Neler Yeni

DA FORUM'da Şikayetçi Olduğunuz Durumlar Nelerdir?

Avolay

80+ Gold

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Raporlara geri dönüşte bildirim atılmasının zorunlu hale gelmesini istiyorum. Kimi üye raporumu görmedi takmadı diye düşünüyor arka arkaya gönderip spam yapıyor. Gerek yok geri dönüş atmak o kadar zor değildir diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha bir de siyasetin yasaklanmasını isterdim. Gerek yok millet birbirinin kalbini kırmaktan başka bir şey yapmıyor. Diyorsunuz ya dozunda olursa sıkıntı yok. İşte o doz olmuyor işin sonu kalp kırmaya gidiyor gerek yok. Siyaset yasaklansın.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,325
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Raporlara geri dönüşte bildirim atılmasının zorunlu hale gelmesini istiyorum. Kimi üye raporumu görmedi takmadı diye düşünüyor arka arkaya gönderip spam yapıyor. Gerek yok geri dönüş atmak o kadar zor değildir diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ha bir de siyasetin yasaklanmasını isterdim. Gerek yok millet birbirinin kalbini kırmaktan başka bir şey yapmıyor. Diyorsunuz ya dozunda olursa sıkıntı yok. İşte o doz olmuyor işin sonu kalp kırmaya gidiyor gerek yok. Siyaset yasaklansın.
Eğer 50 kişinin olduğu bir forum olsaydı evet zor olmazdı. Fakat binlerce kişinin olduğu bir forumda zor.

emirhan1234

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,794
İsim
emirhan

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Eğer 50 kişinin olduğu bir forum olsaydı evet zor olmazdı. Fakat binlerce kişinin olduğu bir forumda zor.
Aslında binlerce kişi var ama yok. Düzenli aktif sayısı 500'ü geçmez. Bu durumun 2-3 tane daha moderatör alınırsa kontrol edilebileceğini düşünüyorum. En azından daha rahat bir şekilde dönüş sağlanır. Mesela yeni bir mod alırsınız ve o moda tek bir görev verirsiniz. O da raporlara dönüş sağlamak gibi.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Merhabalar,

Kişisel görüşlerim şunlar;
  • Siyaset yasaklanmalı. Çok fazla kutuplaşmalar oluyor.
  • Din konuları yasaklanmalı. Çok fazla kutuplaşma oluyor.
  • Cinsel espriler yasaklanmalı. Çok absürt mesajlar görüyorum bazen. Bu gerek direkt mesaj yoluyla gerekse farklı bir yöntemle uygulanıyor.

Özellikle ilk iki konuda insanların hassasiyet duyguları kabarıyor ve tatsız olaylar yaşanıyor ve maalesefdirki buna müdahale oldukça geç yapılıyor.

• Beyin takımı yok. Yönetim olarak bir beyin takımı olmalı.
Konu onaylama gelmeli. Defalarca aynı tür konular açılıp duruluyor. Süresi çok uzun geçmiş konuları anlarım fakat aynı saat içerisinde defalarca aynı konu hakkında konu açılmamalı. Konu spamının önüne geçilmeli. Ör: "Hangi monitör alınmalı?" konusundan sonra "ZXYX monitör iyi midir?" konusunu açmamalı bir kullanıcı. Konu kirliliği yaratmakta.

• Kurallar istisnasız uygulanmalı. İstisnalar olmamalı. Bir kuralın karşılığı varsa o uygulanmalı. Çifte standarta son verilmeli.
  • Kullanıcılar haberdar edilmeli. Gerek raporlar gerekse diğer konularda ( Başvuru, kampanya vb. ) Eğer Donanım Arşivi'ne bağlı bir forumsa burası, haber edilecek kanallardan biriside burası olmalı. Yeni videolar, Instagram haberleri vb. şeyler burada da paylaşılmalı bana göre.
  • Çifte mesajlara izin verilmemeli. Ben birinden konumun altına bir cevap aldıysam, defalarca aynı cevapla konu spamlanmamalı. 10 bildirim var ve çözüm için giriyorum takipli konuya. bir bakıyorum, 10 kişi aynı şeyi alt alta spamlamış.
  • Gereksiz mesajlara yer verilmemeli. Ceza gerekmez fakat kaldırılmalı. "Ğ" nedir? Nereye bir cevap olarak verilebilir? GIF atarsın, video atarsın fakat "bruh" "Ğ" anlamsız şeyler bana göre.
  • Gerekli şartlarda kullanıcıların konularının kilitlenmesi, mesaj gönderimine kapatılması gerekmekte. Özellikle çözülmüş, en iyi cevap seçilmiş konular olabilir. Cevabı net bir şekilde verilmiş, kullanıcı tarafından çözüm onaylanmış bir konuya tekrar bir etkileşimde bulunmak oldukça gereksiz bir durum.
  • Rehber konuları moderatörlerce rehber seçilmeli. Her konu rehber sıfatı taşımıyor maalesef. Cidden yol gösterici ise rehber seçilmeli. Çok saçma konular rehber kategorisinde açılmış bulunmakta.

En önemlisi, "KONU ONAYLAMA" . Evet, çok fazla konu açılıyor, çok aktif bir forum ama bu konu onaylama yukarıda bahsettiğim birkaç madde yerine getirilene dek uygulanmalı. En azından bazı başlıklarda olmalı.

Buranın bir sohbet mekanı değil, Türk forum aleminin en aktif noktalarından biri olduğunu unutmamız gerekiyor. Bu şekilde bir sohbet sitesinden farksız gibi.

Teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,802
Üyeler
164,384
Son üye
hamo44
Top Bottom