Bozuk HDD ve İmha Yöntemleri

Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar,

Elimde Samsung HD322HJ model bir HDD var. Nedenini veya nasıl olduğunu bilmiyorum ama durduğu yerde bozuldu. Çok garip bir şekilde, herhangi bir bilgisayara taktığımda bilgisayardaki diğer disklerin Windows boot partition'larında bozulmaya neden oluyor.

Bu disk, eski kasamın içinde yaklaşık 1 ila 1 buçuk yıldır boş boş duruyordu. Bu süre zarfında o kasayı birkaç kere kullandım, hatta bu diske birkaç kere farklı Linux kurulumu yaptım. Ev sunucusu olarak kullanmayı bile denemişliğim olmuştu. O zamanlar diskte herhangi bir sorun yok gibiydi, yani en azından sistem dosyalarını bozmuyordu. Dual boot olarak kullanmıştım falan. Dün disklerimin hepsini verilerden arındırmak için temizlik yaparken bu diski ana bilgisayarıma taktığımda M2 SSD'me yüklü olan Windows'un bozulmasıyla anladım diskin sorunlu olduğunu.

Neyse, biraz uzattım sanırım. Şunu merak ediyorum:
  1. Bu diske ne olmuş olabilir?
  2. Diski imha etmemin en güvenilir yolu nedir?
Tecrübesi olanlar veya bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Sanırsam güç kartında oksitlenme olmuş alyans tornavidanız var ise devreyi söküp oksitleri silgiyle silin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,068
Üyeler
183,375
Son üye
tolga81
Geri