Merhabalar,
Kişisel görüşlerim şunlar;
- Siyaset yasaklanmalı. Çok fazla kutuplaşmalar oluyor.
- Din konuları yasaklanmalı. Çok fazla kutuplaşma oluyor.
- Cinsel espriler yasaklanmalı. Çok absürt mesajlar görüyorum bazen. Bu gerek direkt mesaj yoluyla gerekse farklı bir yöntemle uygulanıyor.
Özellikle ilk iki konuda insanların hassasiyet duyguları kabarıyor ve tatsız olaylar yaşanıyor ve maalesefdirki buna müdahale oldukça geç yapılıyor.
- Beyin takımı yok. Yönetim olarak bir beyin takımı olmalı.
Konu onaylama gelmeli. Defalarca aynı tür konular açılıp duruluyor. Süresi çok uzun geçmiş konuları anlarım fakat aynı saat içerisinde defalarca aynı konu hakkında konu açılmamalı. Konu spamının önüne geçilmeli. Ör: "Hangi monitör alınmalı?" konusundan sonra "ZXYX monitör iyi midir?" konusunu açmamalı bir kullanıcı. Konu kirliliği yaratmakta.
- Kurallar istisnasız uygulanmalı. İstisnalar olmamalı. Bir kuralın karşılığı varsa o uygulanmalı. Çifte standarta son verilmeli.
- Kullanıcılar haberdar edilmeli. Gerek raporlar gerekse diğer konularda ( Başvuru, kampanya vb. ) Eğer Donanım Arşivi'ne bağlı bir forumsa burası, haber edilecek kanallardan biriside burası olmalı. Yeni videolar, Instagram haberleri vb. şeyler burada da paylaşılmalı bana göre.
- Çifte mesajlara izin verilmemeli. Ben birinden konumun altına bir cevap aldıysam, defalarca aynı cevapla konu spamlanmamalı. 10 bildirim var ve çözüm için giriyorum takipli konuya. bir bakıyorum, 10 kişi aynı şeyi alt alta spamlamış.
- Gereksiz mesajlara yer verilmemeli. Ceza gerekmez fakat kaldırılmalı. "Ğ" nedir? Nereye bir cevap olarak verilebilir? GIF atarsın, video atarsın fakat "bruh" "Ğ" anlamsız şeyler bana göre.
- Gerekli şartlarda kullanıcıların konularının kilitlenmesi, mesaj gönderimine kapatılması gerekmekte. Özellikle çözülmüş, en iyi cevap seçilmiş konular olabilir. Cevabı net bir şekilde verilmiş, kullanıcı tarafından çözüm onaylanmış bir konuya tekrar bir etkileşimde bulunmak oldukça gereksiz bir durum.
- Rehber konuları moderatörlerce rehber seçilmeli. Her konu rehber sıfatı taşımıyor maalesef. Cidden yol gösterici ise rehber seçilmeli. Çok saçma konular rehber kategorisinde açılmış bulunmakta.
En önemlisi, "KONU ONAYLAMA" . Evet, çok fazla konu açılıyor, çok aktif bir forum ama bu konu onaylama yukarıda bahsettiğim
birkaç madde yerine getirilene dek uygulanmalı. En azından bazı başlıklarda olmalı.
Buranın bir sohbet mekanı değil, Türk forum aleminin en aktif noktalarından biri olduğunu unutmamız gerekiyor. Bu şekilde bir sohbet sitesinden farksız gibi.
Teşekkürler.