Neler Yeni

Din hocası ile kavga ettim

bugraaykac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Buğra Aykaç
göklerin bitişik olup ayrılması sumer destanlarında geçer ve çok tanrılı dinden bahseder. dinlerde belirli bilgiler kulaktan kulağa aktarmistir. tevrati kopyalamis muhommed yusuf kıssası bile yahudilerle sohbet edip bilgi alarak yazmis. 7. yizyilda bir mok bildigi yoktu muhammedin. ayetleri evirip cevirip bilim turetmeye calisan muslo kafasi var. hem kuranda tevrattan kopyalanan 7 kat gök direksiz dikme yazıyor ? 7 gunde yaratma yaziyor ? bos yapmayın araplarin uydurma kitabi işte.
Tevrat zaten Musa peygambere indirilmemiş miydi? Musa da Kur'an'da geçen peygamber yani. Neyse sadece bunu demek istedim tartışmaya lüzumum yok.

bahtsızkarakter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
322
İsim
Alperen Yılmaz
Okul hocalarının çoğu zaten malum nefret ettiğimiz hocalardan öğreniyor dini , dini öğrenmek için arapçanın türkçesini öğrenmek en mantıklısı hocayı da sallama fazla aklı gıt biraz belli , sen onun dersini dinle konularına çalış onun sınavından yüksek alsan yeter
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tartışacak arkadaşlar felsefe konusu açabilirler

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,672
İsim
uwu
müslümansan Kuran dışında kitap fln okuma reelslerde

erkek + erkek günah
kız + kız günah
erkek + kız helal
erkek + 4 kız helal adamlar dalga geçiyor arapların kültürüyle karışmış bizene biz düzgün insan olalım gerekirse hiç bir dine inanma ama en azından doğru dürüst insan ol

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
617
İsim
Salih ÇARDAK
göklerin bitişik olup ayrılması sumer destanlarında geçer ve çok tanrılı dinden bahseder. dinlerde belirli bilgiler kulaktan kulağa aktarmistir. tevrati kopyalamis muhommed yusuf kıssası bile yahudilerle sohbet edip bilgi alarak yazmis. 7. yizyilda bir mok bildigi yoktu muhammedin. ayetleri evirip cevirip bilim turetmeye calisan muslo kafasi var. hem kuranda tevrattan kopyalanan 7 kat gök direksiz dikme yazıyor ? 7 gunde yaratma yaziyor ? bos yapmayın araplarin uydurma kitabi işte.
Yazdıklarının hiçbiri delile dayanmayan sadece iddiadan ibaret, iddian var ise ispatın olacak ki karşıdaki seni ciddiye alsın. Şimdi iyi oku burayı, birincisi sümer destanlarında göklerin bitişik olduğu iddiasında bulundun, bunu kaynağı ile kanıtlayacaksın ki bunda Kur'an'ın muciz olduğuna dair yine bir beis yoktur. Çok tanrılı dinlerden bahseder demişsin bunun konu ile alakası nedir? Devam ediyorum. Tevrat kutsal kitabının kopyalanmasından bahsediyorsun, buna dair kanıtın nedir? Ki kopya dediğin aynısı birebiri olsa gerek, bakıldığında Tevrat ve Kur'an'ın hüküm olarak dahi ayrilan birçok tarafı var, işin ibadet- ahlak- muamelat kısmından bahsetmiyorum dahi. İki kutsal kitabın da hükümleri arasında benzerlik vardır, kopya değildir. Benzerlik olması yine bahsettiğin iddiayı desteklemez. İddia olarak yukarıda yazdığın bilgileri kanıtlayacak ilmin var ise tartışalım. Özellikle Tevrat ve Kur'an birebir kopya dedin burada çürük iddia var, Tevrat ve Kur'an birebir değildir. Ciddiye alınacak bir taraf göremedim ama yazdıklarının fiyasko olduğunu daha bariz ortaya çıkarma adına iki delil istiyorum, ne diyeceksin bakalım :)

fatihmra

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
"Sümerler: Tarihleri, Kültürleri ve Karakterleri" (The Sumerians: Their History, Culture, and Character, 1963) kitabında, An (Gök) ve Ki (Yer) kavramlarının başlangıçta bir bütün olduğunu, Enlil’in bu ikisini ayırarak dünyayı şekillendirdiğini belirtir.

sırf cevap vermek için boş boş cahilce yazmışsın git sümer mitini araştır "Sümerler, başlangıçta gök (An) ile yerin (Ki) birleşik olduğuna inanıyordu. Bu iki unsurun birbirinden ayrılması, yaratılış sürecinin temel bir aşamasıdır" burda boş söylenme. birebir aynısı olduğunu söylemedim kopya çekilip yazılmış dedim. bakıldığında ayetler kopya çekilerek yazılmış ve bilime uymuyorlar.
Tevrat (Yaratılış 2:2-3)
"Tanrı yaptığı işi yedinci gün tamamladı. O gün dinlendi. Yedinci günü kutsadı ve kutsal kıldı. Çünkü Tanrı o gün yaptığı, yarattığı bütün işi bitirip dinlendi."
tevratta 7. günde bitirdi işini yoruldu yazar muhammed ise tamam 7. günde bitirdi ama yorulmadı yazar daha güçlü bir tanrı izlenimi verir insanlara inanması için

Kur'an (Kaf 50:38)
"Andolsun, biz gökleri, yeri ve ikisi arasındakileri altı günde yarattık ve bize hiçbir yorgunluk dokunmadı."

Mâide Sûresi
(5) 32. Ayet
"İşte bu yüzdendir ki İsrailoğulları'na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur. Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırı gitmektedirler. "
muhammed yine kulaktan dolma bilgileriyle ayet yazıyor. tevratta bu şekilde bir şey yazmaz. bible'da yazar bilgisiz cahil işte

çeşitli hadis ve rivayetleri okursan sürekli yahudilerle konuştuğunu ve bilgi almaya çalıştığını öğreneceksin. bilgin sıfır boş boş yazı yazmak için yazıyorsun git araştır öğren kaynaklar zaten önünde. daha sümer mitini bile açıp okumadığın belli cahil cahil yazı yazıyorsun. laf yetiştirmeye çalışıyorsun. hem cahilsiniz hem de her konuya balıklama atlıyorsunuz sizin gibi bir millet bulunmaz. git sümer mitini araştır git dinler tarihini araştır ve sonra felsefi görüşleri araştır tartışırız.
şuan acayip derecede cahilsin !

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,993
Üyeler
168,550
Son üye
EgoistBey
Top Bottom