Neler Yeni

ChatGPT: "Korsan oyun indirmek kul hakkıdır."

neptün yüksel

80+ Bronze
Şimdi korsana karşı mısın değil misin?
Hayır değilim.

Evet yazılım, oyun firmalarının emekleri büyüktür fakat ülkemizde bence oyun sektörü o kadar gelişmiş değil. Yani "gidim şu dükkanda şu oyunu alim, aa Steam'e şu oyun çıkmış hemen alim" diyen insan sayısı demiyenlere göre devede kulak bile değil.

O yüzden korsan mı değil mi fazla önemsemiyorum.

Bir de ülkemizin bence korsan sorunundan çok daha önemli büyük sorunları var.

Son düzenleme:

.YUNUS.

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
174
İsim
YUNUS
Simdi ozaman şoyle Bi
İslam'daki kul hakkı kavramını biliyor musun diye sordum:
Alıntıyı görüntüle

Daha sonra korsan oyun indirmek kul hakkına girer mi diye sordum:
Alıntıyı görüntüle
Daha sonra korsan oyun kullanıcıları "Suç hükümette, kötü ekonomide, ne yani gidip oyuna para mı verelim?" diyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsun diye sordum:
Alıntıyı görüntüle

Ee ne düşünüyorsunuz?

Simdi Ben Genelde Şoyle yapmaya calisiyorum
Once Torrentten indirip oynayip begenirsem Oyun indirimdeyken veya Bedava iken Almaya calisiyorum.. Sizce Bu kul hakkina Giremi veya Yeri geliyor Orjinal oyun Sahibi İken Korsan Gerek yama Gerek Stabil Olaylari fln bazen İhtiyacdan indirmek zorunda kaliyoruz

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,189
İsim
a l p e r
Simdi ozaman şoyle Bi

Simdi Ben Genelde Şoyle yapmaya calisiyorum
Once Torrentten indirip oynayip begenirsem Oyun indirimdeyken veya Bedava iken Almaya calisiyorum.. Sizce Bu kul hakkina Giremi veya Yeri geliyor Orjinal oyun Sahibi İken Korsan Gerek yama Gerek Stabil Olaylari fln bazen İhtiyacdan indirmek zorunda kaliyoruz

İndir gitsin takılma böyle şeylere. Zaten TR genci olarak kısıtlı bi zevkimiz var. Oyun almak için de kara kara düşünme. Nasıl alıcam nasıl edicem diye.

RDR 2 Steam'de 1200 TL torrentte ücretsiz indir oyna. 50 saatlik oyun için asgari ücretin 8/1i verilir mi ya?

Zekat ver desek vermezler o parayı ama oyuna yatırırlar.

Korsan indiririm bi oyunu;
•Oynama saati uzunsa
•Sistem kaldırıyorsa
•Fiyatı da Steam'de uygunsa

Gider satın alırım. Onun haricinde 5-10 saatlik oyunları korsan indiririm.

Metro 2033 Steam'den aldım 20 liraydı sanırım 15 saat oynadım bitti bidaha da yüklemedim bilgisayara. Hem boştan yere Steam'de yer kaplıyor hem de boşa para vermiş gibi hissettiriyor.

neptün yüksel

80+ Bronze
İndir gitsin takılma böyle şeylere. Zaten TR genci olarak kısıtlı bi zevkimiz var. Oyun almak için de kara kara düşünme. Nasıl alıcam nasıl edicem diye.

RDR 2 Steam'de 1200 TL torrentte ücretsiz indir oyna. 50 saatlik oyun için asgari ücretin 8/1i verilir mi ya?

Zekat ver desek vermezler o parayı ama oyuna yatırırlar.
Aslında hak hukuk yönünden bakmak gerekirsek yani çok derin mevzulara girersek, bu Amerika, Avrupa zaten zamanında insanları sömürdü. Onlar sömürge yapa yapa gelişti bu noktaya da gelebildi.

Biz bir korsan oyun oynamışız çok mu :D emmoğlu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,189
İsim
a l p e r
Aslında hak hukuk yönünden bakmak gerekirsek yani çok derin mevzulara girersek, bu Amerika, Avrupa zaten zamanında insanları sömürdü. Onlar sömürge yapa yapa gelişti bu noktaya da gelebildi.

Biz bir korsan oyun oynamışız çok mu :D emmoğlu?

Ya bide her şey bitti sanki on numara insanlarmışız gibi namazında niyazında gelmişiz korsan kul hakkı mıdır onu tartışıyoruz.

Ben 1500 lira bi oyuna vermem aga verenin de aklından şüphe ederim. Müdahele etmeye çalışmam bile🫡

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,124
İsim
Turuncu Keskin
İsteyen korsan oynasın, isteyen alıp oynasın. Çokta takılmayın böyle şeylere , bunlar çokta çözüm üretilecek şeyler değil.

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,453
İsim
Oğuz
Veri madenciliğinde ne algoritmalar gördüm. Öğrenme süreci gerçekleştirebiliyoruz.
Chat GPT'de bunların en üstünde bir şey.

Yani bize bilgileri toplayıp getirmiyor sadece, bunları öğreniyor, yorumluyor.
İradesi yok evet ama belli durumlarda seçim yapabiliyor.
Ama düşüncesi var. Özgür olmamasının nedeni şirketin itibarı içindir.

Senin pek bir düşüncen yok bence, başkaların akıllarıyla da hareket ettiğin belli. İraden de yok :).
Evet algoritma vs. ama anlattığım şeyi anlamıyorsun ve kendinin ne bildiğini de bilmiyorsun. Ayrıca Chat GPT bunların en üstü de değil, iyi yazılımcılar buna arka tarafıyla güler. Bir robotu iyi tasarlarsan öğrenir ve kendi düşüncesini oluşturabilir. İnsan gibi iyi tasarlanmış bir canlı da aynısın yapıyor. Eğer bir çocuğu Müslüman fikirlerini aşılayarak eğitirsen fazlasıyla tutumlu bir Müslüman yaparsın. Aynısı diğer dinler için de geçerli. Aynı çocuğu İslam düşmanı bir kişilikle de büyütebilirsin. Düşüncesini bizim verdiğimiz bilgiler göre oluşturuyor. Gidip internette İslam adına hoşgörü dinidir, herkese saygı duyar vs. diye olumlu bir çok kelimeyle süslersen soru sorduğunda elbet de İslamı seçecektir. İslamı seçen yazılım aynı zamanda dinlerin insana özel olduğunu da söyleyebiliyor. Chat GPT şu an tek bir beyni olan yazılım değil veya onun için de tasarlanmadı. Verileri depolayıp zamanla kendini geliştirebilen bir robot yapıldığı gün olursa, o gün hangi dini seçtiğinin üzerinde tartışabiliriz.
(Hayır tartışamayız) çünkü buraya kadar anlattıklarım bize aşılanan bilgiler hakkındaydı fakat bu noktadan sonra yazılımın veya bizim ayrılma noktamız doğal zekadan geçiyor. İnsan zekası karar verebilme ve düşünebilme yeteneğine sahip bir canlıdır. Yazılıma Algoritmaları öğreten kodlardan başka bir şey değildir. Bir gün bir robot ordusu gelip insanları yok etmeye çalışırsa yine bu da insan zekası olacaktır. Bunu yaparken kendi düşüncesiyle değil bizim yazdığımız kodla hareket edecek. Bir insana birini öldürmesi için talimat verildiği zaman o insan özgür iradesiyle son anda merhamet gösterebilir fakat bunu bir robottan bekleyemezsin, öldürmeye kodladıysan öldürecektir. Amerikan bilim kurgu filmlerine bakıp da fazla gaza gelmeyin. Evet ileride bir robota din hakkında bilgi sorduğunda yine İslam diye cevap verebilir ama kendi iradesi de düşüncesi de olmayacak. Eğer böyle bir iradeleri olsaydı emin ol insanlardan önce bizim sonumuzu getirirler. Bizim sonumuzu yine getirebilirler ama insan isterse olur bu. Biz burada koskoca teknolojiden bahsederken saçma sapan konular açıyorsunuz.
CHAT GPT MÜSLÜMAN!!!!!!!!
CHAT GPT KORSANA HARAM DİYOR!!!!!!!
Ya elbette korsan haram diyecek çünkü bunu ona biz öğrettik. İnsana yanlış gelen neyse ona da yanlış gelecek.
Yapmayın yavvv. Bunları yaparak cidden komik duruma düşüyorsunuz. Ulan teknoloji bu gelin tartışalım, ne kadar gelişebilirler veya ne yapabilirler. Yapmayın ya, çıkıp da özgür iradesi var deyip saçma sapan konular açmayın. Bilim adına sohbet edelim isterim burada fakat yok yapamıyor kimse.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Kanki sen kendi düşüncelerinle bir yere varamazsın asıl
Din ile yönetilen bir ülkeye bir de bilim ile yönetilen bir ülkeye bak aradaki farkı kendi gözlerinle gör.
Biri Hala 6 yaşında ki çocukla evlenme derdinde diğeri uzaya araçlar gönderiyor hayatımıza kolaylaştıran teknolojiler üretiyor vb.
Sen görmedin diye de tanrı yok anlamına gelmez o zaman :)
Tanrının "kutsal kitaplar" dışında bu evren de bir izi yok. Bu evrenin dışında tanrı vardır veya yoktur orası ayrı konu.
Bir işlemci beyine göre çok çok az kompleks. Kaosun bir işlemci yapması daha olanıklı olurdu. Direkt çok çok daha kompleks beyin yapmış.

Dikende bir savunma sistemimdir ve yine iğneye göre göre çok çok komplekstir.

Kaos bunları başarabiliyor ama sonsuz olasılıkta beyin ve dikene göre çok çok basit türdeki nesneleri yapamıyor. İşte bu yüzden kaos mantığa uygun olamaz.

Çok düşük dediğin olasılık da imkansız olasılık, onu da belirtim. Sonsuzda soyuttur, gerçekte sonsuz diye bir şey yok. Bu kadar çok materyalistsin ya, bil istedim.
Kaosta ki olasıklar çok fazla
Sen gidip kaosun bir taklit yapmasına istiyorsun bu işler öyle yürümüyor bir işlemci üretmenin aşamalarına bak bir de beyinin biyolojik gelişimini bir de şunu söyleyeyim beyinde oluşur oluşmaz bizim gibi düşünebilen canlılarlarda olmadı evrimsel süreçlerle beyin kendini geliştirdi.

Hala sorunlu bir bakış açısıyla bakıyorsun kaos bunu bilerek yapmıyor kaosa sen komplex canlılar yaratamazsın basit taklitler üret demek saçmadır ve bir işlemciye üretmek biyolojik olarak oluşan bir beyni üretmekten daha zordur. Şimdi diyeceksin ki o zaman insanlar beyin üretsin madem o kadar kolaysa vb. Bir şey diyeceksin işi yine yanlış anlayacaksın kaos bir taklit nesne üretemez çünkü taklit nesneleri insanlar üretiyor ve kaosun kendi iradesi sonucu bu şeyler oluşmadı insanların yaptığı taklitlere kaos yaratmıyor o zaman mantıksız oluyor demek üstte de yazdım saçmadır.

neptün yüksel

80+ Bronze
Din ile yönetilen bir ülkeye bir de bilim ile yönetilen bir ülkeye bak aradaki farkı kendi gözlerinle gör.
Biri Hala 6 yaşında ki çocukla evlenme derdinde diğeri uzaya araçlar gönderiyor hayatımıza kolaylaştıran teknolojiler üretiyor vb.

Tanrının "kutsal kitaplar" dışında bu evren de bir izi yok. Bu evrenin dışında tanrı vardır veya yoktur orası ayrı konu.

Kaosta ki olasıklar çok fazla
Sen gidip kaosun bir taklit yapmasına istiyorsun bu işler öyle yürümüyor bir işlemci üretmenin aşamalarına bak bir de beyinin biyolojik gelişimini bir de şunu söyleyeyim beyinde oluşur oluşmaz bizim gibi düşünebilen canlılarlarda olmadı evrimsel süreçlerle beyin kendini geliştirdi.

Hala sorunlu bir bakış açısıyla bakıyorsun kaos bunu bilerek yapmıyor kaosa sen komplex canlılar yaratamazsın basit taklitler üret demek saçmadır ve bir işlemciye üretmek biyolojik olarak oluşan bir beyni üretmekten daha zordur. Şimdi diyeceksin ki o zaman insanlar beyin üretsin madem o kadar kolaysa vb. Bir şey diyeceksin işi yine yanlış anlayacaksın kaos bir taklit nesne üretemez çünkü taklit nesneleri insanlar üretiyor ve kaosun kendi iradesi sonucu bu şeyler oluşmadı insanların yaptığı taklitlere kaos yaratmıyor o zaman mantıksız oluyor demek üstte de yazdım saçmadır.
Kanki bak cidden mantıksız bir düşünce. Kaos'un varlığına dair delil yok ve kaos bir GTA Sanandreas bile yapamıyor ama çok kompleks hücreler icat ediyor.

Bence biraz vicdanlı ol ve at gözlüğü takan birey olma.
Sonsuz bir soyut ve sonsuz ihtimalde bir soyut. Kaos üstelik akılsız bir varlık. Sen buna dayanarak kaosun kompleks varlıkları yapabileceğini söylüyorsun.

Çok saçma çok. Çünkü sonsuz ihitmallde bir iğne yapabilmesi gerekir kaosun ama yapamıyor, zor geliyor ellam :D.

Eğer sen kaostaki işlerin nasıl yürüdüğünü idrak ediyorsan (ki kaosta işler öyle yürümüyor dedin) o zaman kaos bir düzendir zaten.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,512
İsim
Olcay akbulut
Ahlak yapısını dinler oluşturdu.
dinlerden önce herkes hırsızlık peşinde değildi bence
Mesaj otomatik birleştirildi:

kaos çıkmış burada

canerin bütün konularında 3.dünya savaşını hissediyoruz teşekkürler caner

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1

neptün yüksel

80+ Bronze
Evet algoritma vs. ama anlattığım şeyi anlamıyorsun ve kendinin ne bildiğini de bilmiyorsun. Ayrıca Chat GPT bunların en üstü de değil, iyi yazılımcılar buna arka tarafıyla güler. Bir robotu iyi tasarlarsan öğrenir ve kendi düşüncesini oluşturabilir. İnsan gibi iyi tasarlanmış bir canlı da aynısın yapıyor. Eğer bir çocuğu Müslüman fikirlerini aşılayarak eğitirsen fazlasıyla tutumlu bir Müslüman yaparsın. Aynısı diğer dinler için de geçerli. Aynı çocuğu İslam düşmanı bir kişilikle de büyütebilirsin. Düşüncesini bizim verdiğimiz bilgiler göre oluşturuyor.
Birebir insan değil ama yine de dediğin gibi düşünce oluşturabiliyor. Çünkü sınırları, OpenAI'nin itibarı için.

Ayrıca Chat GPT yapay zeka alanın da en üst. Bugün CHAT GPT dışında hiç bir yapay sanki sohbet ediyormuşsun hissi verdirtmez. Bunların zirve noktasıdır Chat GPT.
Chat GPT ödevlerini yapar, aşamaları tek tek anlatır, kod yazdırmadan ziyade yazdığın kodları analiz eder, seninle insanmış gibi sohbet eder.

"Algoritma vs. dediğin" şeyi bilsen, senin dediğin cümlelerin ne kadar mantıksız olduğunu kendin idrak edebilirdin ama bilmiyorsun.

Son düzenleme:

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,440
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Chatgpt gelsin bizim gibi asgari maaşa çalışıp 4 kişilik aileyi geçindirsin sonra konuşur.

O zaman Oynama demeyin. çok komik duruyor :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,873
Üyeler
160,896
Son üye
ayanonkt
Top Bottom