Onurkotlutok05
80+ Gold
Bende duymuştum bazı yerlerden ama kaynak çok tutarlı değil.Kaynak?
Bende duymuştum bazı yerlerden ama kaynak çok tutarlı değil.Kaynak?
kuran ı kerim arapça olarak indirilmiştir sizin attığınız şey ise türkçe yani meal (çeviri) ingilizceden türkçe ye çevirme yaparken bile bir çok şey hatalı çıkıyorsa arapçadan türkçeye çeviri de tabii ki anlam eksikleri çıkacak ikincisi bir kitabın bir cümlesini okuyup değerlendirmek zaten saçma hikayenin öncesi ve sonrasıda var olay örgüsü değerlendirilmeden yorum yapmakta yanlış bunu için tefsir okumanızı tavsiye ederim saygılar...Birden fazla hata buldum.
- Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
- Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
- Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
- Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
- Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
- Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
- Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
- Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
- Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar
Anlamadım, biraz daha açıklayarak anlatırmısınız rica etsem.Hocam kuran evrensel bir kitap. Bundan 1500 sene önce gönderilen kitap sadece o zamanın insanlarının anlayacağı şekilde doğrudan anlatılsaydı şu an biz kuranın ne anlatmak istediğini anlayamazdık.
Dediğim gibi havalı olmak için ateist olan kişilerden farkı yok adamınMüslüman degilim ama argumanın çok saçma büyük ihtimal yaşın küçük dinin hakkında hiçbirşey bilmeyip millete laf atıyosun
Senle tek tek tartışmaya girsek bu işten çıkamayız sen sürekli ters cevaplar arayacağım ve beni takmayacagin için yorulmaya değmez insan gibi dinleyeceksen girelimTAMAM MANTIKLISINI SÖYLE O ZAMAN BOŞ BOŞ LAFLAR ETME
"Hani Rabbin meleklere muhakkak ben yeryüzünde bir halife (bir insan, Âdem) yaratacağım." demişti (Bakara, 2/30).Kaynak?
Mantık açısından bakınca çok mantıklı, evrim açısında ne gibi bir tutarsızlığı var ?Evrim açısından bayâ tutarsızlık.
ne yapacan beni @Harley Quinn❖@descardes @Harley Quinn❖ bu iki arkadaşı tokuşturup neyse
@descardes @Harley Quinn❖ bu iki arkadaşı tokuşturup neyse
Bi süslüman daha.@descardes @Harley Quinn❖ bu iki arkadaşı tokuşturup neyse