Ddr4 Ram'e Overclock Yapmak

CBerk

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba bende corsair vengeance rgb pro DDR 3600mhz 16gb cl18 ram var ben 4000mhzye oc yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.
anakartım MSI B450 GAMING PRO CARBON MAX WIFI
işlemci ryzen 5 3600x

Screenshot_1.png

İsterseniz önce Prime95 testine girip işlemci çekirdek sayısını 1'e düşürüp belleklerinizi tam yüke sokun ve anakart VSOC ve bellek sıcaklıklarınızı takip edin. Sıcaklıklarda bir sorun yok ve bilgisayar donmuyor, yeniden başlatmıyorsa memtest86 ile garantiye alırsınız.

Bu konuya benzer bir konu açmıştım yardımcı olabilir misiniz?

test nasıl başlatılıyor

Alıntıyı görüntületam
Flash bellek takıp flash belleğe programı yazıyorsun buradan. Daha sonra pc açılırken flash bellekten çalışıyorsun ve test başlıyor ama çok uzun sürer (8gb ram varsa 3 saat, 16gb varsa 6 saat). Sen kullan bakalım biraz, mavi ekran yemezsen değerleri biraz daha iyileştirelim. Şimdi 20 dk boyunca oyun oyna veya youtubede veya forumda takıl sonra haber et bakalım

İsterseniz önce Prime95 testine girip işlemci çekirdek sayısını 1'e düşürüp belleklerinizi tam yüke sokun ve anakart VSOC ve bellek sıcaklıklarınızı takip edin. Sıcaklıklarda bir sorun yok ve bilgisayar donmuyor, yeniden başlatmıyorsa memtest86 ile garantiye alırsınız.
teste sokmadım ama şuan icue de böyle gözüküyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Flash bellek takıp flash belleğe programı yazıyorsun buradan. Daha sonra pc açılırken flash bellekten çalışıyorsun ve test başlıyor ama çok uzun sürer (8gb ram varsa 3 saat, 16gb varsa 6 saat). Sen kullan bakalım biraz, mavi ekran yemezsen değerleri biraz daha iyileştirelim. Şimdi 20 dk boyunca oyun oyna veya youtubede veya forumda takıl sonra haber et bakalım
tamamdır teşekkür ederim

bir şey daha soracağım benim işlemci çok fazla ısınıyor stok soğutucu yetmiyor gibi,
bitane arkadaşım termal macun vermişti al kullan diye markası(maxtor ctg9) sonra gittim işlemciye sürdüm daha fazla ısınmaya başladı 95 i gördüm. eski stok macunla bile 85 i geçmiyordu.
macunu sürüş şeklim de dağıtarak sürdüm nokta koyup bırakmadım
sizce macun mu dandik yoksa bende mi sıkıntı var az mı sürdüm

15 dk dır oyunda test ettim atma donma vs yoktu

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    21.7 KB · Hit: 56
Son düzenleme:
teste sokmadım ama şuan icue de böyle gözüküyor

tamamdır teşekkür ederim

bir şey daha soracağım benim işlemci çok fazla ısınıyor stok soğutucu yetmiyor gibi,
bitane arkadaşım termal macun vermişti al kullan diye markası(maxtor ctg9) sonra gittim işlemciye sürdüm daha fazla ısınmaya başladı 95 i gördüm. eski stok macunla bile 85 i geçmiyordu.
macunu sürüş şeklim de dağıtarak sürdüm nokta koyup bırakmadım
sizce macun mu dandik yoksa bende mi sıkıntı var az mı sürdüm

15 dk dır oyunda test ettim atma donma vs yoktu
Tamam bir dakika hesaplayıp geliyorum

Tcl 15 yapıp tekrar dener misin?

mesajınızı geç gördüm autoya çekmiş oldum geri düzelteyim o zaman birde benim anakart 4133mhz ye kadar destekliyor ufak ta olsa mhz arttırabiliriz
Daha fazla voltaj vermemiz gerekebilir o yüzden gerek yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,200,474
Üyeler
190,753
Son üye
ZirtapoS
Geri