Neler Yeni

ChatGPT: "Korsan oyun indirmek kul hakkıdır."

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
resul zaten ama aynı zamanda da bir nebi yani kuranda son nebi olarak geçer(şimdiki döngüye ait son nebi kitap verilen vahiy alan resul yani nebi) her resul nebi değildir fakat her nebi resuldur. din hakikatı araştırma adlı şeyi ben geçen yıl üniversiteye başlamam ile öğrenmeye başladım hcm tek olay bu değil tonla şey var kuran okumuşluğum da var(%100 bitiremedim) dinde gelenekten gelme falan veya diyanet gibi siyasi kurumların uydurduğu çok şey var ve bunları yapanların olduğu olacağı kuranda açık açık belirtiliyor açık ayet ve kapalı(müteşabih) ayet diye ayırımlar var azap denilen şeyin ateş yakma parçalama işkence olmadığı var tonla din diye insanlara yutturulan uydurmalar var ve ayet cımbızlama olayının da olmadığı ve tüm ayetleri sağlaması gerektiği(müteşabih ayet) olayı da var yani gerçek din ve kitap insanlara öğretilse idi şu anki deist ve ateislerin büyük çoğunluğu inanırdı.
Kuranda insanların başıboş bırakılmayacağı ve resullerin gönderileceği ve üstlerinde deliller olduğu yazar. Bu arada müteşabih ayetler kapalı anlamı örtülü ayetlerdir bunları anlamak kolay değil ve resul aracılığı ile insanlara anlatılmaya calısılır çok karışık konular ben burada pat diye her şeyi detayıyla anlatamam.
Yanlış. Her Nebi Resul değildir.

Muhammet Öztürk

80+ Bronze
Hala kaosun delili yok diyor arkadaşım sıkıntılı mısın evren kaosun olduğunu kanıttır eğer evrende düzen olsa meteorlar gelip dünyaya çarpmazdı veya aya bak meteorlar çarpa çarpa kraterler oluşturmuş eğer bir düzen olsaydı sen hava durumu tahmini yaparken kesin sonuçlar ortaya koyman gerekirdi 1 aylık bir hava durumunda bile gerçekleşme oranı bile çok düşük. Sigara dumanının bile şekli kaosun ürünü kelebek etkisi de kaosa kanıttır.

At gözlüğüne ben takmıyorum elinizde hiç bir bilgi olmadan tanrının gercek olduğunu söyleyen sizler takıyorsunuz "kutsal kitaplar" dışında tanrının olduğunu gösteren bir şey yok. Bu evrenin dışında tanrının olup olmadığını da bilemeyiz zaten konumuzla bu değil

Kaostan çıkan "düzen" ile tanrının düzeni farklı şeylerdir ve kaostan çıkan şey düzen değildir. Bu evrende tanrı yok(şuan ki bilgimizle) bu evrenin dışında tanrının olup olmadığını bilemeyiz.
kaosun adını tanrı yapıp ona bi bilinç verirsek bu hayali karakterimiz tanrı olmaz mı?

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
ben hep elli liralık oyun oynuyorum. haram falan da değil

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,560
İsim
ismail
Ulan caner yine birbirine katmışsın milleti

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
Yanlış. Her Nebi Resul değildir.
hcm şimdi ne anlatmam gerektiğini sasırdım neye göre değildir hcm peygamber kelimesinin 2 farklı kelimeyi tek kelime olarak yazılmasını burada ögrendigini dusunuom fakat nebi ve resul kelimelerinin olayını dinde anlamak icin kuranı okuman lazım fakat biraz daha aydınlanmak için şu videoyu da izleyebilirsin bu konu altında bunu tartışmak gereksiz hcm sorun vs. varsa özelden sorabilirsin. bilgi kirliliği içinden resule nebi nebiye resul deniyor çarpıtılarak önerim kuranı anlayarak okuman hcm. resul kelimesi genel bir konu iken nebi kelimesi vahiy alan kitap verilen anlamındadır o da vazifeli yani resuldur eğer kitap verilmemiş olmasına rağmen diğer resullere resul değil de nebi dendiği ayetler gösterirsen haklısın diyeceğim hcm

Top Bottom