Donanım Arşivi Forum üyeleri çocukluk travmalarını paylaşıyor

bugraaykac

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
855
Bu klipten acayip derece korkardım çocukken, çocukluk travmam olmuştur kendisi.
Peki sizin çocukken korktuğunuz şeyler var mı?

Bu klipten acayip derece korkardım çocukken, çocukluk travmam olmuştur kendisi.
Peki sizin çocukken korktuğunuz şeyler var mı?
“Direkt videosunu bulamadım ama küçükken şehirler arası otobüsle yolculuk yapıyorduk. Koltuktaki tablette bir çizgi film vardı, ben de onu izliyordum. Çizgi filmde iki arkadaş vardı; onlardan biri, prenses gibi bir kıza âşık olup diğer arkadaşını boğarak öldürüyordu. O zamandan beri bu tarz nefessiz kalma sahnelerine karşı bir zaafım var. Böyle sahneleri ya da haberleri görünce istemsizce çok rahatsız oluyorum; ama bu normal bir rahatsızlık değil. Sanki o an bizzat ben birine işkence ediyormuşum gibi bir his oluyor içimde.

9 ya da 10 yaşlarındaydım. Parkta bisiklet sürüyordum. Zihinsel engeli bulunan bir çocuk beni düşürüp zorla bisikletimi sürmeye başlamıştı. Yarım saat kadar oturarak ağlamıştım. Ağlarken liseli bir grup gelmişti. Neden ağladığımı sormuşlardı. Ben de olayı anlatmıştım. Çocuğu yakalayıp, bisikleti ters çevirerek ondan almışlardı. Bisikletimi bana verdiklerinde son sürat eve gitmiştim. Ortaokulun ortalarına kadar zihinsel engelli bireylerden kaçıyordum.

Bir keresinde uyuyordum küçüktüm, gecenin bir yarısı uyandım ranzanın en üstündeydim. Boşluğa baktım kapı da aralıktı. Odam annemlerin odasına bakıyordu. Ev karanlık ama odanın dışına bakınca annemlerin dolabının aynasını görebiliyordum ayak taraflarını sadece. Yani işin özü aynaya hem annemin hem babamın bacakları yansıyordu yani fosur fosur uyuyorlardı ama odamın kapısının girişinde babam ayakta durmuş bana bakıyordu. Bir aynaya baktım bir belden aşağısı olmayan yeşil gözlü babama. Küçüğüm ya anlamadım bir şey kelime-i tevhid getirdim bismillahirrahmanirrahim dedim çektim yorganı kafama uyumuşum hemen. O zaman beri korku filmi izlemem ya da korku hikayesi dinlemem acayip korkarım.

Karanlıkta yatağımın altında bir şey gizlenebileceğinden korkardım.

İlkokul zamanlarıydı, tam hatırlamıyorum ama 3. ya da 4. sınıftaydım. Dabbe filmini izlemiştim — hayatımda izlediğim ilk korku filmiydi. Ondan önce karanlıktan hiç korkmazdım; kömürlüğe bile tek başıma girip çıkardım.
Ama o filmi gündüz vakti abim, arkadaşları ve benim arkadaşlarımla birlikte izledikten sonra… akşamına tek başıma tuvalete bile gidememeye başladım. Karanlıkta yatamaz oldum. Bu durumun etkisi 14-15 yaşlarıma kadar sürdü; benim için gerçekten dehşet verici bir travmaydı.
Size içten bir tavsiyem var: Küçük birine, ne kadar istekli olursa olsun, korku filmi izletmeyin. O kişide nasıl bir travma bırakacağınızı, o çocuğun bu duruma nasıl tepki vereceğini asla bilemezsiniz. Lütfen yapmayın.

İlkokul zamanlarıydı, tam hatırlamıyorum ama 3. ya da 4. sınıftaydım. Dabbe filmini izlemiştim — hayatımda izlediğim ilk korku filmiydi. Ondan önce karanlıktan hiç korkmazdım; kömürlüğe bile tek başıma girip çıkardım.
Ama o filmi gündüz vakti abim, arkadaşları ve benim arkadaşlarımla birlikte izledikten sonra… akşamına tek başıma tuvalete bile gidememeye başladım. Karanlıkta yatamaz oldum. Bu durumun etkisi 14-15 yaşlarıma kadar sürdü; benim için gerçekten dehşet verici bir travmaydı.
Size içten bir tavsiyem var: Küçük birine, ne kadar istekli olursa olsun, korku filmi izletmeyin. O kişide nasıl bir travma bırakacağınızı, o çocuğun bu duruma nasıl tepki vereceğini asla bilemezsiniz. Lütfen yapmayın.
Dabbe bende de travma yapmıştı ya hocam yalnız değilsiniz

Eski keloğlan (keloğlan masalları olmayan versiyon) genel olarak böyle çok sessiz korkunç bişeydi insanı huzursuz hissettiriyodu

bi tane oyun vardi oyunda uzaylilar fln vardi ben cocukken cok korkuyordum o uzaylilardan ama oyun aslinda komedi aksiyon tarzinda bir oyunmus :d

özel bir sebepten dolayı 3 kere sünnet olmam gerekti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,874
Üyeler
184,696
Son üye
xolcaay
Geri