⚠️DİKKAT Patlama ⚠️ Elektrikli Aletler Bozulabilir 🚨

Yıldırım carpmayacak ama güneşteki süpersonik patlama elektriksel devre ekipmanların aşırı yük binmesine neden olabiliyor eve gelen enerji hattının diğer ucunda mahalleye bağlı güç transformatörune etki edebiliyor anlık olarak bunu görürsünüz zaten bir anda elektrik gider gelir vs bu anda koruma sistemi olursa ve devreye girerse gücü optimize eder ve sağlıklı düzeyde tutar biraz teorik işler bunlar 😃
he işte bunu baştan açıklasana reis ya :D eyvallah mümkün bunlar evet topraklama ve akım korumalı priz candır

Kendimi bildim bileli her sene güneş fırtınası gerçekleşecek. Ama gerçekleşse ne sarar hee

Dr. Nandi, Güneş fırtınalarının şiddetini ve etkilerini önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtirken, önümüzdeki yıl hakkında daha fazla bilgi edinmenin önemli olduğunu vurguladı. Bu fırtınaların uyduların yörüngesini etkileyebileceğini, iletişim ağlarını ve interneti haftalarca kesintiye uğratabileceğini ve jeomanyetik alanda güçlü bozulmalara yol açabileceğini söyledi.
Rog strix PSU kullanıyorum sıkıntı yok 😄

Beyler olay doğru bu arada @Kürşat Kütükçü hocamın dediği gibi önlemlerinizi alın. Ben de inanıyordum ama gerçekmiş. Detaylı araştırınca buldum ben de. Tam önlem alabilir miyiz bilmiyorum ama bilginiz olsun.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Beyler olay doğru bu arada @Kürşat Kütükçü hocamın dediği gibi önlemlerinizi alın. Ben de inanıyordum ama gerçekmiş. Detaylı araştırınca buldum ben de. Tam önlem alabilir miyiz bilmiyorum ama bilginiz olsun.
İnanmıyordum*

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İnanmıyordum*
Bu zamana kadar bişey olmadı diyip yine bişey olmaz diyenin başına geldiğinde keşke yapsaydım diyeceğini şimdiden duyuyorum

50krş lik ekran kartınızı aliminyum folyoya sarabilrsiniz

Her aç kapa olan akım korumalı diye satılan prizler gerçek akım koruma olmaz onlara da dikkat edin
Akım korumalı prizler akıma değil fazla voltaja karşı koruyor.
Ne akım ne de voltaj dalgalanmasına koruması var. Sadece fazla voltaja koruma sağlıyorlar.

Dr. Nandi, Güneş fırtınalarının şiddetini ve etkilerini önceden tahmin etmenin zor olduğunu belirtirken, önümüzdeki yıl hakkında daha fazla bilgi edinmenin önemli olduğunu vurguladı. Bu fırtınaların uyduların yörüngesini etkileyebileceğini, iletişim ağlarını ve interneti haftalarca kesintiye uğratabileceğini ve jeomanyetik alanda güçlü bozulmalara yol açabileceğini söyledi.
Aynen aynen neler yapıyorlar.

Geri