Neler Yeni

ChatGPT: "Korsan oyun indirmek kul hakkıdır."

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Kaos bir dinden daha gerçekçi değildir. Kaos'un varlığına dair kanıt yoktur.

Ayrıca sonsuz olasılığın insandan yada başka herhangi bir canlıdan daha az kompleks nesneler üretmesini beklemek daha anlamlı olurdu. Örneğin işlemci, makas ne bilim iğne. Yani Kaos sonsuz ihtimalde bir iğne yapamıyor ama bizleri yapıyor. Cidden mantıksız.

Dediğine göre düzen olarak algılamayalım bunları ama sonsuz olasılık bir iğne yapamıyor lakin insan yapıyor.

Olasılık olarakta imkansızdır.
İçinde Türkçe karakterlerin olduğu, sayıların olduğunu, noktalama işaretlerinin olduğunu ve bir boşluk harfi olduğunu 1 milyon karakterin
tek seferde oluşacağını düşün. Sonsuz ihtimalde denesen bile Şeker Portakalı kitabını tekte getiremez yani.

İstersen bir kodlama dilinde dene. Süreç çok hızlı işler. Saniyede 1 milyon kere 1 milyon karakteri yanyana getirebilir.

Bir de sayısız canlı düşün, her bir canlının oluşma ihtimalin 10^-51'den çok çok küçük (Matematikte imkansız yani) ve bunları sayısını sayısız canlı ile çarp üstelik ve bu sürecinde çok çok yavaş olduğunu düşün.

Evrenin bir başlangıcı ve sonu olduğu için bu süreç bilinen dünyamızda imkansız yani.

Basit bir iğne yapamayan kaos sonsuz olasılıkta bir RTX 4090'a göre milyar milyar kat kompleks canlıları yapmayı başarması cidden mantıksız bir düşünce.

Çünkü kaosun bizi yapıyorsa her haltı rahat yapabilir.
1 sen görmedin diye olmadığı anlamına gelmez
2 yine tanrısal bir bakış açısıyla bakmaya çalışıyorsun bir anda yoktan bir şey var edilebileceğini sanıyorsun
Bir şey oluşurken bir bilinçle olmadı sadece olabiliyordu.
Zaten komplex Canlıların oluşması için çok düşük bir olasılık gerçekleşti ve o ortam hazır hale geldi.

Ayrıca sonsuz olasılığın insandan yada başka herhangi bir canlıdan daha az kompleks nesneler üretmesini beklemek daha anlamlı olurdu. Örneğin işlemci, makas ne bilim iğne. Yani Kaos sonsuz ihtimalde bir iğne yapamıyor ama bizleri yapıyor. Cidden mantıksız.
Örnek verdiğin şeylere bak işlemci=beyin
Makas=ağız yani bir eti yerken onu parcalıyorsun kesiyorsun.
İğne=diken
Mantıksız değil komplex canlılar zaten basit Canlıların birleşimi ile oluşuyor

Arkadaşım bu bakış açısıyla bir yere varamazsın düşüncelerinde bir tanrı fikri var

ÇağdaşKsK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
429
İsim
Çağdaş Alkan
İslam'daki kul hakkı kavramını biliyor musun diye sordum:
Alıntıyı görüntüle

Daha sonra korsan oyun indirmek kul hakkına girer mi diye sordum:
Alıntıyı görüntüle
Daha sonra korsan oyun kullanıcıları "Suç hükümette, kötü ekonomide, ne yani gidip oyuna para mı verelim?" diyor. Bunun hakkında ne düşünüyorsun diye sordum:
Alıntıyı görüntüle

Ee ne düşünüyorsunuz?
Müslüman için kul hakkı, müslüman olmayan için de Karakter meselesi. Kendine yapılmasını istemediğin şeyi başkasına yapma

neptün yüksel

80+ Bronze
1 sen görmedin diye olmadığı anlamına gelmez
2 yine tanrısal bir bakış açısıyla bakmaya çalışıyorsun bir anda yoktan bir şey var edilebileceğini sanıyorsun
Bir şey oluşurken bir bilinçle olmadı sadece olabiliyordu.
Zaten komplex Canlıların oluşması için çok düşük bir olasılık gerçekleşti ve o ortam hazır hale geldi.

Örnek verdiğin şeylere bak işlemci=beyin
Makas=ağız yani bir eti yerken onu parcalıyorsun kesiyorsun.
İğne=diken
Mantıksız değil komplex canlılar zaten basit Canlıların birleşimi ile oluşuyor

Arkadaşım bu bakış açısıyla bir yere varamazsın düşüncelerinde bir tanrı fikri var
Kanki sen kendi düşüncelerinle bir yere varamazsın asıl.
Sen görmedin diye de tanrı yok anlamına gelmez o zaman :).

Bir işlemci beyine göre çok çok az kompleks. Kaosun bir işlemci yapması daha olanıklı olurdu. Direkt çok çok daha kompleks beyin yapmış.

Dikende bir savunma sistemimdir ve yine iğneye göre göre çok çok komplekstir.

Kaos bunları başarabiliyor ama sonsuz olasılıkta beyin ve dikene göre çok çok basit türdeki nesneleri yapamıyor. İşte bu yüzden kaos mantığa uygun olamaz.

Çok düşük dediğin olasılık da imkansız olasılık, onu da belirtim. Sonsuzda soyuttur, gerçekte sonsuz diye bir şey yok. Bu kadar çok materyalistsin ya, bil istedim.

Son düzenleme:

Matt Murdock

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,612
İsim
Oğuz
Bilgiyi internetten toplayan bir yazılıma soru sorup neden bunu sorgularsın ki. Boş boş konular ya sabır

orhaneneskaratas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
284
İsim
Orhan Enes Karataş
bence kişiye göre oyuna göre değişir :D hayatında para vermek zorunda olursa asla almayacağı bir oyunu ücretsiz oynarsa kimin hangi hakkını gasp etmiş oluyor? yalnızca kendine zevk.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,302
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
un0wnBnI6mq4y_Ajg9ZQHnCyEthvv6UeNjbR-HlGJSQ.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,220
İsim
a l p e r
Takmayın agalar bu kadar her haltı yiyipte korsana karşıyız falan demeyin.

Şimdi dicekler ki o zaman marketten ekmeği de çal. Bende dicem ki

'Ulan sibop, oyun ekmek gibi ihtiyaç mı?'

The Semih

80+ Gold
Dini inancınız olmasa bile korsan oyun veya program kullanmak emek hırsızlığıdır, aklı başında olan insanın bunun farkında olduğunu düşünüyorum yani inancım yok diyip umursamayanları görüyorum. Ekonomik şartlardan oyuna 1000 TL veremem diyipde korsana yönelme artmaya başlamış, bana sorarsanız bu tamamen bahane. Gamespass gibi alternatif seçeneklerin var olduğunu bile bile görmezden gelerek bunu yapan sonuna kadar emek hırsızıdır. Youtubda bile videoları atlayarak izleyen bir nesilden zaten emeğe saygı beklemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Caner'in bilgisi olmayan her şeyde hiç bişi bilmediği halde kesin bi fikri var zaten takmamak lazım
Banada öyle geldi bu arkadaş kuzenlerine veya arkadaşlarına bilgi gösterisi yapıyordur discordda veya sosyal hayatında çevremde çok var

Erdal35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Erdal
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,220
İsim
a l p e r
Dini inancınız olmasa bile korsan oyun veya program kullanmak emek hırsızlığıdır, aklı başında olan insanın bunun farkında olduğunu düşünüyorum yani inancım yok diyip umursamayanları görüyorum. Ekonomik şartlardan oyuna 1000 TL veremem diyipde korsana yönelme artmaya başlamış, bana sorarsanız bu tamamen bahane. Gamespass gibi alternatif seçeneklerin var olduğunu bile bile görmezden gelerek bunu yapan sonuna kadar emek hırsızıdır. Youtubda bile videoları atlayarak izleyen bir nesilden zaten emeğe saygı beklemiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Banada öyle geldi bu arkadaş kuzenlerine veya arkadaşlarına bilgi gösterisi yapıyordur discordda veya sosyal hayatında çevremde çok var
Ona bakılırsa da gamepass'e de gerek yok. İnternet cafeye gidip oynayalım herşeyi. O dediğin öyle olmuyor işte. Oyuna sahip olmak başka bir şey

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,220
İsim
a l p e r
düşününce dediğin gbii ekmek gibi bi ihtiyaç olmadığından oyunlardan kul hakkı olmaz bence

Fitness yerine belediye parklarına gidip spor yapanlar da kul hakkına giriyor o zaman. 😂

Bilgisayar kullammayı bilmeyen arkadaşlar korsan oyundan kaçıyor, milleti para vermeden oyun oynarken görünce de sinirden çatlıyorlar sonra da böyle saçma sapan konular açıyorlar işte.

Son düzenleme:

The Semih

80+ Gold
Ona bakılırsa da gamepass'e de gerek yok. İnternet cafeye gidip oynayalım herşeyi. O dediğin öyle olmuyor işte. Oyuna sahip olmak başka bir şey
Korsan indirincede oyuna sahip olmuyorsun, Orijnal oyunun hissi çok başka biliyorum. Çoğu internet kafede korsan oyun kullanıyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,206
Üyeler
164,268
Son üye
teksefer
Top Bottom