NextStar YE-55IDG11 Mini-Led vs Iffalcon 55U75A QLED hangisini almalıyım?

pagan

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
32000
Günde 3-4 saat TV-YouTube izlenecek, haftada 1-2 defa Fifa veya single player oyun oynanacak. Next giriş seviye mini led ama 60 hz Iffalcon ise 144hz daha iyi ram ve depolamaya sahip ama qled panel. Siz olsanız hangisini alırdınız?

Hocam o Nextstar da bi özellik yok ki, local dimming den başka. 4.5 gb hafıza kalıyor, yetersiz kalıyor, kasma donma yapıyormuş,
İffalcon u75a ya bile biraz once v637 yeni OTA yazılım geldi, Atmos, 2.1 hdmi, 3 gb Ram 32 gb hafıza 144 hz, Görüntü İşleme AiPQ Pro, ALLM VRR MEMC vs.vs özellikler es gecilmemeli diye düşünüyorum.
İffalcon u75a, Tcl in p8k modelini ile hemen hemen ayni özelliklerde ve ayni yazilimlari almaktadır.
Yeni yazılımlari indirip yükleyebileceginiz, ekran görüntü ayarlari yapma sterimo Cloudstream Nuvio gibi Apk leri yükleyip film dizi mac izleme ve daha bir cok konuda Telegramdaki 2055 üyeli tcltvturk1 sayfasi var.

Günde 3-4 saat TV-YouTube izlenecek, haftada 1-2 defa Fifa veya single player oyun oynanacak. Next giriş seviye mini led ama 60 hz Iffalcon ise 144hz daha iyi ram ve depolamaya sahip ama qled panel. Siz olsanız hangisini alırdınız?
İffalcon u95a kullandım sorun varsa o modelde yardimci olabilirim.

Hocam u95a ile Next YE-65IDWP14 arasında kaldım.
U95a hakkında görüşleriniz nedir
arada 4 bin tllik bir fark var fakat bilemiyorum

kanka next dünkü marka tv konusunda yanlışmıyım diğeri yılların markası ve dolu ürün

Hocam u95a ile Next YE-65IDWP14 arasında kaldım.
U95a hakkında görüşleriniz nedir
arada 4 bin tllik bir fark var fakat bilemiyorum

İkisinide 65 inç alacaksın sanırım benim tavsiyem next olurdu. Dünkü marka demek doğru değil, servis altyapısı next'in iffalcondan çok daha iyi. Ve zaten kullandığı panel vs. kendileri üretmiyor kimden aldığı hangi paneli aldığına bakmak lazım.

Son düzenleme:
İffalcon u95a kullandım sorun varsa o modelde yardimci olabilirim.
Hocam panel nasıl siyahlar vs karanlıkta ips monitör gibi parlıyor mu siyahları? şuan m.ö den kalma 40 ekran lcd kullanıyorum her halükarda büyük upgrade olacak ama ömürlük alacağımdan en iyisi olsun diyorum. mediamarkt ta tcl in miniledlerini görmüştüm ve bayılmıştım onları aratır mı iffalcon qled sizce

next'in yazılım desteği yok. daha dünün markası aynı televizyonu başka bir yerli firma çıkarsa hiçbirinizi almak istemezsiniz ismi yabancı olduğu için cazip geliyor aslında Türk malı bir televizyon. Tcl'in (iffalcon) yıllar boyunca süren yazılım desteği var sürekli güncellemeler geliyor sürekli geliştirmeler geliyor next onun yanından dahi geçemez yılda 1, 2 tane anca güncelleme verirler onun dışında da hiçbir şey vermezler donanım olarak desen zaten onun kadar iyi değil. Next almayın derim. Başka forumlarda diming zone konusunda yalan beyan olduğu belirtilmiş tcl c6k yani u95a ile next'in alakası bile yokmuş bir kullanıcı iade etmişti c6k yani u95a kadar iyi olmadığı için

Hocam panel nasıl siyahlar vs karanlıkta ips monitör gibi parlıyor mu siyahları? şuan m.ö den kalma 40 ekran lcd kullanıyorum her halükarda büyük upgrade olacak ama ömürlük alacağımdan en iyisi olsun diyorum. mediamarkt ta tcl in miniledlerini görmüştüm ve bayılmıştım onları aratır mı iffalcon qled sizce
Miniledlerin hiçbiri IPS gibi parlamaz, yok siyah o konuda sorun yaşamazsın. TCL c6k ile çok benzerler ama yazılım arayüzü falan farklı.
Post automatically merged:

Tcl daha güzel arayüze sahip.

İkisinide 65 inç alacaksın sanırım benim tavsiyem next olurdu. Dünkü marka demek doğru değil, servis altyapısı next'in iffalcondan çok daha iyi. Ve zaten kullandığı panel vs. kendileri üretmiyor kimden aldığı hangi paneli aldığına bakmak lazım.
Hocam nextstar 144 hz modelin özellikleri c6k- u95a nin yanından geçemez ki zaten ondan iyi olsalar fiyati aşağıda olmazdı.

Next'in dimming zone daha iyi ve hoparlörüde daha iyi. Ekran nit değeri ise iffalcon u95a daha iyi varsa yanlışım söyleyin valla düzeltilmiş olur.
Hocam nextstar 144 hz modelin özellikleri c6k- u95a nin yanından geçemez ki zaten ondan iyi olsalar fiyati aşağıda olmazdı.

Bide iffalcon u95a'daki en buyuk şikayet uydu kanallarının yavaş geçişi ben deneyimlemedim anten kullanmıyorum çünkü. Ama bunu yaşayan çok kişi var. Bide iffalconda u95a'da futbol maçı izlerken ghosting yaşayanlarda var ben izlemediğim için onada yorum yapmam doğru olmaz. Next'inde illa şikayeti vardırda ben iffalconunkileri biliyorum.

Next'in dimming zone daha iyi ve hoparlörüde daha iyi. Ekran nit değeri ise iffalcon u95a daha iyi varsa yanlışım söyleyin valla düzeltilmiş olur.

Bide iffalcon u95a'daki en buyuk şikayet uydu kanallarının yavaş geçişi ben deneyimlemedim anten kullanmıyorum çünkü. Ama bunu yaşayan çok kişi var. Bide iffalconda u95a'da futbol maçı izlerken ghosting yaşayanlarda var ben izlemediğim için onada yorum yapmam doğru olmaz. Next'inde illa şikayeti vardırda ben iffalconunkileri biliyorum.
Hocam dediğim daha özellikli ve iyi olsa Tcl c6k dan iffalcon u95a modellerinden fiyatı daha yukarida olurdu.
Local dimming ile ilgili yazılıp çizilenler var, bende şöyle bi baktım Nextstar sayfasinda tutarsızlık var, ya insanları kandırıyorlar ya ya da yanlış bilgi veriyorlar. Siz de bakabilirsiniz, 60 hz olanla 144 hz olan modellerin ;
Güç Tüketimi / Bekleme 111 kWh/1000h (G) / ≤0.5W AYNI bi gariplik var,
Bir diger gariblik
Parlaklık 800 cd/m² (Typ: 400 cd/m²) verisinde.
576 local dimming olan panel 128 local dimming olan panelle ayni tüketim değerinde olamaz, ikincisi parlak değerinin de 1200-2000 arasında olmalıdır.
Ama YE-65IDWP14 144 hz modelde hem de YE-65IDWG11. 60 hz olan modelde
Parlaklık 800 cd/m² (Typ: 400 cd/m²) dir. Burada bir terslik yok mu ? Ayni parlaklik olabilir mi ? İnsanın aklına ne geliyor 🙂
Nextstar in Ktc panellerini kullandıkları yazılıyor, Ktc ye baktığınız da 65I modelde hem 128 hemde 576 local dimming paneller ürettiği gözüküyor, buradaki panel üreticisinin paylaştığı verileri bakınca 128 ve 576 local dimming icin belirttiği parlaklik degeri;
400 cd/m? (%100 APL); 800 cd/m? (%20 APL ( bu 128 local dimming icin)
600 cd/m? (%100 APL); 2000 cd/m? (%20 APL ( bu da 576 local dimming icin) olduğu görülüyor.
Nextstar 60 ve 144 hz modelinde paylaştığı parlaklik degeri kaçtı ; 800 cd/m² (Typ: 400 cd/m²) idi.
Durum bu hocam, ha Ktc nin 65s3 paneli de varmış 576 local dimming olan ama onunda oradaki veriler ile YE-65IDWP14 deki verilerde örtüşmeyen yerler var.
Hatta Nextstar ilk başta 576 local dimming yazmıyordu sitesinde, bunlar yazılıp çizilmesi başlayınca yazmak zorunda kalmışlar sanırım.
Nextstar 100 " mini led modeli de var 1600 local dimming var dedikleri, o panelde Ktc nin 100I panelinin 1600 local dimming sayisi olan panelin ayni özelliklerinde mesela, 100 " ayrıca 336 local dimming li panelide varmış.

Hocam yazılıp cizilince insan biraz araştırınca böyle şeylere ulaşabiliyor, sizde bakar araştırırsiniz belki.
Nextstar sitesine de bakınca koskoca şirketin sitesi böylemi diyor insan, Modellerin özellikleri tam yazılmamış gibi, var mi yok mu belli degil , mesela 144 hz olan modelde 2.1 hdmi var mi yok mu anlamadım, Nextstar kendi sitesinde yazmıyor hocam, yada ben bulamadım 🙂
Şöyle bi baktım da aşağıdaki Farkları görebildiğim belki arada yanlış olanlar olabilir, çünkü Nextstar sitesinde pek açıklayıcı bilgiler yok maalesef.

1080p @ 288Hz
3840x2160p @ 144Hz
VRR(48-288Hz)
Anti-gleri ( yansıma önleyici)
AiPQ Pro Processor
IMAX Enhanced
Ultra Motion (MEMC) 120hz
DTS:X , DTS Virtual:X
2.1 hdmi, eARC
Bluetooth 5.4
AMD FreesyncPremium Pro
Miracast
USB HID Desteği
HDR10+, HLG (Hybrid Log-Gamma)
Dolby Vision IQ
Miracast (Kablosuz Ekran)
Çift yönlü 23 bit hassas kontrol teknolojisi
Yoğunlaştırılmış mikro lens teknolojisi
Hare Kontrol teknolojisi
HVA Panel Teknolojisi
Çoklu Göz Koruma
Grafik İşlemcisi daha iyi
3 gb Ram 32 gb Hafıza

Ha bir de yazılım farki var hocam, mesela bugün u75a nın dahil olduğu Tcl ve İffalcon Tv modellerine yeni yazılım geldi v637 OTA , 1-2 ay icinde gelen 3. Veya 4. Yazılım bu. Bende yükledim biraz önce, görüntü harika olmuş Tv de, bi derinlik gelmiş Tv ye. Uydu yayınları bi harika gözüküyor, benim Tv de Dled olduğu halde.
Durum bu hocam , yukarıda aciklamaya çalıştığım gibi bazi tutmayan veriler var. iffalcon u95a ,Tcl c6k ile aynı özelliklerde ve aynı yazılımı almaktadır. Iffalcon 65u95a özellik olarak ,aldığı yazılımlar olarak Nextstar YE-65IDWP14 modelinden daha iyidir hocam.
Siz de bi bakar, araştırırsiniz

Geri