Neler Yeni

Ders çalışmak istiyorum ama çalışmak içimden gelmiyor

Batuhank87

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Batuhan koruç
bende türkçeyi yapamıyorum ama nedense lgsde iyi yaptım zihinsel güç açtım herhalde lgs de

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Eğer bulunduğun bölgede iyi bir Anadolu Lisesi varsa hiç Fen Lisesi'ne girmek için kendini zorlama. Benim ortalamam 93'tü, 90 puanla alan bir anadolu lisesine gittim, iyiki de gitmişim. Fen lisesi diye tutturmak saçmalık bence. Anadolu liseleri candır.
Fen Lisele'rini ne gömdün be. Kusura bakma'da
Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş!

Buna dönmüş.

Thor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Metin Arda Yaylı
Merhabalar. 8.sınıfım ve LGS'ye gireceğim. Yeni Nesil sorularında çok ama çok zorlanıyorum. Ders çalışmak istiyorum ama çalışmıyorum. Çalışmak gelmiyor içimden. Yardım edin lütfen. Nasıl kendimi ders çalıştırabilirim?
1 ay önce günde 100 soru çözüyordum en azından ama 2 haftadır hiç çözmedim. Ders çalışmak istiyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen.
Ben geçen sene girdim geleceğimi düşünerek çalıştım böyle yapabilirsin şuan fen lisesindeyim

Azexxes

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,911
İsim
Okan Aslantaș
Bende geçen sene yksye girdim normalde yazılım mühendisliği tercih edicektim fakat sıralamam 330 bin geldi bașta șașırdım fakat ailem bașta beni iyi karsiladi olsun birdaha çalıșırsın seneye tekrar dene diye. Bu sene yeniden gircem sınava fakat son 3 haftadır ders çalıșmıyorum doğru düzgün dershaneye gidiyordum yasaklardan dolayı onlar da canli ders seklinde yapmaya basladilar fakat hic verilmi olmuyor katilmiyorm gunde 1 ders yapiyorlar. Son günlerde ailem ders çalıșmıyorum diye gelmiș bana bu gidișle bișiy olamazsın. Zaten gečen sene kazanamadın vs diye laf söylemeye bașladılar. Șimdi bana bir öneride bulunun evde kaynaklarım var fakat çalıșasım gelmiyor ne yapabilirim

Son düzenleme:

tamer oyunda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,658
İsim
-
üzgünüm ama eninde sonunda çözüceksin knkm ben geçen sene girdim sınava siz şimdi daha şanslısınız aslında full evdesin istediğin şeyi yapabilirsin ama mecbur ders çalışmak zorundasın ben geçen sene 13 soruluk bir tarih testini artık o kadar seri olmuşum ki 1,8 dkda çözüyordum bak illaha soru çözmek zorunda değilsin aç türkçe kitabını dikkatini çeken hikayeler vardır aç oku biraz sonrada git biraz matematik çöz ilk konudan çöz ailen senin iyi olmanı istiyor unutma bu arada geçen sene 60.000 kadar soru çözdüm. Unutma ki ne kadar farklı soru çözersen sınavda çıkacak bilmediğin soruların sayısını azaltırsın ve stres yapma ayrıca kitap oku benim geçen seneki kaybım kitap okumaktı kitap oku akşamları kafanı dağıtacak şeyler (sakın klasik okuma)
Hocam ben bizim daha şanssız olduğumuzu düşünüyorum. Siz ilk dönem okula gidebildiniz ve ilk dönemden oldu lgs. Biz yarım yamalak 1-2 ay falan okula gittik ve tüm müfredattan olucak lgs.
The flash seyrediyorsan sakın bırakma en azından arada kafa dağıtırsın
7.sezonu bekliyorum o da Ocak’ta başlayacak.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hocam ben bizim daha şanssız olduğumuzu düşünüyorum. Siz ilk dönem okula gidebildiniz ve ilk dönemden oldu lgs. Biz yarım yamalak 1-2 ay falan okula gittik ve tüm müfredattan olucak lgs.

Bende izliyorum fakat çok bozdular artık :D
Ocak kaçta başlıyacak ?

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege

EmaRex27

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
466
İsim
Ege

Bende izliyorum fakat çok bozdular artık :D
Ocak kaçta başlıyacak ?
kesinlikle daha şanslısınız. Size şöyle açıklayım. Biz böyle bir sınav hiç beklemiyorduk. Bnden kat kat daha fazla çalışanlar sırf sınav anında böyle zor geldii için motivasyonları yüzünden daha kötü sınav sonuçları aldılar ve biz 1.5 milyon kişiydik. Bu sene kesinlikle zor sormuycaklar bence çünkü zaten okula yarım dönemin yarısından biraz daha fazla gittiniz ve 2 dönemde var sınavın içinde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hangi okuldasın nerlere gidiyorsun ona göre tavsiye vereyim 3 lük dilimdeydim geçen sene istersen veririm 3lük senin için bir hedefse

EPekzy

80+
Merhabalar. 8.sınıfım ve LGS'ye gireceğim. Yeni Nesil sorularında çok ama çok zorlanıyorum. Ders çalışmak istiyorum ama çalışmıyorum. Çalışmak gelmiyor içimden. Yardım edin lütfen. Nasıl kendimi ders çalıştırabilirim?
1 ay önce günde 100 soru çözüyordum en azından ama 2 haftadır hiç çözmedim. Ders çalışmak istiyorum ne yapmam lazım yardım edin lütfen.
Kardeşim öncelikle kendine net olmasa da kafana yatan bir hedef belirlemen lazım ama bu hedef illa işte x fen lisesi y anadolu lisesi gibi değil ki bence liseler üniversite sınavında başarıyı çok aman aman etkilemiyor yine iş sende bitiyor üniversite için, o yüzden sana tavsiyem senin kafa yapına, çevrene ve olmak istediğin insana uyumlu özellikler taşıyan bir liseyi hedeflemen ve onun motivasyonuyla çalışmaya başlaman çok etkili olacaktır. Lisede çevre inanılmaz önemli örneğin dümdüz normal bir lisedir ama bulunduğu çevre nezihtir ve senin arkadaşlıkların , davranışların buna göre gelişir genelde. Atıyorum ben Ankara'da yaşıyorum ve liseye geçtiğim zamanlarda çevresi iyi olmayan hatta kötü denebilcek bir lisede 9.sınıfı okumuştum ve çok kötü hissediyordum çünkü benim yapım öyle değildi oraya uygun değildi, lise 2 de evime yakın olmasa da etrafı benim dünya görüşüme uygun bir liseye nakil ile geçip çok rahat etmiştim. Bunları bir düşünüp hedefini bu şekilde koyabilirsin zaten gerisi gelir ders çalışmak da istersin hevesin de olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Akif
İçinden ders çalışmak gelmiyorsa, ders çalışma eylemine bakış açını gözden geçirmeni tavsiye ederim. Öncelikle ileriye yönelik hedeflerini hayallerini düşün. Bu hayalleri gerçekleştirmenin bir kısmı şuan ders çalışmaktan geçiyorsa, ki muhtemelen geçiyordur (yazılımcı olmak doktor olmak veya iyi bir liseye gitmek vs. kısa kesiyorum), ders çalışmayı amaç olarak görme araç olarak gör. Örnek olarak amacın bir tarlayı her gün sulamak ise bir süre sonra aşırı sıkıcı ve kabullenilemez bir hale gelebilir. Fakat amacının tarladaki ekinleri yetiştirmek ve bu doğrultuda aracının da her gün sulamak olduğunun farkına varırsan, sulama işlemini yapılması gereken bir şey olarak görür bir amaç uğruna olduğunu bilirsin ve daha kolay motive olabilirsin. Çalışanların büyük bir kısmı çalışmaya bayıldığından değil kendini bir şekilde motive edebildiği için çalışıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,080
Üyeler
166,480
Son üye
crazy mango
Top Bottom