"Sümerler: Tarihleri, Kültürleri ve Karakterleri" (The Sumerians: Their History, Culture, and Character, 1963) kitabında, An (Gök) ve Ki (Yer) kavramlarının başlangıçta bir bütün olduğunu, Enlil’in bu ikisini ayırarak dünyayı şekillendirdiğini belirtir.
sırf cevap vermek için boş boş cahilce yazmışsın git sümer mitini araştır "Sümerler, başlangıçta gök (An) ile yerin (Ki) birleşik olduğuna inanıyordu. Bu iki unsurun birbirinden ayrılması, yaratılış sürecinin temel bir aşamasıdır" burda boş söylenme. birebir aynısı olduğunu söylemedim kopya çekilip yazılmış dedim. bakıldığında ayetler kopya çekilerek yazılmış ve bilime uymuyorlar.
Tevrat (Yaratılış 2:2-3)
"Tanrı yaptığı işi yedinci gün tamamladı. O gün dinlendi. Yedinci günü kutsadı ve kutsal kıldı. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, yarattığı bütün işi bitirip dinlendi."
tevratta 7. günde bitirdi işini yoruldu yazar muhammed ise tamam 7. günde bitirdi ama yorulmadı yazar daha güçlü bir tanrı izlenimi verir insanlara inanması için
Kur'an (Kaf 50:38)
"Andolsun, biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri altı günde yarattık ve bize hiçbir yorgunluk dokunmadı."
Mâide Sûresi(5) 32. Ayet
"İşte bu yüzdendir ki İsrailoğulları'na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur. Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırı gitmektedirler. "
muhammed yine kulaktan dolma bilgileriyle ayet yazıyor. tevratta bu şekilde bir şey yazmaz. bible'da yazar bilgisiz cahil işte
çeşitli hadis ve rivayetleri okursan sürekli yahudilerle konuştuğunu ve bilgi almaya çalıştığını öğreneceksin. bilgin sıfır boş boş yazı yazmak için yazıyorsun git araştır öğren kaynaklar zaten önünde. daha sümer mitini bile açıp okumadığın belli cahil cahil yazı yazıyorsun. laf yetiştirmeye çalışıyorsun. hem cahilsiniz hem de her konuya balıklama atlıyorsunuz sizin gibi bir millet bulunmaz. git sümer mitini araştır git dinler tarihini araştır ve sonra felsefi görüşleri araştır tartışırız.
şuan acayip derecede cahilsin !