Neler Yeni

Coil Whine Kendiliğinden Geçer Mi?

MustafaaY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Mustafa Yeşilyurt
2 hafta önce aldığım sistemde genelde valoya girerken oluyor sonra geçiyor bazen olmuyor anlamadım sinir bozucu asus rx 6600

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Kendiliğinden geçmez.

Youtube da çok daha kaliteli PSU ya geçtikten sonra CW sesinin gittiği veya azaldığı videolar mevcut ama %100 bir garantisi yok.

Kendi tecrübelerime dayanarak CW sesinin azaltılabildiğini söyleyebilirim.

Bende 6700xt var 1080P de oynarken bildiğiniz cızır cızır yüksek bir ses geliyor. Karta undervolt +underclock yaptım ve 200 watt yerine 130-140 watt ta çalışıyor şu an. Birde VSR ayarını açıp oyunlarda çözünürlüğü 2K yaptım. Coil whine sesi ilk haline göre çok azaldı.
Hocam sonradanda oluşabilirmi mesela 2-3 sene cw siz kullanan birindede oluşanilirmi yada oluşmazmı daha
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen gaming gene gönderdim bekliyorum
Ne zaman gönderdin hocam

abcdefg1234

80+ Silver
Hocam sonradanda oluşabilirmi mesela 2-3 sene cw siz kullanan birindede oluşanilirmi yada oluşmazmı daha

Ne zaman gönderdin hocam
Bende RX6600 vardı 4.5 ay kullandım. Coil Whine sesi hiç yoktu. RX 6600 den önce 6500xt vardı. 6500XT de de CW vardı.

CW varsa vardır yoksa yoktur muhtelemen :D

As Nödt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ares Petrova
3070 ve 3080 Ti kullanan iki arkadas coil whine var diye urunleri degisime gonderdiler. Sifir gelen urunlerde 2 hafta sonra yine coil whine basladi. 6 ay once RX 6800 XT aldim 2-3 gun sonra coil whine basladi. Inanilmaz derecede rahatsiz edici bir tonu yok ise degisim ile filan ugrasmak mantiksiz geliyor artik. Coil whine normal kabul edilir olmus resmen. Kulaklik kullaniyorsan duymuyorsun zaten.

Degisim ile ugrasmak istemiyorsan veya artik kabullendiysen o sesi yardimci olabilecek adam akilli bir tek FPS sabitlemek var. FPS arttikca cikan ses siddetlenir. FPS sabitlemeyi deneyebilirsin.

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Bende RX6600 vardı 4.5 ay kullandım. Coil Whine sesi hiç yoktu. RX 6600 den önce 6500xt vardı. 6500XT de de CW vardı.

Hocam 4 ay sonrada oluşmuş bazılarında o nedir

Hocam 4 ay sonrada oluşmuş bazılarında
3070 ve 3080 Ti kullanan iki arkadas coil whine var diye urunleri degisime gonderdiler. Sifir gelen urunlerde 2 hafta sonra yine coil whine basladi. 6 ay once RX 6800 XT aldim 2-3 gun sonra coil whine basladi. Inanilmaz derecede rahatsiz edici bir tonu yok ise degisim ile filan ugrasmak mantiksiz geliyor artik. Coil whine normal kabul edilir olmus resmen. Kulaklik kullaniyorsan duymuyorsun zaten.

Degisim ile ugrasmak istemiyorsan veya artik kabullendiysen o sesi yardimci olabilecek adam akilli bir tek FPS sabitlemek var. FPS arttikca cikan ses siddetlenir. FPS sabitlemeyi deneyebilirsin.
Hocam çok rahatsız ediyo ya oyun oynatmıyo

MustafaaY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Mustafa Yeşilyurt

ben sistemi alalı 12 gün oldu şimdiden başladı cw bazen yapıyor bazen yapmıyor kulaklık taktığım için umuramıyorum ama o sesi duyunca sinir oluyorum rx 6600 var

abcdefg1234

80+ Silver

O zaman başta olmasa da sonradan coil whine sesi gelme ihtimali var demek ki.

CW sesi bobin olan her teknolojik cihazdan gelebilir. Benim eski 2. monitörümden bile geliyor aynı ses. AMD ye özel bir durumda değil , Nvidia kartlarda da aynı sorun mevcut maalesef.

Ses aşırı rahatsız ediyorsa yollayın bence. En azından şansınızı denemiş olursunuz. Ama değişim yapılsa bile yeni yollanan kartta da olup olmayacağının bir garantisi yok maalesef.

As Nödt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ares Petrova

Dedigim gibi gonder urunu yenisini versinler fakat yine coil whine olabilecegi ihtimalini de unutma.

abcdefg1234

80+ Silver
ben sistemi alalı 12 gün oldu şimdiden başladı cw bazen yapıyor bazen yapmıyor kulaklık taktığım için umuramıyorum ama o sesi duyunca sinir oluyorum rx 6600 var
Evet cidden çok rahatsız edici bir ses.

Bu zamana kadar aldığım ilk ekran kartı 6500xtydi . Cızırtı sesini ilk duyduğumda kart bozuk sanıp garantiye yollayacaktım. Sonradan araştırınca CW sesi olduğunu öğrendim hiç uğraşmadım garantiyle falan.

MustafaaY

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Mustafa Yeşilyurt
Evet cidden çok rahatsız edici bir ses.

Bu zamana kadar aldığım ilk ekran kartı 6500xtydi . Cızırtı sesini ilk duyduğumda kart bozuk sanıp garantiye yollayacaktım. Sonradan araştırınca CW sesi olduğunu öğrendim hiç uğraşmadım garantiyle falan.
bende uğraşmam hiç çok sık olmuyor + kulaklık taktığım için duymuyorum

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
O zaman başta olmasa da sonradan coil whine sesi gelme ihtimali var demek ki.

CW sesi bobin olan her teknolojik cihazdan gelebilir. Benim eski 2. monitörümden bile geliyor aynı ses. AMD ye özel bir durumda değil , Nvidia kartlarda da aynı sorun mevcut maalesef.

Ses aşırı rahatsız ediyorsa yollayın bence. En azından şansınızı denemiş olursunuz. Ama değişim yapılsa bile yeni yollanan kartta da olup olmayacağının bir garantisi yok maalesef.
Hocam bu lanet şey neden oluşuyorki neden o cızırtı sesi geliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,457
Üyeler
166,540
Son üye
-erdem
Top Bottom