Neler Yeni

CBP Açık tutulmalımı

emiliano

80+ Bronze
Ryzen 5 5600 var amd wraith prism rgb soğutucu var cbp kapalı iken 50 dereceyi geçmiyor işlemci ama cbp açıkken 65 civarlarında takılıyor sizce cbp yi açmalımıyım gerek var mı?

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,291
İsim
Evren avcı
açma hep kapalı kalsın. 3200g işlemcimde 3 yıldır kapalı.

emiliano

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
açma hep kapalı kalsın. 3200g işlemcimde 3 yıldır kapalı.
şuan pc de bir drop sorunu mevcut olay görüntüleyicisinde hata türü cache hierarchy error diyor bununla alakası olabilir mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

cache hierarchy error şu hatanın sebebini türkiyede bilen yok heralde biri çıksa şunu yap düzelecek dese valla ödül vericem ona ya

Son düzenleme:

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,291
İsim
Evren avcı
şuan pc de bir drop sorunu mevcut olay görüntüleyicisinde hata türü cache hierarchy error diyor bununla alakası olabilir mi?

cache hierarchy error şu hatanın sebebini türkiyede bilen yok heralde biri çıksa şunu yap düzelecek dese valla ödül vericem ona ya
işlemciyi garantiye gönderin hocam.

Evren avcı

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,291
İsim
Evren avcı
2.el aldıydım gönderme şansım yok o yüzden ya komple satıp 5800x e geçmeyi planlıyorum
birisi bu hatadan servise yollayıp değişim almış galiba sorunlu işlemci satmışlar size. en iyisi satıp kurtulun.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
birisi bu hatadan servise yollayıp değişim almış galiba sorunlu işlemci satmışlar size. en iyisi satıp kurtulun.
Sorunlu işlemciyi mi satsın? CPB açma ne demek kardeş sen neyden bahsettiğini bilmiyorsun bence.

Ryzen 5 5600 var amd wraith prism rgb soğutucu var cbp kapalı iken 50 dereceyi geçmiyor işlemci ama cbp açıkken 65 civarlarında takılıyor sizce cbp yi açmalımıyım gerek var mı?
Sen niye kapattın ki zaten CPB'yi? :D:D

emiliano

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunlu işlemciyi mi satsın? CPB açma ne demek kardeş sen neyden bahsettiğini bilmiyorsun bence.

Sen niye kapattın ki zaten CPB'yi? :D:D
kral cbp kapalıydı ya ben ellemedim zaten benchmark testindede puan düşük çıkmıştı cbp açınca normal çıkmıştı şimdi açayım mı cbp ne yapayım anlayamadım

işlemciyi satayım derken sorunlu olduğunu belirtip satıcam arkadaşlar merak etmeyin bana satan kahpe gibi yapmam başkalarına

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
kral cbp kapalıydı ya ben ellemedim zaten benchmark testindede puan düşük çıkmıştı cbp açınca normal çıkmıştı şimdi açayım mı cbp ne yapayım anlayamadım

işlemciyi satayım derken sorunlu olduğunu belirtip satıcam arkadaşlar merak etmeyin bana satan kahpe gibi yapmam başkalarına
İşlemcin sorunlu değildir belki windowsla alakalı problemin vardır. Sorunu çözemezsen satmadan önce sıfırdan USB ile format atıp tekrar bir kontrol et.

CPB kapalı olamaz. Kendin kapatıp farketmemişsindir.
CPB fabrikadan çıktığı gibi açık gelir. İşlemciler açık kullanacak şekilde üretilir. CPB işlemcinin boost özelliği. Açmazsan Ryzen 1600'e dönüşür koskoca 5600.

Sen bios'u kurcalamışsın belli. BIOS'unu bir sıfırla. Hatta bios'unu güncelle o zaman da sıfırlanmış olur. Ondan sonra sadece XMP/DOCP ayarını aç başka bir şeye dokunma.

emiliano

80+ Bronze
İşlemcin sorunlu değildir belki windowsla alakalı problemin vardır. Sorunu çözemezsen satmadan önce sıfırdan USB ile format atıp tekrar bir kontrol et.

CPB kapalı olamaz. Kendin kapatıp farketmemişsindir.
CPB fabrikadan çıktığı gibi açık gelir. İşlemciler açık kullanacak şekilde üretilir. CPB işlemcinin boost özelliği. Açmazsan Ryzen 1600'e dönüşür koskoca 5600.

Sen bios'u kurcalamışsın belli. BIOS'unu bir sıfırla. Hatta bios'unu güncelle o zaman da sıfırlanmış olur. Ondan sonra sadece XMP/DOCP ayarını aç başka bir şeye dokunma.
hocam format hiç denemedim windowstan sıfırlasam aynı işlevi görür mü? (windows deneme sürümü 11 den crackli)

CBP yi açıyorum şimdi teşekkür ederim yanıt için umarım fps sorunu öyle düzelir

bios içinde ben biosu son sürümü ile güncelledim ve xmp den ramlerin frekansını 3200 e çekip cbp ayarını elledim sadece hocam

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,838
İsim
Hacı
Açık olsun.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
hocam format hiç denemedim windowstan sıfırlasam aynı işlevi görür mü? (windows deneme sürümü 11 den crackli)
hayır sıfırlama format yerine geçmez. Crackli kullanman başlı başına sorun zaten. Windows 11 ücretsiz. Kendi sitesinden indirip USB ile format atarak kurabilirsin. Youtube'da bir sürü video var nasıl yapılacağına dair.

Tamam BIOS'a dokunma CPB açık kalsın. Sıcaklık problemin olmadığı sürece 90 derece felan açık kalsın.

emiliano

80+ Bronze
hayır sıfırlama format yerine geçmez. Crackli kullanman başlı başına sorun zaten. Windows 11 ücretsiz. Kendi sitesinden indirip USB ile format atarak kurabilirsin. Youtube'da bir sürü video var nasıl yapılacağına dair.

Tamam BIOS'a dokunma CPB açık kalsın. Sıcaklık problemin olmadığı sürece 90 derece felan açık kalsın.
tamamdır hocam sizden son bir isteğim usb den formatı nasıl yapacağımı dair en güzel anlatan bir yotube videosu önerir misiniz? ben usb den windows 11 i sitesinden indirdim usb den pc ye kurdum ve internetten bir dosya ile etkinleştirdim ama şimdi windowsun sitesinden indirdiğim windows11 deneme sürümünü olduğu gibi bu windowsun üstüne kurarsam sıkıntı olur mu bu konuda aydınlatırsanız sevinirim teşekkür ediyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,692
Üyeler
166,061
Son üye
KurdoJotaro
Top Bottom