😀. Occt testinde vram mi yoksa gpu mu hata verdi? Gpu verdiyse voltaj arttırımından sonra devam ediyorsa kurtulması imkansız gibi bir şey. Vram ise vram değişimiyle 1k civarına kurtulur. Başka kart alacaksanız bütçe belirtirseniz iyi olur ancak fp olarak 2. El rx6600/xt iyi gider. Fazlası işlemciye darboğaz yapacaktır.

Kral stres testinde kartın ne kadar çektiğine bakıp ona göre düşürebilir misin? polaris kartlarda modelden modele limit çok değişiyor

Kısacası vram çekirdek frekansı ve güç limitini kurcala stabil değerleri bulmaya bak
Hocam dediklerinden bir şey anlamadım ama bu haliyle en azından bir şey yapmış olayım. Olmazsa kırarım. Yardımların için teşekkür ederim.

Bana verebilirsin hocam😀. Occt testinde vram mi yoksa gpu mu hata verdi? Gpu verdiyse voltaj arttırımından sonra devam ediyorsa kurtulması imkansız gibi bir şey. Vram ise vram değişimiyle 1k civarına kurtulur. Başka kart alacaksanız bütçe belirtirseniz iyi olur ancak fp olarak 2. El rx6600/xt iyi gider. Fazlası işlemciye darboğaz yapacaktır.
Cidden alıyorsan vereyim ama 2. elde temizleri 2-2.5k iken bu bozuğunu 1k ya satsam da zarardayım çöpe atsam da aynı. OCCT testinde valla tam bilmiyorum 3D testi gibi bir şey vardı direkt yaptım. Hatta ekran resimleri önceki konularda vardı bulursam atayım.

Ayrıca silah zoru ve ölüm tehditleri alsam dahi artık AMD ekran kartının yanından dahi geçmeyeceğim. Bütçem şu an yok ama olsa da en fazla 3-4 olur.

@NoctuaFanBoyu Buldum. Bu konuda yazmış ve görseller atmışım bak istersen.

Hocam dediklerinden bir şey anlamadım ama bu haliyle en azından bir şey yapmış olayım. Olmazsa kırarım. Yardımların için teşekkür ederim.

Cidden alıyorsan vereyim ama 2. elde temizleri 2-2.5k iken bu bozuğunu 1k ya satsam da zarardayım çöpe atsam da aynı. OCCT testinde valla tam bilmiyorum 3D testi gibi bir şey vardı direkt yaptım. Hatta ekran resimleri önceki konularda vardı bulursam atayım.
Beklemiyordum ama İstanbuldaysan alırım hocam neden olmasın😀. 3d galiba hem gpu hem vram yapıyordu. Testi bir de sadece vram olarak yapmayı da deneyin. Dediğiniz sorunlar vrame işaret ediyor. Eğer öyleyse dediğim gibi vram değiştirir devam edersiniz.

Geri