- Konu Sahibi Konu Sahibi
RDR2 zaten aldım.Benim ilgimi çok çeken bir oyun değil seni bilemem fakat buglar düzeldiyse alınabilir.
Ama ben bu oyunu alacağıma RDR2 alırdım.
RDR2 zaten aldım.Benim ilgimi çok çeken bir oyun değil seni bilemem fakat buglar düzeldiyse alınabilir.
Ama ben bu oyunu alacağıma RDR2 alırdım.
Burada herkes farklı bir şey söyler kimisi oyun olmamış sıkıcı der kimisi buglı sorunlu der kimisi hiç oynamamasına rağmen sağdan soldan duyduğu şeyleri söyler yani senin yapacağın oyunun türü sana hitap ediyor mu açık dünya, aksiyon, FPS, Cyberpunk teması bu türleri seviyor musun bunun cevabını düşünmek. Oyunun Metacritic puanı 86 ama kullanıcı puanı 7.1 sebebi oyunun çok hype yapması yani beklentiyi boş yere çok yükselttiler. Beklenti GTA 6 seviyesindeydi hatta GTA'ya rakip geliyor tarzı söylemler vardı. Bu yüzden millet gömdü. Ama genele baktığında gayet kaliteli ve güzel bir oyundur. Youtube'dan videolarını izle bak oyun sana çekici geliyorsa oyna bu kadar başkasına çok kulak asma.Oyunu aldım ama iade etmeyi düşünüyorum son gördüğüm yorumlardan ötürü. Bugları büyük oranda düzeltilmiş evet ama mekanikler silah vurma hissiyatı ve yapay zeka çok kötüymüş. Hikayede o kadar iyi değilmiş.
CP 2077 63 dip diye al kütüphanede dursun diye önermeyin lütfen.
O zaman AC Valhalla.RDR2 zaten aldım.
Yapay zeka cidden kötü ama uygun fiyata almışsın beğenme ihtimalin daha yüksek bence, vuruş hissiyatı dövüş mekanikleri beni tatmin etti
Güzel oyun 60tlde çok iyi al derim
En sevdiğim oyunlar listesinde ikinci sırada kendisi. Bence iade etmene gerek yok.
(Birincisi TLOU serisi.)
Niye?Kişiden kişiye değişir ben Cp'ye para vermezdim
Okumanız yok mu? Hikayeyi, mekaniği, yapay zekayı, oyundaki gerçekçiliği ayrı ayrı sordum.Canım kardeşim anlamadığın konu ne biliyor musun? Sen bizden alınır mı alınmaz mı diye cevap bekliyorsun ama oyuna karşı iki zıt görüş var ve bu kişiden kişiye değişen bir şey. Sen bize oyunun spesifik bir yönünü sormuyorsun ki, beğenir misin beğenmez misin biz nereden bilelim. Oyunun hataları bariz ortada. Birisi der ki ben hatalarına takılmam, diğeri der ki npc de ufak bir hata olsa çıldırırım. Bu göreceli bir şey. Biz senin bu oyun hakkındaki düşüncelerini öngöremeyiz. Benim gözümde kaliteli sağlam bir oyun. Senin gözünde çöp olabilir. Onca insan yorumunu yapıyor sen halen daha kararsızım diyorsun. Tabi kararsız olursun, sonuçta bu bizim görüşümüz. Senin de görüşün olması için oynaman gerek.
Açık dünyadaki NPC'lerden bahsediyorsan beklentini çok yüksek tutma derim. Genel olarak zekadan yoksunlar.Okumanız yok mu? Hikayeyi, mekaniği, yapay zekayı, oyundaki gerçekçiliği ayrı ayrı sordum.
Npc lerin olması gereken gibi davranmaması takıntı yapar bende. Özellikle hikayeyi soruyorum boş üstü kapalı yazılmış bir hikaye mi yoksa dolu dolu bir hikaye mi diye soruyorum.
Yine aynı cevabı veriyorum.Okumanız yok mu? Hikayeyi, mekaniği, yapay zekayı, oyundaki gerçekçiliği ayrı ayrı sordum.
Npc lerin olması gereken gibi davranmaması takıntı yapar bende. Özellikle hikayeyi soruyorum boş üstü kapalı yazılmış bir hikaye mi yoksa dolu dolu bir hikaye mi diye soruyorum.
Hocam benim sorunum hikayeyle. Dost Kayaoğlu da sizin gibi yan karakterlerin iyi yansıtıldığını karakter bazlı hikayelerin iyi olduğunu fakat oyunun genel hikaye çizgisinin başı sonu var ortası sisli puslu. Hani uzay filmleri olur ya. Sürekli bir viuv viuv kılıçlar silahlar bir çatışma. Filmin sonunda öyle izliyorsunuz ama bitince film lan ben ne izledim öyle demiyorsunuz.Açık dünyadaki NPC'lerden bahsediyorsan beklentini çok yüksek tutma derim. Genel olarak zekadan yoksunlar.
Ama çatışma içindeki NPC'lerden bahsediyorsan orası ortalama. Oyun zevkini bozmayacak, yaptıklarına göre karşılık alabileceğin bir zekası var.
Oyunun mekaniği oldukça iyi.
İstersen bir silah ustası, istersen hack ve gizlilik ustası, istersen de yakın dövüş, kılıç ustası.
Veya hepsinden kendi oyun zevkine göre bir stil çıkartarak düşmanlara yaklaşma şansın mevcut.
Mesela ben kılıç ve hack üzerine gittim. Oldukça keyifliydi.
Oyunun gizlilik mekaniği de üst düzey olmasa bile oldukça iyi çalışıyor, oyun zevkini baltalamıyor.
Oyunun hikayesine gelirsek eğer, bu kişiden kişiye değişen bir durum.
Ben daha çok kişisel hikayeleri sevdiğim için bu oyunun hikayesi bana oldukça güzel geldi.
Yan karakterler içi boş değil, hepsinin bir arkaplan hikayesi var ve bunu oldukça güzel yansıtmışlar.
Oynarken o karakterleri de önemseyebiliyoruz.
Vuruş hissine gelecek olursak eğer, oyun diğer RPG-Shooter oyunlarından bağımsız şekilde silahların vuruş hissi oldukça iyi.
RPG-Shooter oyunları genel olarak duvara mermi sıkmaya benzeyen bir vuruş hissi var ama bu oyunda bunu kırmışlar.
Eğer güzel bir build yapabildiyseniz silahınıza ve karakterinize tekte vurduğunuz düşmanın uzuvları bile kopabiliyor.
Ama yakın dövüş konusunda yumruk odaklı olduğu zaman çuvallıyor. Yakın dövüş vuruş hissi kötü.
Kesinlikle vuruş hissine özen gösteriyorsan silah üzerine yoğunlaşmanı tavsiye ederim.
Aklına takılan soru olursa yine cevaplayabilirim.
Nasıl kötü?Yapay zeka çok kötü
Bana öyle gelmedi. Orta kısım dağınık anlatılmış evet ama yine de bir şeyler anlatılıyor ve işleniyor.Hocam benim sorunum hikayeyle. Dost Kayaoğlu da sizin gibi yan karakterlerin iyi yansıtıldığını karakter bazlı hikayelerin iyi olduğunu fakat oyunun genel hikaye çizgisinin başı sonu var ortası sisli puslu. Hani uzay filmleri olur ya. Sürekli bir viuv viuv kılıçlar silahlar bir çatışma. Filmin sonunda öyle izliyorsunuz ama bitince film lan ben ne izledim öyle demiyorsunuz.
CP2077 de öyle bir boşlukta mı?
Bana öyle gelmedi. Orta kısım dağınık anlatılmış evet ama yine de bir şeyler anlatılıyor ve işleniyor.
Büyük bir boşluk değil bence.
2022 de konsola devgüncelleme gelecekmiş :/Oyunu çıktığı zaman oynayıp PCde bitirdim. Ben oynarken 1.1 sürümüydü, şuan 1.31 var. Öyle aman aman saç baş yolduran bugla da karşılaşmadım. Oyun olarak gayret iyi oyun. Vaat ettiklerini veremedi orası ayrı. Alınır oynanır.