- Reaksiyon skoru
- 908
Şey dostum TOGG nerede? Ayrıca en fazla %75 i yerli.Egea %60 küsür oranda yerli. Bu zaten az olduğu için TOGG'dan daha az rağbet gördü. TOGG daha fazla oranda yerli.
Şey dostum TOGG nerede? Ayrıca en fazla %75 i yerli.Egea %60 küsür oranda yerli. Bu zaten az olduğu için TOGG'dan daha az rağbet gördü. TOGG daha fazla oranda yerli.
egea nın sahibi fiat ve italyan markası bunun bizim ekonomimize katkısı ne sadece istihdam sağlıyor ayrıca skoda çekoslavakya markası olmasına rağmen volkswagen üretiyor bu onun öekoslavakyaya kazancını 0 yapmıyorEgea %60 küsür oranda yerli. Bu zaten az olduğu için TOGG'dan daha az rağbet gördü. TOGG daha fazla oranda yerli.
Hocam aslında hükümet ile alakalı bir şey, ben gerçekten bir şey diyemiyorum...Evet arkadaşlar dolar 14,36 oldu garip bir şekilde. Dolar neden böyle artıyor? Nasıl düşer? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim burda yok tayyip kötü yok chp kötü demeyelim benim sorum ekonomi nasıl düzelir ne tip reformlar uygulanmalı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ha birde 2002-2013 dönemi. Ekonomi mükemmel derecede parlamıştı. O döneme nasıl döneriz?
Kanka Azerbaycandayım şuan, yani zengin insan çok az görürsün.Dolar artmıyor, TL değer kaybediyor.
Bak örneğin USD/MANAT
1 aydır sabit 1dolar 1.70 Manat
Yani dolar yükselmiyor, hatta bazı zamanlarda gerçekten düşüşe geçiyor. Ancak sorun şu ülkede ithalattan başka bir şey yok. İhracat neredeyse 0. E haliyle TL'nin değeri gün geçtikçe bitiyor eriyor. Yani yok doları yükseltiyor dış güçler, yok ülkeyi batırmaya çalışıyorlar yalan dolan. Bunlar hep hükümetin suçu. Türk lirasına değer kazandırmadan bu dolar kuru asla düşmez, her geçen gün daha da değer kaybeder.
Ekonomi bizde de iyi değil, bir daha mesajı yazmayayım yani, cevap yazdım arkadaşa, okursan anlarsın.
KorkakTüm ülke göç edelim
Kanka siz bile kalkıp Türkiye'ye geliyorsunuz alışverişe 1 manat olmuş 8 TL. Yazık halimize.Kanka Azerbaycandayım şuan, yani zengin insan çok az görürsün.
Dolar 1.70 diye herkes ehonomi coh iyi diyo, tabi 1000-2000 manat aylık emek hakkı alsam iyi.
Burada çoğu insan 300-400 manat emek hakkı alıyor.
Teknolojinin fiyatına baksana bir, uçuş, sizden daha pahalı.
Bilmiyorum nedenini, bazen ben de düşünüyorum, neden ekonomi iyi değil diye, bir fikir yürütemiyorum.
3 yıldır dolar sabit bizde, ne fayda ?
Benzin fiyatı kalkıyor gittikce, burada benzin fiyatı kalktıça herşeyin fiyatı kalkıyor.
Ürünlerin, en çok da, kiyafetler, burada insanlar Türkiyeden gelen ürünleri alıyor hep, kaliteli çünki, ben de onlardan alıyorum.
Sonuç ne ? Orada fiyatlar kalktıça bizim fiyatlar da yükseliyor, tüketici olduğumuz için çoğu şeyde.
Mesela biz Neft diye bir şey çıkarıyoruz yerden, Devlet tarafından satılıyor o Neft denen şeyler.
Yaani, bilmiyorum.
Ekonomi bizde de iyi değil, bir daha mesajı yazmayayım yani, cevap yazdım arkadaşa, okursan anlarsın.
İktidar ın planı doları çok ciddi artırıp yatırımcı ve turist çekmek ( mal mı bunlar neden yatırım yapıyorlar demeyin daha dün 182 euro yapan asgari ücretimiz bugün 175 euro ve düşük iş gücünden karlı oluyor dolarla maaş alanlara) 2 bu çok yanlış bir sistem bunun karşısındayım ilk önce faizi değiştirmemektir düşüşü önlemek amaçlı sonra ilk önce yerel ticareti hızlandırmak trt den herkese sallamamak (sadece iktidar değildir) sonra ihracatı artırıp teknolojiye yatırım ile orta vadede dolar 10 liralara düşer (5 yıl ve daha sonrasında sert düşüşler meydana gelir) uzun vade için sağlıklı bir eğitim sistemidir 20 yılda çok iyi ve net sonuçlar verir örnekleri vardır hem Türkiyede (kısmi) hem avrupa gibi yerlerde (yazmaya üşendim vikipdia da çıkıyor) yani diyeceğim şey 20 yılda dolar 1 liraya kadar düşer (en fazla 20 hatta) 2002-2013 yılları ekonomisi 6 sıfır atma gibi büyük operasyonlar içermektedir Ancak iktidar yanındakileri ehil kadroları (babacan vb.) insanları kovup başa damadı geçirince ve şuan bağımsız bir merkez bankası olmayınca ülke düşüyor yani diyeceğim iktidar iyiydi ama çok kalınca tüyü bitmemiş yetimin hakkını çalmaya başladılar nası olsa biz yaptık diyerek ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERS İSE TÜRK MİLLETİ GÜZEL MİLLETİMİN GÜZEL İNSANLARI DEĞİŞMEDİKÇE HÜKÜMET DEĞİŞSE NE YAZAR 15 yıl sonra o da çalmaya başlarEvet arkadaşlar dolar 14,36 oldu garip bir şekilde. Dolar neden böyle artıyor? Nasıl düşer? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim burda yok tayyip kötü yok chp kötü demeyelim benim sorum ekonomi nasıl düzelir ne tip reformlar uygulanmalı?
Ha birde 2002-2013 dönemi. Ekonomi mükemmel derecede parlamıştı. O döneme nasıl döneriz?
Mesela ben geldim Türkiye'ye, 2500 tl para ediyor, aylık emek hakkı.Kanka siz bile kalkıp Türkiye'ye geliyorsunuz alışverişe 1 manat olmuş 8 TL. Yazık halimize.
Senin buradaki 2500 TL paranla oradaki 300 lari arasında dağlar var kanka.Mesela ben geldim Türkiye'ye, 2500 TL para ediyor, aylık emek hakkı.
Ne yapacağım yani Türkiye de ?
Bazen Trendyol gibi sitelerden alışveriş yapıyorum, onu da burada gerçekten oraya kıyaslandığında çok pahalı, bazı şeyler.
Mecbur oluyorum oradan alışveriş yapmaya.
Kanka ben burada, 10 manat doğal gaza para yüklüyorum, 4 manat geliyor, burada bazı limitler var doğal gazda, birinciyi geçtiğinde yarısı geliyor, 2ciyi geçtiğinde 10 manat yüklersen 4 manat geliyor işte.Senin buradaki 2500 TL paranla oradaki 300 lari arasında dağlar var kanka.
Diyeceğim bence artık bu batağa düşmüşken dolar değil üretim ağırlıklı bir ekonomi için temel atalım kaybedeceğimiz bir şey kalmadı zaten.Evet arkadaşlar dolar 14,36 oldu garip bir şekilde. Dolar neden böyle artıyor? Nasıl düşer? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim burda yok tayyip kötü yok chp kötü demeyelim benim sorum ekonomi nasıl düzelir ne tip reformlar uygulanmalı?
Hocam galiba eski sovyet ülkeleri ile aynı kaderi yaşıyor orası da.Kanka ben burada, 10 manat doğal gaza para yüklüyorum, 4 manat geliyor, burada bazı limitler var doğal gazda, birinciyi geçtiğinde yarısı geliyor, 2ciyi geçtiğinde 10 manat yüklersen 4 manat geliyor işte.
Su, ışıkdan bahsetmiyorum.
1 aya belkide 100-150 manat doğal gaz ödemek gerek.
Zaten anlamassın buraya gelmeden, gel buraya, 2-3 ay çalış burda, sonra söylersin nasıl olduğunu.
Tabi bazı meslekler iyi kazanıyor, iyi kazanıyord dediğim 700-800 manat.
Annem, Babam, birde ben az-çok çalışıyorum, inan zor geçiniyoruz, Allaha şükür geçiniyoruz ama, zor.
Evet, sayılır.Diyeceğim bence artık bu batağa düşmüşken dolar değil üretim ağırlıklı bir ekonomi için temel atalım kaybedeceğimiz bir şey kalmadı zaten.
Hocam galiba eski sovyet ülkeleri ile aynı kaderi yaşıyor orası da.