Bunu al.Önerdiğin başka varmı bütçem maks 1300 eğer yoksa bunu alıcam gibi
Öncelikle birinin 3600 CL16 olduğunu söylememe gerek yok. Ayrıca D30 manuel OC ile bile 3600 CL16 değerine ulaşamaz. Bu bellekte vasat ve çöpe atılması gereken çipler kullanılıyor. Sıradan XMP değeri Ryzen işlemcilerin performansını düşürüyor. Bunun gibi bir sürü sebep var.İşte bende neden sorun olduğunu soruyorum, fiziksel olarak demiyorum. D30 ile bunun ne farkı var?
Bir çok bilgisayarda oyun ve kullanma deneyimim oldu, şu an kullandığım pc de D30 Xpg 3200MHz ram var. Oc yapmadım hiçbir bilgisayarda performanstada bir kayıp yok. Bu yüzden sordumÖncelikle birinin 3600 CL16 olduğunu söylememe gerek yok. Ayrıca D30 manuel OC ile bile 3600 CL16 değerine ulaşamaz. Bu bellekte vasat ve çöpe atılması gereken çipler kullanılıyor. Sıradan XMP değeri Ryzen işlemcilerin performansını düşürüyor. Bunun gibi bir sürü sebep var.
Gözle görebilecek bir ekran kartına sahip değilsin çünkü. 5500XT 4GB' a Ryzen 3 2300x/1200AF bile yetebilir.Bir çok bilgisayarda oyun ve kullanma deneyimim oldu, şu an kullandığım pc de D30 Xpg 3200MHz ram var. Oc yapmadım hiçbir bilgisayarda performanstada bir kayıp yok. Bu yüzden sordum
Yüksek bütçede bu ram'i almam zaten. Mesaj yazarken bu şekildede yazabilirdiniz, yani benim bu rami almamda sakınca yok meselaGözle görebilecek bir ekran kartına sahip değilsin çünkü. 5500XT 4GB' a Ryzen 3 2300x/1200AF bile yetebilir.
İşlemci?Reis ben bu rami 3060 lı sistem de kullanıcam sıkıntı olur mu
Aynı fiyata hatta ucuza CL16/3733 olabilen bellekler varYüksek bütçede bu ram'i almam zaten. Mesaj yazarken bu şekildede yazabilirdiniz, yani benim bu rami almamda sakınca yok mesela
3000’lik ballistix’ler daha ucuz bundan. 3600 olanlar çok az daha iyi bin olabilir ama fiyat farkına değmezRGB Şart değilse 3600 CL16 Ballistix al geç.
daha düşük mhz alıp oc yapsan nasıl fikir crucial çok başarılı oc konusundahttps://www.n11.com/urun/crucial-ba...6-pc-ram-bellek-1829716?magaza=bestechbilisim sizce bu ram nasıldır alınır mı? Başka önereceğiniz ram varsa istediklerim
1- 3600 mhz olması
2- CL16 ya da cl14 olması
Bu kadar rgb olup olmaması umrumda değil kaliteli olsun yeter bütçem maks 1200
Usta bir şey sorucam ram de oc yapmak istiyorsam anakart da vrm soğutucusu olmak zorunda mıdaha düşük mhz alıp oc yapsan nasıl fikir crucial çok başarılı oc konusunda
3600 alıp oc yapsam (=daha düşük mhz alıp oc yapsan nasıl fikir crucial çok başarılı oc konusunda
daha fazla para ödemek istiyorsan 3600 al oc yap ama 3000 alıp 4000 mhz bile yaparsın vrm hakkında bir şey bilmiyorumUsta bir şey sorucam ram de oc yapmak istiyorsam anakart da vrm soğutucusu olmak zorunda mı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
3600 alıp oc yapsam (=