Değil.Chatgpt ücretli mi dostum
Değil.Chatgpt ücretli mi dostum
Yanlış. Her Nebi Resul değildir.resul zaten ama aynı zamanda da bir nebi yani kuranda son nebi olarak geçer(şimdiki döngüye ait son nebi kitap verilen vahiy alan resul yani nebi) her resul nebi değildir fakat her nebi resuldur. din hakikatı araştırma adlı şeyi ben geçen yıl üniversiteye başlamam ile öğrenmeye başladım hcm tek olay bu değil tonla şey var kuran okumuşluğum da var(%100 bitiremedim) dinde gelenekten gelme falan veya diyanet gibi siyasi kurumların uydurduğu çok şey var ve bunları yapanların olduğu olacağı kuranda açık açık belirtiliyor açık ayet ve kapalı(müteşabih) ayet diye ayırımlar var azap denilen şeyin ateş yakma parçalama işkence olmadığı var tonla din diye insanlara yutturulan uydurmalar var ve ayet cımbızlama olayının da olmadığı ve tüm ayetleri sağlaması gerektiği(müteşabih ayet) olayı da var yani gerçek din ve kitap insanlara öğretilse idi şu anki deist ve ateislerin büyük çoğunluğu inanırdı.
Kuranda insanların başıboş bırakılmayacağı ve resullerin gönderileceği ve üstlerinde deliller olduğu yazar. Bu arada müteşabih ayetler kapalı anlamı örtülü ayetlerdir bunları anlamak kolay değil ve resul aracılığı ile insanlara anlatılmaya calısılır çok karışık konular ben burada pat diye her şeyi detayıyla anlatamam.
kaosun adını tanrı yapıp ona bi bilinç verirsek bu hayali karakterimiz tanrı olmaz mı?Hala kaosun delili yok diyor arkadaşım sıkıntılı mısın evren kaosun olduğunu kanıttır eğer evrende düzen olsa meteorlar gelip dünyaya çarpmazdı veya aya bak meteorlar çarpa çarpa kraterler oluşturmuş eğer bir düzen olsaydı sen hava durumu tahmini yaparken kesin sonuçlar ortaya koyman gerekirdi 1 aylık bir hava durumunda bile gerçekleşme oranı bile çok düşük. Sigara dumanının bile şekli kaosun ürünü kelebek etkisi de kaosa kanıttır.
At gözlüğüne ben takmıyorum elinizde hiç bir bilgi olmadan tanrının gercek olduğunu söyleyen sizler takıyorsunuz "kutsal kitaplar" dışında tanrının olduğunu gösteren bir şey yok. Bu evrenin dışında tanrının olup olmadığını da bilemeyiz zaten konumuzla bu değil
Kaostan çıkan "düzen" ile tanrının düzeni farklı şeylerdir ve kaostan çıkan şey düzen değildir. Bu evrende tanrı yok(şuan ki bilgimizle) bu evrenin dışında tanrının olup olmadığını bilemeyiz.
Tabikide mantıksız. Ama napalım dayı. Para yok para!Sırf istediğin oyunu ücretsiz oynamak için kul hakkı gibi bir bir günaha girmek ne kadar mantıklı?
Ne alaka o zaman öğrenciyim param yok diye git mağazadan kıyafet çal yiyecek çak bir farkı yok. Durumun yoksa oynamayacaksın.Hocam haklı. Ama napalm öğrenciyiz.
Katılıyorum.Ne alaka o zaman öğrenciyim param yok diye git mağazadan kıyafet çal yiyecek çak bir farkı yok. Durumun yoksa oynamayacaksın.
Kıyaslaman çok saçma. Onlar zorunlu şeyler. Ama oyun zorunlu değil.Ne alaka o zaman öğrenciyim param yok diye git mağazadan kıyafet çal yiyecek çak bir farkı yok. Durumun yoksa oynamayacaksın.
E bu bir şeyi değiştirmedi? Yine de adamın emek vererek yaptığı oyunu ücretini ödemeden oynayamazsın.Kıyaslaman çok saçma. Onlar zorunlu şeyler. Ama oyun zorunlu değil.
Yanlış. Her Nebi Resul değildir.