Donanım Arşivi Forum Kitap Dağıtıyor

Ben bulmasına bulurum. Ona vakit ayırabilirim ama benim zamanım geçtiği için şuan hangisi iyi hangisi değil ayırt edemem.
Post automatically merged:

Yani benim 100 TL istememin sebebi de bu zaten. Gerçekten ihtiyacı olan olabilir onlara verelim.
Her ne kadar öğretim gören arkadaşlarımız olsa da bu konuda size aktif bir öneri sunabilecek biri var mı bilmiyorum.
Olmadı belli aralıklarla hangi markaların iyi olduğuna dair anket konuları açarız. Forumun kararına göre bir liste ayarlanır ve o listeden ona göre test verilir.

Her ne kadar öğretim gören arkadaşlarımız olsa da bu konuda size aktif bir öneri sunabilecek biri var mı bilmiyorum.
Olmadı belli aralıklarla hangi markaların iyi olduğuna dair anket konuları açarız. Forumun kararına göre bir liste ayarlanır ve o listeden ona göre test verilir.
Ben liste olarak değil işte şöyle düşünüyorum. Bu ay diyelim ki ben kazandım. Benim ihtiyacım olan kitap matematik test kitabı. Bu kitabın fiyatı 100 tl altındaysa kalan bakiyemi başka kitap isteyerek kullanayım.
Yani çekilişi kazanan kişi zaten isteyeceği kitabın fiyatını bilir. 100 TL yi aşmayacak şekilde istediği kitapları alsın ister test kitabı olsun isterse okuma kitabı.

Eğer ihtiyacı olanlara vermek istiyorsanız bu işi gizliden halletmeniz gerecek. Yani DC yayını falan gerekmeyecek. Yani yayını sadece harcamayı yaptığınıza dair ve kişinin alıcının o kitabı aldığına dair bir fotoğraf gerekcek. Çünkü bu tür yardımlar gizli olmalı.
Ama çekiliş mantığında olacaksa ihtiyacı olana vermek biraz zor.
Aslında bu yüzden kitap zaten. Kitap verilen çekilişe mesela ben katılmam neden çünkü okumuyorum. Katılan kişiler zaten kitabı sevdiği için katılacak. Kitabı sevmeyen adamın bu çekilişle işi olmaz ki.

Oda onun vicdanına kalsın o zaman ne diyelim.
Hocam şimdi olay şu değil mi?

Her ay para toplanacak.
Daha sonra kitap istekleri alınacak.
Daha sonra yayından çekiliş ile kazanan belirlenecek. Toplanan paraya göre 50 TL/kişi den kazananlar belirlenecek.
Finalde sipariş geçilecek.

Doğru mudur?

Hocam şimdi olay şu değil mi?

Her ay para toplanacak.
Daha sonra kitap istekleri alınacak.
Daha sonra yayından çekiliş ile kazanan belirlenecek. Toplanan paraya göre 50 TL/kişi den kazananlar belirlenecek.
Finalde sipariş geçilecek.

Doğru mudur?
Hayır ilk çekiliş yapılacak. 1 kişi seçilecek ve istediği kitabı yazacak. 100 TL yi aşmayacak şekilde. Sonra çekilişi kazanan arkadaşa destek olmak isteyen gönüllü veya gönüllüler bulacağız ve kitabı arkadaşa sipariş olarak geçilecek

Sonra çekilişi kazanan arkadaşa destek olmak isteyen gönüllü
Hocam çekilişi kazanan açıklanacak mı peki öncesinden yoksa gizli mi kalacak? Açıklanacaksa uygunsuz ve etik olmaz.

Yani diyelim ki 1 kişi gönüllü oldu bütün parayı o verdi. Başka gönüllü olmucak. Başka gönüllü olmak isteyen diğer ay gönüllü olacak.

Hocam çekilişi kazanan açıklanacak mı peki öncesinden yoksa gizli mi kalacak? Açıklanacaksa uygunsuz ve etik olmaz.
Neden kişiye göre mi gönüllü olunur diyorsun ?

Aylık 50 tl olarak yardımcı olmak isterim.

Arkadaşlar şöyle bir fikir aklıma geldi. Her ay 1 kişiye kitap hediye edelim.
''Neden kitap ?'' diye sorarsanız forumda okula giden ve kitap okuyan bir çok kardeşimiz, abimiz, dostlarımız var.

Hem onlara destek olmuş oluruz hem de toplum için güzel şeyler yapmış oluruz.
Kitabı kazanan kişiyi belirlemek çekiliş yöntemi ile olsun.
Çekilişi kazanan kişi kendi istediği kitabı kendisi seçsin ama belirli bir bütçe çerçevesinde bu işlemi yapalım.
Bu arkadaşımızın istediği kitabı almak için bir veya birden fazla kişi gönüllü olsun.
Yani fiyatı çok fazla olan kitaplar olmasın ki gönüllü arkadaşlarında cebini düşünmüş olalım.
Birden fazla kişi gönüllü olursa Yönetici arkadaşlarımız ''@Abdullah Hacıgül @Mehmet Yılmaz'' yardımcı olurlarsa para onlarda toplansın.
Ve istenilen kitabı anlık olarak çekilişi kazanan kişinin adresine sipariş versin.
Bu şekilde her ay 1 kişiyi kitap sahibi yapabiliriz.
İlk olarak alınacak kitap için maksimum bir bütçe belirleyelim.
Her ayın 25. bu çekiliş yapılsın. Discord üzerinden canlı olarak yapılabilir.
Umarım bunu yapabiliriz ve sürekli devam eder.
Eğer bu söylediklerim sizlere uygunsa bunu yapabiliriz.
Şimdi size soruyorum bu çekilişi yapalım mı? Ve bütçemiz ne kadar olmalı ?

Edit: İlk ayın gönüllülerinden birisi benim arkadaşlar.
Edit: Konuya kitap seven veya destek olacağını tahmin ettiğiniz kişileri etiketleyin herkes faydalansın.

Bütçe 100 tl ve bronz rütbe üzeri katılabilsin. olabilirse 3 kişiye toplam 300 tl. O kadar para bence rahat toplanır. Bir ibana bağış şeklinde alınabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,339
Üyeler
190,895
Son üye
Yagmurguvnr
Geri