şuan pc de bir drop sorunu mevcut olay görüntüleyicisinde hata türü cache hierarchy error diyor bununla alakası olabilir mi?açma hep kapalı kalsın. 3200g işlemcimde 3 yıldır kapalı.
işlemciyi garantiye gönderin hocam.şuan pc de bir drop sorunu mevcut olay görüntüleyicisinde hata türü cache hierarchy error diyor bununla alakası olabilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:
cache hierarchy error şu hatanın sebebini türkiyede bilen yok heralde biri çıksa şunu yap düzelecek dese valla ödül vericem ona ya
birisi bu hatadan servise yollayıp değişim almış galiba sorunlu işlemci satmışlar size. en iyisi satıp kurtulun.2.el aldıydım gönderme şansım yok o yüzden ya komple satıp 5800x e geçmeyi planlıyorum
Sorunlu işlemciyi mi satsın? CPB açma ne demek kardeş sen neyden bahsettiğini bilmiyorsun bence.birisi bu hatadan servise yollayıp değişim almış galiba sorunlu işlemci satmışlar size. en iyisi satıp kurtulun.
Sen niye kapattın ki zaten CPB'yi?Ryzen 5 5600 var amd wraith prism rgb soğutucu var cbp kapalı iken 50 dereceyi geçmiyor işlemci ama cbp açıkken 65 civarlarında takılıyor sizce cbp yi açmalımıyım gerek var mı?
kral cbp kapalıydı ya ben ellemedim zaten benchmark testindede puan düşük çıkmıştı cbp açınca normal çıkmıştı şimdi açayım mı cbp ne yapayım anlayamadımSorunlu işlemciyi mi satsın? CPB açma ne demek kardeş sen neyden bahsettiğini bilmiyorsun bence.
Sen niye kapattın ki zaten CPB'yi?
İşlemcin sorunlu değildir belki windowsla alakalı problemin vardır. Sorunu çözemezsen satmadan önce sıfırdan USB ile format atıp tekrar bir kontrol et.kral cbp kapalıydı ya ben ellemedim zaten benchmark testindede puan düşük çıkmıştı cbp açınca normal çıkmıştı şimdi açayım mı cbp ne yapayım anlayamadım
Mesaj otomatik birleştirildi:
işlemciyi satayım derken sorunlu olduğunu belirtip satıcam arkadaşlar merak etmeyin bana satan kahpe gibi yapmam başkalarına
hocam format hiç denemedim windowstan sıfırlasam aynı işlevi görür mü? (windows deneme sürümü 11 den crackli)İşlemcin sorunlu değildir belki windowsla alakalı problemin vardır. Sorunu çözemezsen satmadan önce sıfırdan USB ile format atıp tekrar bir kontrol et.
CPB kapalı olamaz. Kendin kapatıp farketmemişsindir.
CPB fabrikadan çıktığı gibi açık gelir. İşlemciler açık kullanacak şekilde üretilir. CPB işlemcinin boost özelliği. Açmazsan Ryzen 1600'e dönüşür koskoca 5600.
Sen bios'u kurcalamışsın belli. BIOS'unu bir sıfırla. Hatta bios'unu güncelle o zaman da sıfırlanmış olur. Ondan sonra sadece XMP/DOCP ayarını aç başka bir şeye dokunma.
BIOS Sıfırlama Rehberi
BIOS'u varsayılan ayarlara döndürme işlemine sıfırlama diyoruz. BIOS sıfırlamak için farklı dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda farklı yöntemler mevcut. Yazılımsal yolla sıfırlama: Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne...www.technopat.net
hayır sıfırlama format yerine geçmez. Crackli kullanman başlı başına sorun zaten. Windows 11 ücretsiz. Kendi sitesinden indirip USB ile format atarak kurabilirsin. Youtube'da bir sürü video var nasıl yapılacağına dair.hocam format hiç denemedim windowstan sıfırlasam aynı işlevi görür mü? (windows deneme sürümü 11 den crackli)
tamamdır hocam sizden son bir isteğim usb den formatı nasıl yapacağımı dair en güzel anlatan bir yotube videosu önerir misiniz? ben usb den windows 11 i sitesinden indirdim usb den pc ye kurdum ve internetten bir dosya ile etkinleştirdim ama şimdi windowsun sitesinden indirdiğim windows11 deneme sürümünü olduğu gibi bu windowsun üstüne kurarsam sıkıntı olur mu bu konuda aydınlatırsanız sevinirim teşekkür ediyorumhayır sıfırlama format yerine geçmez. Crackli kullanman başlı başına sorun zaten. Windows 11 ücretsiz. Kendi sitesinden indirip USB ile format atarak kurabilirsin. Youtube'da bir sürü video var nasıl yapılacağına dair.
Tamam BIOS'a dokunma CPB açık kalsın. Sıcaklık problemin olmadığı sürece 90 derece felan açık kalsın.