Neler Yeni

Din inancım yok düşüncelerim var.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
  1. Güneş ve Ayın yörüngede hareket ettiklerini söylemesine rağmen Dünya'nın hareketinden bahsetmez, bu da "Dünya Merkezli Güneş Sistemi"ne kapı aralar.
  2. Güneş'in çamurlu bir suda battığını söylemekte (18:86, 18:90).
  3. Meteorların aslında şeytana atılan yıldızlar olduğunu söylemekte (67:5).
  4. Önce Dünyanın, sonra evrenin geri kalanının yaratıldığını söylemekte (2:29).
  5. Evrenin toplamda 6 günde yaratıldığını söylemekte (50:38).
  6. Gökyüzünün düşebileceğini zannetmekte (52:44, 34:9).
  7. Nuh tufanının jeolojik kanıdının bulunmaması, tüm hayvanları gemiye almanın mümkün olmaması.
  8. Ademin ve Havva'nın ilk insan olması
  9. Nuh Tufan'ındaki mantıksızlıklar
Birden fazla hata buldum.
kuran ı kerim arapça olarak indirilmiştir sizin attığınız şey ise türkçe yani meal (çeviri) ingilizceden türkçe ye çevirme yaparken bile bir çok şey hatalı çıkıyorsa arapçadan türkçeye çeviri de tabii ki anlam eksikleri çıkacak ikincisi bir kitabın bir cümlesini okuyup değerlendirmek zaten saçma hikayenin öncesi ve sonrasıda var olay örgüsü değerlendirilmeden yorum yapmakta yanlış bunu için tefsir okumanızı tavsiye ederim saygılar...

Suwariba

80+ Silver
Hocam kuran evrensel bir kitap. Bundan 1500 sene önce gönderilen kitap sadece o zamanın insanlarının anlayacağı şekilde doğrudan anlatılsaydı şu an biz kuranın ne anlatmak istediğini anlayamazdık.
Anlamadım, biraz daha açıklayarak anlatırmısınız rica etsem.

Salu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
839
İsim
Furkan SARIGÖL
Konuyla Alakasız Mesaj / Spam
Gg

hytic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Okyanus Kagan Fert
İlgilendiği Kategoriler
Yazilim, Isletim Sistemleri ve Gelistirme Kartlari
Instagram
hz_pingullah
Steam
missiles!
Twitter
hz_zencigot
Discord
oki#8789
Reddit
u/oki404
Bu sohbet nerelere gelmis. Argumanin cok sacma. Bir agnostigim ve bence Tanri'nin olup olmadigini bilemeyiz.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,247
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Kur'an oku kendini tatmin edecek cevapları bulamazsan inanmazsın bu kadar basit ama araştırmanı düzgün yap gidip celal şengör izleyip tarafçılık yapma böyle yapıyorsun diye demiyorum bu adam sonuçta tarafını belli etmiş ne kadar objektifim dese de bir şeyi anlamak için o pencereden bakman lazım kur'an'da aynı sen onu anlayacak bakış açısıyla ve anlama çabasıyla okuman ve dürüstlükte olman lazım eğer samimi olursan bi cevap bulursun. Çok da zor bi konu değil bunu da burda paylaşıp ne amaçlıyorsun bilmiyorum ama burada ya da başka yerde kimse sana din öğretemez öyle bir hakkı da yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Serdar akın
"Hani Rabbin meleklere muhakkak ben yeryüzünde bir halife (bir insan, Âdem) yaratacağım." demişti (Bakara, 2/30).

“Allah Âdemi topraktan yarattı. Sonra ona 'ol' dedi ve o da oluverdi." (Âli imran, 3/59)

"O bir candan eşini de yarattı." (Nisa, 4/1).

"Havva, Âdem'in bir kaburga kemiğinden yaratıldı."

(Buhari, Nikah 79; Müslim, Reda 65; Tirmizi, Talak 12; Darimi, Nikah 45; Ahmed b. Hanbel, II/428, 449, 530 ve V/164.

hytic

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Okyanus Kagan Fert
İlgilendiği Kategoriler
Yazilim, Isletim Sistemleri ve Gelistirme Kartlari
Instagram
hz_pingullah
Steam