Neler Yeni

Coil Whine Kendiliğinden Geçer Mi?

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
906
İsim
Deniz
Bence değiştirmekle uğraşma, cw var ama yani tolare edilir bu ses. Çok daha kötüleri var öyle bir şey denk gelme şansı da var, bi izle coil whine videolarını

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,394
İsim
Berk
kesinmi var yani
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam vsync açtım ses kesildi kapatınca cızırtı sesi geliyor
ya anladığım kadarıyla yeni kart aldın ve hakkın olarak problem olup olmadığını soruyorsun. Yani attığın videoya defalarca baktım bir şey yok ama sen traktör sesi diyorsun o halde kartta cw var. Zaten arkadaşlar da söylemiş v-sync açınca fps 60 sabitliyorsun dolayısıyla karttaki yükü azalttığın için fanlar daha yavaş dönmeye başlıyor ses kesiliyor durum bundan ibaret.

Yani bilinçli ol diye söylüyorum vsync açınca ses kesilmesi seni memnun etmesin. Vsync açmak bir method, çözüm değil. Vsync demek karttan alacağın performansı 60fps etrafında kısıtlamak demektir. Bu senin için bir problem değilse, sorun yok.

Ha bu durumda ses seni rahatsız ediyorsa servise gönder. Hatta ben olsam böyle indirim falan yakalamadıysan direk iade süreci başlatırdım internetten aldıysan. Gider başka yerden yeni kart alırdım ama gerçekteki sesi siz biliyorsunuz gerçek anlamda traktör gibiyse o sesle uğraşılmaz.

Sellier

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
906
İsim
Deniz
Şöyle bir şey var bir de, mesela kart zorlanıyor ama 80 fps alıyorum (Grafikleri yüksek bi oyun düşün) cızırtı sesi gelmiyor ama çok daha az zorlandığı 300+ fps aldığım oyunlarda bu cızırtı sesi çok yüksek geliyor. Tam fiziksel olarak mekaniklerini bilmediğim için böyle garip bir durumu da var yani

Monitörün verebileceği maksimum fpsye sabitlersen ses gelmeyeceğini düşünüyorum, belki çok az gelebilir

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
ya anladığım kadarıyla yeni kart aldın ve hakkın olarak problem olup olmadığını soruyorsun. Yani attığın videoya defalarca baktım bir şey yok ama sen traktör sesi diyorsun o halde kartta cw var. Zaten arkadaşlar da söylemiş v-sync açınca fps 60 sabitliyorsun dolayısıyla karttaki yükü azalttığın için fanlar daha yavaş dönmeye başlıyor ses kesiliyor durum bundan ibaret.

Ha bu durumda ses seni rahatsız ediyorsa servise gönder. Hatta ben olsam böyle indirim falan yakalamadıysan direk iade süreci başlatırdım internetten aldıysan. Gider başka yerden yeni kart alırdım ama gerçekteki sesi siz biliyorsunuz gerçek anlamda traktör gibiyse o sesle uğraşılmaz.
hocam hazır sistem şeklinde aldım kartı değişimemi gönderiyim

Şöyle bir şey var bir de, mesela kart zorlanıyor ama 80 fps alıyorum (Grafikleri yüksek bi oyun düşün) cızırtı sesi gelmiyor ama çok daha az zorlandığı 300+ fps aldığım oyunlarda bu cızırtı sesi çok yüksek geliyor. Tam fiziksel olarak mekaniklerini bilmediğim için böyle garip bir durumu da var yani

Monitörün verebileceği maksimum fpsye sabitlersen ses gelmeyeceğini düşünüyorum, belki çok az gelebilir
hocam şuan buraya yazı yazarken bile cızırtı geliyor rahatsız ediyor ya servisemi göndersem

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,394
İsim
Berk
hocam hazır sistem şeklinde aldım kartı değişimemi gönderiyim

hocam şuan buraya yazı yazarken bile cızırtı geliyor rahatsız ediyor ya servisemi göndersem
Aldığın yere telefon aç onlar sizi yönlendirir. Garantiye göndeririz derlerse 20 iş günü geçer bu durumda iade hakkınız varsa bu da 14gün geçtiği için yalan olur. Kafalar karışık.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Aldığın yere telefon aç onlar sizi yönlendirir. Garantiye göndeririz derlerse 20 iş günü geçer bu durumda iade hakkınız varsa bu da 14gün geçtiği için yalan olur. Kafalar karışık.
hocam birde her ekran kartında cw var diyolar doğrumu sadece bazılarında ses olmuyo bazılarında oluyo

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,394
İsim
Berk
hocam birde her ekran kartında cw var diyolar doğrumu sadece bazılarında ses olmuyo bazılarında oluyo
ya bunu bu şekilde irdelemek bize ne gibi bir sonuç verecek, bunlara takılmana gerek yok. Mikron düzeyinde her cihazda cw var o zaman bizim duyamadıklarımız. Böyle iyi çıkarımlar yapmayı bırak. Keşke olmasaydı ama başına problemli bir kart gelmiş. Bunu sen değil satan kişiler nasıl çözebiliriz diye düşünsün. Geçmiş olsun tekrar, sıkma canını.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
ya bunu bu şekilde irdelemek bize ne gibi bir sonuç verecek, bunlara takılmana gerek yok. Mikron düzeyinde her cihazda cw var o zaman bizim duyamadıklarımız. Böyle iyi çıkarımlar yapmayı bırak. Keşke olmasaydı ama başına problemli bir kart gelmiş. Bunu sen değil satan kişiler nasıl çözebiliriz diye düşünsün. Geçmiş olsun tekrar, sıkma canını.
hocam ben değişimemi gönderiyim bunu şimdi

hocam çok taktım kafaya bunu ya cızırtı geliyo ama psikolojimmi bozuldu bilmiyorum aileme dinletiyorum fan sesi diyor ama bana cızırtı geliyor

abcdefg1234

80+ Silver
hocam ben değişimemi gönderiyim bunu şimdi
Attığınız videoda 13. saniyeden sonra bariz coil whine sesi geliyor. Ses duymuyorum diyen arkadaşlar neye göre duymamış anlamadım.

Gelen ses çok yüksek değil ama ses geliyor. Kartın ömrüne veya performansına bir etkisi yok. FPS sabitleyerek sesi azaltmak mümkün. Gerçekte videodakinde de fazla ses geliyorsa değişim için yollayabilirsiniz ama kesin değiştirirler diyemem.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Attığınız videoda 13. saniyeden sonra bariz coil whine sesi geliyor. Ses duymuyorum diyen arkadaşlar neye göre duymamış anlamadım.

Gelen ses çok yüksek değil ama ses geliyor. Kartın ömrüne veya performansına bir etkisi yok. FPS sabitleyerek sesi azaltmak mümkün. Gerçekte videodakinde de fazla ses geliyorsa değişim için yollayabilirsiniz ama kesin değiştirirler diyemem.
hocam bu ses geçmezmi kendiliğinden

abcdefg1234

80+ Silver
hocam bu ses geçmezmi kendiliğinden
Kendiliğinden geçmez.

Youtube da çok daha kaliteli PSU ya geçtikten sonra CW sesinin gittiği veya azaldığı videolar mevcut ama %100 bir garantisi yok.

Kendi tecrübelerime dayanarak CW sesinin azaltılabildiğini söyleyebilirim.

Bende 6700xt var 1080P de oynarken bildiğiniz cızır cızır yüksek bir ses geliyor. Karta undervolt +underclock yaptım ve 200 watt yerine 130-140 watt ta çalışıyor şu an. Birde VSR ayarını açıp oyunlarda çözünürlüğü 2K yaptım. Coil whine sesi ilk haline göre çok azaldı.

Top Bottom