Yardım Ddr4 devri kapandı mı

kasa ama 750watt olucak max 35500tl

Bunu tercih edebilirsiniz.

fiyatını yazarmısın anlamadım tam fiyatından hangisi bakayım

IMG_20231231_193030.jpg

şu anda ddr5 anakart ve işlemcilerin ram destekleri çok düşük, tahminimce 1-2 seneye 7000-8000 mhz ramler ve bu günkinden çok daha düşük cl'li ramler çıkacaktır. ve o zaman senin gene anakart ve ram alman gerekecek. ben olsam 1-2 sene daha ddr4'ten devam ederim. geleceğe dönüş açısından bir mantığı yok

şu anda ddr5 anakart ve işlemcilerin ram destekleri çok düşük, tahminimce 1-2 seneye 7000-8000 mhz ramler ve bu günkinden çok daha düşük cl'li ramler çıkacaktır. ve o zaman senin gene anakart ve ram alman gerekecek. ben olsam 1-2 sene daha ddr4'ten devam ederim. geleceğe dönüş açısından bir mantığı yok
@Furkan Karagülle hocam sizce

şöyle bir ram kullanmayacaksan ddr5 e geçmek aptallıktır, bu gün üst seviye gibi gelebilir. bahse girerim 1-2 sene içinde çok daha yaygınlaşıp normal görülecek. şu an doğru düzgün bir mimari görmedik ddr5 için. yeni nesil işlemcilerle çok daha fazla fark açılacaktır

şöyle bir ram kullanmayacaksan ddr5 e geçmek aptallıktır, bu gün üst seviye gibi gelebilir. bahse girerim 1-2 sene içinde çok daha yaygınlaşıp normal görülecek. şu an doğru düzgün bir mimari görmedik ddr5 için. yeni nesil işlemcilerle çok daha fazla fark açılacaktır
5200 mhz ramler şuanki sistemde

Her şey oyun performansı değildir. Arka planda DDR5 RAM'lerin farkı oldukça üst düzeydedir. Ayrıca AM5 platformunda DDR5 şarttır.
tamamda erken değil mi? 2015'e gidelim o zamanda 2133 mhz ramler vardı bu gün ddr4'te 3600mhz ramler yaygın olarak kullanılıyor. yani bu adam 5200 mhz ram alıp 1-2 sene sonra sana sövmesin?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben şahsen üst seviye bir sistem toplanmıyorsa ddr5'e geçmenin mantıklı olduğunu düşünmüyorum bu yüzden

tamamda erken değil mi? 2015'e gidelim o zamanda 2133 mhz ramler vardı bu gün ddr4'te 3600mhz ramler yaygın olarak kullanılıyor. yani bu adam 5200 mhz ram alıp 1-2 sene sonra sana sövmesin?

Yani erken diye gidip de eski nesil sistem mi toplayalım aynı bütçede? Bu mantıkla ilerlersek her yeni donanım çıktığında bir sonraki nesli beklemek gerekir.

9.9 GHz işlemciler çıkacak, bu zamanda bilgisayar alınmaz. (!)

2015'de ddr4'e geçip sonra 3000mhz ram alıp anakart yenileyen insanların başına gelen gelecek bu adamında başına

Geri