Neler Yeni

Yardım Ddr4 devri kapandı mı

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Aynı zamanda DDR4 ile nasıl AM5 sistem toplamayı düşünüyorsun?

2015'de ddr4'e geçip sonra 3000mhz ram alıp anakart yenileyen insanların başına gelen gelecek bu adamında başına

Bu her teknolojik cihazda böyledir, nasıl adapte olamadın?

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
Aynı zamanda DDR4 ile nasıl AM5 sistem toplamayı düşünüyorsun?

Bu her teknolojik cihazda böyledir, nasıl adapte olamadın?
o zaman geleceğe dönük olur demeyeceksin, ddr4'te toplasa 2 sene sonra anakart + ram alacak ddr5'te toplasa. bundan 5-6 sene önce üst düzey sistem toplayanlara bişey olmadı(gtx 1080ti gibi) ama bu adam 4090 sistem toplamıyo ki altı üstü 4070 sistem toplayacak sence intel yeni nesildede çuvallarsa bil bakalım kim yeni çipsette sadece desteklenen ram frekansını arttıracak?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
o zaman geleceğe dönük olur demeyeceksin, ddr4'te toplasa 2 sene sonra anakart + ram alacak ddr5'te toplasa. bundan 5-6 sene önce üst düzey sistem toplayanlara bişey olmadı(gtx 1080ti gibi) ama bu adam 4090 sistem toplamıyo ki altı üstü 4070 sistem toplayacak sence intel yeni nesildede çuvallarsa bil bakalım kim yeni çipsette sadece desteklenen ram frekansını arttıracak?

Kafa açma zeki dostum.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
Kafa açma zeki dostum.
estağfirullah senin fikirlerin karşısında bişey mi? kendinle çelişme ya da beni anla ben diyorum ki geleceğe dönük olsun istiyorsan üst düzey bir donanım olmalı, orta segmentte aptallıktır
Mesaj otomatik birleştirildi:

hatta bunun üstüne yeni mimari patlatırlar sonra derlerki 7000 mhz ramler ile işte %8-%10 performans artışı... ulan her 5 senede bir aynı filmi çekiyo bu adamlar kafayı kullanacaksın gerekirse kıs donanımdan bu gün GİRİŞ VE ORTA SEVİYEDE ddr5 toplayıp ohh şöyle 5-6 sene masraf etmem buna dersen bu 2 takım sana bi güzel tokat patlatır kendine gelemezsin yediğin kazık kalır içinde. ÜST Düzey sistem toplayana bişey olmaz onun anakatı zaten 8000-9000mhz'e hazır destekliyor onu

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
estağfirullah senin fikirlerin karşısında bişey mi? kendinle çelişme ya da beni anla ben diyorum ki geleceğe dönük olsun istiyorsan üst düzey bir donanım olmalı, orta segmentte aptallıktır

BAK KARDEŞİM, AM5 platformundaki işlemciler günümüzde oldukça başarılı. Bu işlemcileri kullanmak için DDR5 RAM tercih etmek zorundayız. Bu işlemciler ve uygun çipsetleri DDR4 desteklemiyor. Yapılacak en mantıklı ŞEY DDR5 + AM5 kombinasyonudur. Alacak kişi sürekli upgrade yapacak olsa öyle bir sistem tercih etmez en baştan. Senin mantığınla ilerlersek DDR4 üzerinden ESKİ NESİL diyebileceğimiz donanımlarla sistem toplamak ki bu oldukça saçma. Sen gelmişsin 2015'teki 2133 MHz RAM'den bahsediyorsun. Aradan tam 9 yıl geçmiş. Sabit mi kalacaktı o zamandan bu zamana? Birkaç yıl sonra 10.000 MHz RAM ve 8 GHz CPU görmemiz oldukça mümkün. O halde şu an sistem alan tüm herkes ***** sayılır senin gözünde.

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
593
İsim
Murat Cemal
BAK KARDEŞİM, AM5 platformundaki işlemciler günümüzde oldukça başarılı. Bu işlemcileri kullanmak için DDR5 RAM tercih etmek zorundayız. Bu işlemciler ve uygun çipsetleri DDR4 desteklemiyor. Yapılacak en mantıklı ŞEY DDR5 + AM5 kombinasyonudur. Alacak kişi sürekli upgrade yapacak olsa öyle bir sistem tercih etmez en baştan. Senin mantığınla ilerlersek DDR4 üzerinden ESKİ NESİL diyebileceğimiz donanımlarla sistem toplamak ki bu oldukça saçma. Sen gelmişsin 2015'teki 2133 MHz RAM'den bahsediyorsun. Aradan tam 9 yıl geçmiş. Sabit mi kalacaktı o zamandan bu zamana? Birkaç yıl sonra 10.000 MHz RAM ve 8 GHz CPU görmemiz oldukça mümkün. O halde şu an sistem alan tüm herkes ***** sayılır senin gözünde.
çok güzel beni anlamışsın, ben dediklerini zaten biliyorum ondan ileriye dönük değil diyorum. sen gülüp eğleniyorsun, yanlış anlamışsın a620 anakart alacaksa am5'e GELECEĞE DÖNÜK ADI ALTINDA GEÇMEK APTALLIKTIR, ADAM DDR4 BİTTİMİ DİYE SORUYOR

emir1625

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Emir
am5 ddr5 fabrika oc'lu sistem işte. Asus yazıyor diye kötüsünü almak saçma.
anakart iyi değil bir tek.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
çok güzel beni anlamışsın, ben dediklerini zaten biliyorum ondan ileriye dönük değil diyorum. sen gülüp eğleniyorsun, yanlış anlamışsın a620 anakart alacaksa am5'e GELECEĞE DÖNÜK ADI ALTINDA GEÇMEK APTALLIKTIR, ADAM DDR4 BİTTİMİ DİYE SORUYOR

images (1).jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
572
İsim
Paşadöner

emir1625

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
163
İsim
Emir
Yanlış Bilgilendirme: AM5 ve B450 Alakasız
2.5k ekleyerek b450 seçersen sistem daha iyi olur. am5 olduğundan yine yıllar sonra kolay işlemci ve gpu upgradeleyebilirsin. işlemci oc de yapabilirsin b450 ile. @Sefir Süleyman Çakır 👑

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,022
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
hsagsayhsaıojoıask
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bu sistem adama kafadan 4-5 sene gider 4-5 sene sonra zaten upgrade yapar yada satar yenisini alır

5 seneden sonra satar ve yeni sistem alır. Mantıklısı da budur zaten bütçe el verdiği sürece.

Dahası  
Reaksiyon skoru
572
İsim
Paşadöner

Ctnkaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Yiğit Çetinkaya
5500 veya 5600 almıyorsun. 7500F alıyorsun. 5600 ile stok soğutucu kullanıyordum zaten bende. Arkadaşın 7500F lolde 80 derece görüyor.
Çok abartı sayı olmuş, arkadaşınızın kasası içi çok sıkışık büyük ihtimalle aynı işlemciyi stock ile kullanıyorum 70'den yukarı çıkmıyor neredeyse( LoL bazında.) Yada termal macunu yedirememiş olabilirler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,911
Üyeler
161,161
Son üye
Kayradecnn
Top Bottom