Burada ' Günah ve Etik ' kavramını ayırmak gerekir. İçinde bulunulan yüzyılda, müslüman olarak addedilen toplumların yüzdesel çoğunluğu zaten dini inançlarının ya tamamı ya da göreceli büyük kısmını doğru şekilde yaşamayıp, materyalist bir yapı üzerinde aslında kendisini vicdanen tatmin ettiğini zannediyor. Esas mevzu etik olarak birey ya da tüzel oluşumlar fark etmeksizin emeğe verilen hakkaniyet üzerindeki karşılıktır. Koşulların getirdiği negatif olgular, insani olarak yapılması gereken fiillerde zaafiyet sebebi olarak meşrulaştırılamaz...
Hala kaosun delili yok diyor arkadaşım sıkıntılı mısın evren kaosun olduğunu kanıttır eğer evrende düzen olsa meteorlar gelip dünyaya çarpmazdı veya aya bak meteorlar çarpa çarpa kraterler oluşturmuş eğer bir düzen olsaydı sen hava durumu tahmini yaparken kesin sonuçlar ortaya koyman gerekirdi 1 aylık bir hava durumunda bile gerçekleşme oranı bile çok düşük. Sigara dumanının bile şekli kaosun ürünü kelebek etkisi de kaosa kanıttır.
At gözlüğüne ben takmıyorum elinizde hiç bir bilgi olmadan tanrının gercek olduğunu söyleyen sizler takıyorsunuz "kutsal kitaplar" dışında tanrının olduğunu gösteren bir şey yok. Bu evrenin dışında tanrının olup olmadığını da bilemeyiz zaten konumuzla bu değil
Kaostan çıkan "düzen" ile tanrının düzeni farklı şeylerdir ve kaostan çıkan şey düzen değildir. Bu evrende tanrı yok(şuan ki bilgimizle) bu evrenin dışında tanrının olup olmadığını bilemeyiz.
hcm şimdi ne anlatmam gerektiğini sasırdım neye göre değildir hcm peygamber kelimesinin 2 farklı kelimeyi tek kelime olarak yazılmasını burada ögrendigini dusunuom fakat nebi ve resul kelimelerinin olayını dinde anlamak icin kuranı okuman lazım fakat biraz daha aydınlanmak için şu videoyu da izleyebilirsin bu konu altında bunu tartışmak gereksiz hcm sorun vs. varsa özelden sorabilirsin. bilgi kirliliği içinden resule nebi nebiye resul deniyor çarpıtılarak önerim kuranı anlayarak okuman hcm. resul kelimesi genel bir konu iken nebi kelimesi vahiy alan kitap verilen anlamındadır o da vazifeli yani resuldur eğer kitap verilmemiş olmasına rağmen diğer resullere resul değil de nebi dendiği ayetler gösterirsen haklısın diyeceğim hcm
Atmosfer olmadığı için . Atmosfer olmadığı için meteorlar belli bir sürtünmeyle karşılaşmiyorlar . Peki ya ayda atmosfer olsaydı ne olurdu hiç düşündün mü ? Muhtemelen atmosferik basınç ,sıcaklık dağılımi , atmosferler birbiriyle etkileşim halinde bulunur ve olumsuz olaylar meydana gelir .En basitinden gelgit olayları. Bu da bir düzeni ifade etmez mi ?
Seninde adını tanrı yapıp sana güç versek sen de tanrı olmaz mısın?
Ve şöyle söyleyeyim o kaosu "tanrı" yaptıktan sonra kaosun olmaması, ratgeleliğin olmaması,herkesin çok güzel ve çok akıllı olması, fiziksel ve zihinsel kusurlarla doğmaması, bir hava durumu tahmini yaparken bundan 5 bin 10 bin yıl sonra ki hava tahminlerini hiç şaşmadan yapması lazım.
Senin doğman bile şans eseri çünkü seni oluşturan sperm hücresinin yanında bile en az 15 milyon sperm hücresi vardı.
Atmosfer olmadığı için . Atmosfer olmadığı için meteorlar belli bir sürtünmeyle karşılaşmiyorlar . Peki ya ayda atmosfer olsaydı ne olurdu hiç düşündün mü ? Muhtemelen atmosferik basınç ,sıcaklık dağılımi , atmosferler birbiriyle etkileşim halinde bulunur ve olumsuz olaylar meydana gelir .En basitinden gelgit olayları. Bu da bir düzeni ifade etmez mi ?
Ayda atmosfer olmaz kutleçekimi atmosfer oluşturmaya yeterli değil ayı bırak mars bile düzgün bir atmosferi yok
Ay ile dünya arasında tam bir denge yok.
Ayın oluşumu bile başka bir gezegenin dünya çarpması sonucu dünyadan kopan parçaların kütle çekiminden etkilenerek dünyanın etrafında toplanması sonucu oluştu ne düzeninden bahsediyorsun
Dünyada yaşam oluşması bir düzenin olduğu anlamına gelmez bir düzen olsaydı her gezegen yaşanabilir bir halde olurdu ve o gezegenlerde yaşam olması gerekiyordu sadece tek bir yere bakıp şu "düzene" Bak kesin bunu bir tanrı yarattı demek absürt bir şey,güzel bir şeyi görünce tanrıdan bahsediyorsunuz ama çirkini görünce tanrı ortadan kayboluyor.
nerede celistim hcm? cok basit bir bilgi iste hcm nebi özel elçidir(resuldur). her resule nebi diye hitap edilmemiştir ama her nebiye resul diye hitap edilmiştir önerim kitabı okuman olur hcm. nebi olanlar vahiy alanlardır kitap verilen işte yani buna resul değil nebi denir(nebi de resuldur ama resul özel nebi demek değildir tam tersi nebi özel resuldur) resul elçidir işte nebi de vahiy alan kitap verilen elçidir... örnek vermek gerekirse yusuf süresinden bir ayet
Hükümdar: "Onu bana getirin." dedi. Hükümdarın elçisi ona gelince, rabbine dön ve ona, ellerini kesen kadınların durumunu sor. Kuşkusuz Rabb'im onların hilesini bilendir. - Ve kalel meliku'tuni bih, fe lemma caehur resulu kalerci' ila
acikkuran.com
rasul kelimesi kullanılmış.
hcm yazdığım şeyleri okumadıgını dusunuom hcm dediğim gibi hcm aklına takılan şeyleri özelden sorabilirsin hcm.
kısaca kitap ve nebilik bitmiştir fakat resulluk bitmiştir diye bir şey yok...
Arkadaşlar 14 sayfa neyi tartıştınız la çoğu oyun yapımcısı oyununun satmasını değil oynanmasını ister. Büyük şirketler çok fazla satış yaptığı için korsanlara bayağı karşı çıkıyor bu normal ama büyük şirket olmayan giderleri çok olmayan oyun yapımcıları korsanı aynı agresiflikte karşılamıyor. Adamlar Türkiye de yaşamıyor ki sizdeki derde bak
İslam'daki kul hakkı kavramını biliyor musun diye sordum: Alıntıyı görüntüle
Daha sonra korsan oyun indirmek kul hakkına girer mi diye sordum: Alıntıyı görüntüle
Daha sonra korsan oyun kullanıcıları "Suç hükümette, kötü ekonomide, ne yani gidip oyuna para mı verelim?" diyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsun diye sordum: Alıntıyı görüntüle
ulan bu chat gpt az kurnaz değil ha la madem korsan oyun doğru değil orijinali al hakkı ver diyor ya hani e neden peki islam dininin oyun gibi şeylerin islam dininde zaman kaybı olduğu ve bunun aslında zamanını doğru değerlendiremediği için günaha sebebiyet verdiğini söyleyemiyor )) çünkü oda biliyor ki orijinali pazarlaması lazım yani dini anlatırken tam anlatmıyor yanlı anlatıyor )