dün atmıştım mesaj hala dönüş yapmadılarİptal seçeneği yok mesaj atıyorsunuz
dün atmıştım mesaj hala dönüş yapmadılarİptal seçeneği yok mesaj atıyorsunuz
Konunun başlarında pcie 5.0 olduğunu söyledilerpcie x16 slotu 4.0 mı 5.0 mı bilen var mı alan biri bakabilir mi cpu z'den?
Selamlar,
Anakart için İncehesap'tan ben de sipariş geçtim. Elime ulaşınca testlerini yapıp buradan paylaşım yaparım detaylı olarak artı yönlerini eksi yönlerini. Pek incelemesi olmadığı için insan tabiiki tereddüt ediyor, bu kart nedir ne değildir diye. Ama sipariş geçtik bir kere. Yapacak bir şey yok. Bekleyip göreceğiz.
Bazı arkadaşlar 3 pin fan kontrol desteği yok demiş. Zaten 3 pin kullanan kalmadı gibi bir şey. Herkes aslında 4 pin PWM fanlara yöneliyor. Yani çok sıkıntı bir mevzu değil.
RGB mevzusu hakkında ise. Çoğu kullanıcı RGB/Led donanım kullanıyor sisteminde son yıllarda. Ben de bir kaç parça için RGB olanları seçtim. Sebebi, daha şık durması ve sistem olarak aynı renk kombinasyonuna sahip olması elbette.
Bir arkadaş sanırım bu Anakart için RGB ayarlanmıyor demiş. Sorabilir miyim kendisine satın alıp bu kartı daha önce denemiş mi?
Colorful firmasının kendi yazılımı var "iGame Center" isminde. Google aratıp bakabilirsiniz. Ben de RGB sisteme sahip olduğum için sistem boşa gitmesin diye Anakartı alıp almamak hakkında tereddüt içerisindeydim ya RGB kontrol edilmiyor ise diye. Ancak Youtube'de bile gördüğüm kadarı ile Anakart/Ram/Ekran Kartı/Sistem RGB aydınlatma gibi birçok RGB kontrolün yanı sıra fan hız ayarlamasının bile mümkün olduğu bir yazılımları var.
Lütfen ürünleri kullanmayanlar işte şu vardır şu yoktur demezlerse sevinirim. Yanıltıcı bilgi vermeyelim.
Umarım bu karta sahip olan veya olacak herkes güle güle kallanırlar sıkıntısız.
Teşekkürler, Hayırlı günler ..
Bana 1 tane AM5 soket, mosfetleri sağlam 10.000 TL altı beyaz renk bir Anakart linki burdan paylaşır mısın rica etsem?Kardeş, ne anlatiyon sen. Komple konu anakartin negatif yönleriyle dolu zaten.
İntel nasıl ki, 3 yılda bir soket değiştiriyorsa
Colorfulda anakart değiştiriyor.
Kartı çıkardığı tarihte, var olan tüm işlemcilere destegini verir, ama sonraki nesil için bios yayınlanmaz, yani 10000 serisi işlemci çıkarsa, yeni anakart piyasaya sürüp satış yapar.
Colorful'un bu politikasını bilmeyen yoktur, YouTube yorumları da bununla dolu, alanlarda bunu bilip aldıklarını yazmışlar zaten.
Yani bu kart bir nevi ölü soket.
Umarım siz de bilip aldınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şöyle ki;
AM4 2016 da, A320 serisi 2017 de piyasaya çıktı.
Asus,MSI bu kartı sana 10.000 liradan satar, ama 2025 de bile kullandirtir, tüketici olarak 1 defa satın alırsınız.
Colorful sana 4000 liradan satar, ama tüketici olarak 2 sene sonra tekrar satın almak zorunda bırakır seni.
Fiyatının düşük olma sebebi budur aslında.
Hocam merhaba elinize ulaşınca ram'lerin rgb'lerini kontrol ediyor mu sorunsuzca bakıp yazar mısınız?Selamlar,
Anakart için İncehesap'tan ben de sipariş geçtim. Elime ulaşınca testlerini yapıp buradan paylaşım yaparım detaylı olarak artı yönlerini eksi yönlerini. Pek incelemesi olmadığı için insan tabiiki tereddüt ediyor, bu kart nedir ne değildir diye. Ama sipariş geçtik bir kere. Yapacak bir şey yok. Bekleyip göreceğiz.
Bazı arkadaşlar 3 pin fan kontrol desteği yok demiş. Zaten 3 pin kullanan kalmadı gibi bir şey. Herkes aslında 4 pin PWM fanlara yöneliyor. Yani çok sıkıntı bir mevzu değil.
RGB mevzusu hakkında ise. Çoğu kullanıcı RGB/Led donanım kullanıyor sisteminde son yıllarda. Ben de bir kaç parça için RGB olanları seçtim. Sebebi, daha şık durması ve sistem olarak aynı renk kombinasyonuna sahip olması elbette.
Bir arkadaş sanırım bu Anakart için RGB ayarlanmıyor demiş. Sorabilir miyim kendisine satın alıp bu kartı daha önce denemiş mi?
Colorful firmasının kendi yazılımı var "iGame Center" isminde. Google aratıp bakabilirsiniz. Ben de RGB sisteme sahip olduğum için sistem boşa gitmesin diye Anakartı alıp almamak hakkında tereddüt içerisindeydim ya RGB kontrol edilmiyor ise diye. Ancak Youtube'de bile gördüğüm kadarı ile Anakart/Ram/Ekran Kartı/Sistem RGB aydınlatma gibi birçok RGB kontrolün yanı sıra fan hız ayarlamasının bile mümkün olduğu bir yazılımları var.
Lütfen ürünleri kullanmayanlar işte şu vardır şu yoktur demezlerse sevinirim. Yanıltıcı bilgi vermeyelim.
Umarım bu karta sahip olan veya olacak herkes güle güle kallanırlar sıkıntısız.
Teşekkürler, Hayırlı günler ..
Kardeş, ne anlatiyon sen. Komple konu anakartin negatif yönleriyle dolu zaten.
Kartı çıkardığı tarihte, var olan tüm işlemcilere destegini verir, ama sonraki nesil için bios yayınlanmaz, yani 10000 serisi işlemci çıkarsa, yeni anakart piyasaya sürüp satış yapar.
Colorful'un bu politikasını bilmeyen yoktur, YouTube yorumları da bununla dolu, alanlarda bunu bilip aldıklarını yazmışlar zaten.
Şöyle ki;
Asus,MSI bu kartı sana 10.000 liradan satar, ama 2025 de bile kullandirtir, tüketici olarak 1 defa satın alırsınız.
Colorful sana 4000 liradan satar, ama tüketici olarak 2 sene sonra tekrar satın almak zorunda bırakır seni.
Bana 1 tane AM5 soket, mosfetleri sağlam 10.000 TL altı beyaz renk bir Anakart linki burdan paylaşır mısın rica etsem?
Bu Anakartı tercih eden bilerek tercih ediyordur zaten. Konuşmaya gerek var mı? Bilen markaları bilir zaten. Colorful marka kart alacak olanları neden vazgeçiriyorsun?
Hocam merhaba elinize ulaşınca ram'lerin rgb'lerini kontrol ediyor mu sorunsuzca bakıp yazar mısınız?
Hocam öyle diyorsun da cihaz 7.nesil anakart B650 adı üstünde ama 8. ve 9.nesile güncelleme vermişler o nasıl oluyor? Belki akıllanmışlardır.
Elime ulaşınca testlerini yapacağım. RGB olsun, Bios olsun, sistem stabilitesi olsun buradan yazarım detayları.Hocam merhaba elinize ulaşınca ram'lerin rgb'lerini kontrol ediyor mu sorunsuzca bakıp yazar mısınız?
Beyler bu kartta yeni nesil büyük ekran kartı takınca 2. Yere ssd takılmıyo gibi bi duyum almıştım sanırım o doğru mudur 2. Ssd kullanan biriyim sorun olur mu
Senin için 10 yıl kullancam anakartı intelin soketi değiştirmesi ile bu kartı nasıl bağdaştırabildin komik düşünce. 4.500 TL ye 15 faz ve üstü bir AM5 anakart alabilirsen atarsın buraya bu 5 yıl içersinde onuda yapamıcaksın. Arkadaş orda açıklamış Araştıran insanlar zaten RGB ve bir çok sorunun olmadığını biliyor kartta. Onun dışında bir kaç kullanıcı SSD görmemsi cart curt bazı sorunlarla karşılaşmışlar olabilir garantiye göndeririz o zaman. Burda yazılanların hiç biri yok cevap yazdığın arkadaşın yazdıkları tamamen doğru. pcie x16 5.0 bile mevcut kartta.Colerful markasında anakartlar için kullanmadığımız için kafada soru işaretleri var gayet normal. Kartı kullanmaya başlayınca arkadaşlar sorun yaşarlarsa buradan yardımcı oluruzKardeş, ne anlatiyon sen. Komple konu anakartin negatif yönleriyle dolu zaten.
Şöyle ki;