Neler Yeni

ChatGPT: "Korsan oyun indirmek kul hakkıdır."

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
peygamber kelimesinin kuran dilinde(arapça) tam bir karşılığı yok. nebi ve resul diye iki farklı kelimeyi tek kelime altında toplamışlar( her nebi aynı zamanda resul fakat her resul nebi değil fakat ikisinin yerine de peygamber kelimesini yapıştırıyorlar bazı meallerde, ayırım yapmaksızın ve bu da çelişkilere yol açıyor kuran okumuşsanız fark edersiniz bu iki kelime arasındaki ayrımı)

121709

80+ Silver
peygamber kelimesinin kuran dilinde(arapça) tam bir karşılığı yok. nebi ve resul diye iki farklı kelimeyi tek kelime altında toplamışlar( her nebi aynı zamanda resul fakat her resul nebi değil fakat ikisinin yerine de peygamber kelimesini yapıştırıyorlar bazı meallerde, ayırım yapmaksızın ve bu da çelişkilere yol açıyor kuran okumuşsanız fark edersiniz bu iki kelime arasındaki ayrımı)
Hcm boşa uğraşıp yazmışsınız .d

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Konuyla alakası olmayan bu tanımlamaları niye?

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Konuyla alakası olmayan bu tanımlamaları niye?
hcm peygamber kelimesini kullanmışsın ben de bu kelimenin kuranda(arapça dili) tam olarak bir karşılığı olmadığını söyleyerek hatayı düzeltmeye calistim hcm yani yanlış meal hep peygamber peygamber kelimesi ile büyüyüp gördüğünüz için pat diye böyle bilgi verilmesi garip gelebilir fakat hakikat bu peygamber türkçeye farsçadan osmanlı zamanında geçmiş bir kelimedir ve arapça aşırı zengin bir dil olduğundan her halde tam olarak karşılığı bulunmaz(elçi diye geçer fakat bu çok genel bir anlam yani onun da nebi ve resul diye ayrımları var her nebi resul ama her resul nebi değil). iki farklı kelime tek manada olmaz yani. ayetlerde eğer peygamber diye çeviri görürseniz bu hatalı çeviri yani orada ya nebi yazacak ya da resul. Nebi resul diye kullanımının etkisini ve kuranda çevirinin peygamber diye geçiştirilmesinin yarattığı anlam sorunu ve çelişkiyi de kuran okuduysanız fark edebilirsiniz.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
hcm peygamber kelimesini kullanmışsın ben de bu kelimenin kuranda(arapça dili) tam olarak bir karşılığı olmadığını söyleyerek hatayı düzeltmeye calistim hcm yani yanlış meal hep peygamber peygamber kelimesi ile büyüyüp gördüğünüz için pat diye böyle bilgi verilmesi garip gelebilir fakat hakikat bu peygamber türkçeye farsçadan osmanlı zamanında geçmiş bir kelimedir ve arapça aşırı zengin bir dil olduğundan her halde tam olarak karşılığı bulunmaz(elçi diye geçer fakat bu çok genel bir anlam yani onun da nebi ve resul diye ayrımları var her nebi resul ama her resul nebi değil). iki farklı kelime tek manada olmaz yani. ayetlerde eğer peygamber diye çeviri görürseniz bu hatalı çeviri yani orada ya nebi yazacak ya da resul. Nebi resul diye kullanımının etkisini ve kuranda çevirinin peygamber diye geçiştirilmesinin yarattığı anlam sorunu ve çelişkiyi de kuran okuduysanız fark edebilirsiniz.
Bu farkı biliyorum. Sadece bu konuyla nasıl bir alakası var onu anlamadım.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,724
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
Bu farkı biliyorum. Sadece bu konuyla nasıl bir alakası var onu anlamadım.
hcm konuyla değil de senin yazdığın mesajla alakası var hcm peygamber kelimesi yerine nebi veya resul kullan yoksa anlam sorunu olur demeye calisiyorum. ayrımı biliyorsan peygamber kelimesini hangi anlamda kullanıyordun ki hcm?
ayrı eten konunu yarısından fazlasında ztn din konuşulmuş.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
hcm konuyla değil de senin yazdığın mesajla alakası var hcm peygamber kelimesi yerine nebi veya resul kullan yoksa anlam sorunu olur demeye calisiyorum. ayrımı biliyorsan peygamber kelimesini hangi anlamda kullanıyordun ki hcm?
ayrı eten konunu yarısından fazlasında ztn din konuşulmuş.
Sen şu an din konuşmuyorsun ki Türkçe'deki Arapça Kökenli Kelimeler konulu bir konuşma yapıyorsun.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,737
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Tüh ya kul hakkıymış neyse seedlemeye devam

Mazael

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
157
İsim
atlas
İslam'daki kul hakkı kavramını biliyor musun diye sordum:
Alıntıyı görüntüle

Daha sonra korsan oyun indirmek kul hakkına girer mi diye sordum:
Alıntıyı görüntüle
Daha sonra korsan oyun kullanıcıları "Suç hükümette, kötü ekonomide, ne yani gidip oyuna para mı verelim?" diyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsun diye sordum:
Alıntıyı görüntüle

Ee ne düşünüyorsunuz?
Yav cidden bu konu da bile chatgpt ye mi başvurdun ?

Top Bottom