Çipli Switch OLED mi Steam Deck mi?

Piyeti

80+
Reaksiyon skoru
10
Zaten 4070 ekran kartına sahip Masaüstü bir bilgisayarım var. AAA büyük oyunları bilgisayarda oynayacağım. Ama yanında bir el konsolu istiyorum. İkisi arasında çok arada kaldım. Switch i exclusive oyunları için istiyorum ve eşimle ailemle joyCon'lar ile oyun oynamak için istiyorum. Ama bir yandan da daha iyi ve güçlü bir donanıma sahip ve Switch i de emülasyon ile çalıştırabilen Steam Deck de aynı fiyata denk geldiği için o da mantıklı geliyor. bu yüzden birkaç sorum var. Bu konsollara sahip arkadaşlar cevaplayabilirse sevinirim.

Steam deck alırsam Switch emülasyonu ile Switch im varmış gibi tüm Switch oyunlarını sorunsuz oynayabilir miyim?
JoyCon özelliklerini Motion sensör, dokunmatik ekran vs. kullanan party oyunları gibi oyunları da steam deck de oynanabiliyor mu?
Steam Deck de Game pass aboneliğimi kullanıp Game pass oyunlarımı oynayabiliyor muyum?
Çipli Switch OLED alırsam dikkat etmem gereken önemli noktalar neler?

Steam Deck alırsan sadece Switch oyunlarını değil, NES, PS1 ve PS2 oyunlarını da emülatörle oynarsın.

Daha çok Nintendo oyunları ve aileyle falan birlikte oynamalık party oyunları için istiyorum. Bu durumda zaten asıl istediğim Switch ama Steam Deck Switch emülatör ile tüm oyunları sorunsuz açıyor mu ve açıyorsa da joyCon ların hareket sensörleri ile oynanan spor oyunları vs gibi oyunlar da emülatör ile oynanıyor mu? Steam Deck de de hareket sensörü var mı mesela

Switch oled alır nintendo oyunlarını sorunsuz bir şekilde oynar keyfime bakarım. Evde iyi bir pc varken steam deck çok gereki değil bence.

Bence switch oled.

Steamdeck 256gb, 512gb, Oled 512gb ve switch lcd kullandım. Switch oled çipli al geç arkana bile bakma.

switch al diğer el konsolları sürekli uzun seyahat halinde değilsen gereksiz geliyor

Teşekkürler. %80 switch diyordum ben de zaten hep ve muhtemelen onu alıcam ama alet o kadar eski kaldı ki. 2026'da da gidip sıfır Switch OLED 1Ghz işlemcili cihaza o parayı vermek koyacak :D Aynı fiyata çok daha iyi donanımlı Steam Deck çünkü. ama donanım her şey değil işte. Switch alacağım inşallah.

switch al bence de. Emülatör falan uğraşması aynı dert performans ayarı ayrı dert ki evde güçlü bir bilgisayarım var diyorsun.

Ya benim konu açarken de asıl merak ettiğim şey Steam deck deki emülatör ile Switch oynamaktı. Çünkü switch de joycon ların hareket sensörleri ile falan da oynanan çok fazla oyun var. Steam Deck de emülatör ile bu sensörle oynanan oyunlar oynanıyor mu ya da steam deck de Hareket sensörü var mı varsa emülatörde çalışıyor mu? ona göre biraz Steam Deck tarafına kayarım diyordum ama sanki her türlü Switch gibi düşünüyorum artık

El konsolu istiyorsanız kırık switch lite bakın. Ben normal switche sahibim ve lite alsam da hayatımda değişen bir şey olmayacakmış. Öncelikle aldığımdan beri arkadaşlara hava atmaktan ve denemekten başka hiç bir şekilde dock ile tvde oynamadım. 2. olarak normal switch ve switch oled el konsolu olarak büyük cihazlar. Switch lite daha mobil, daha pratik, daha taşınabilir bir cihaz. O sebeple ben switch lite önereceğim.

Steam Deck alırsan sadece Switch oyunlarını değil, NES, PS1 ve PS2 oyunlarını da emülatörle oynarsın.
retroarch ile çipli switch V2 de play station oyunları oynanıyor. Pek çok retro oyun NES SNES PS1 ve GBA gibi platformların kütüphanelerine erişilebiliyor. 21.2.0 versiyon Firmware ve hekate_ctcaer_6.5.0 ile kendi elimle güncellediğim çipli switchimde kendim bütün bunları yapabiliyorum.

4070 super var çipli oled aldım memnunum valla çünkü para vermek zorunda değilim pcde zaten genelde çok sevdiğim bir oyun değilse torrentliyorum

Geri