🔴 Donanım Arşivi/GameGaraj hazır sistem 88.999TL 🔴

beyler hazır sistem almak mantıklı mı sizce ? Yani bir hesap yapıyorum , kendim toplayınca 95 bin lira falan tutuyor. Baya her parçası üst seviye oluyor. Ekran kartı hariç ama , şuan ekran kartım var 4070 Tİ . Lakin aynı fiyata 5070 Tİ veya 5080 ekran kartlı hazır sistemler satılıyor.

Kesinlikle kaçırınca pişman olunacak bir sistem değil. Taksit avantajının olmaması çok büyük eksi. Tek seferde 90k yı verip sistem dizmekle uğraşmak istemeyen alabilir. Bunun haricindeki arkadaşlara tavsiyem biraz zaman ayırıp foruma baksınlar. Kendimden örnek vereyim 1 2 aydır sıcak fırsatlara bakıyorum çoğu fırsatı kaçırmama rağmen kendime 5070 ti lı parça kalitesi çok iyi olan bir sistem toparlayabildim forumdaki arkadaşlar sağ olsun. 5080 alsaydım da 90k yı geçmezdi ama ben tercih etmedim.

Güncel piyasa fiyatlarına çok hakim değilim eskisi kadar biraz geri kaldım güncel sistem fiyatlarından. Bu yüzden fiyatını hak ediyor yada edemiyor diyemeyeceğim fiyat açısından ancak benim açımdan göze batan birkaç küçük eksiklik var bence bu fiyattaki bir sistemde.

Benim düşüncelerime göre Göze Batan en büyük eksiklikler ;

Ramlerin en azından 6000mhz CL30 değerine sahip bir ram kiti olması gerektiğini düşünüyorum. XPG için 6000 CL30 seçeneği var ancak 1.1K fazladan fiyat farkı çıkıyor. Twinmos sponsor mu oluyor bilmiyorum ama bence bu fiyat bandındaki bir sistemde CL36 ram kiti kullanmak manasız geldi.

Kasa tercihi olarak göze daha çok hitap eden Akvaryum bir kasa bence tercih edilse çok daha iyi olabilirmiş. Kasanın verdiği Vibe nedense hiç ''benim içimde 88 Bin TL'lik bir sistem var'' demiyor.

İşlemci soğutucu olarak bu fiyat bandında kesinlikle Ekranlı bir sıvı soğutma bulunmalıydı diye düşünüyorum. Sonuçta bu kasaya 80K veriyorsam en azından oradaki ekrandan da işlemcinin kaç derece olduğunu görebilmeliyim diye düşünüyorum.
30 liralık sistemde tam dediğiniz gibi akvaryum kasa, Gskill ramler olabiliyorsa 89 lira verdiğim sistemde daha göze hoş gelmesi bilindik markalarla olmasını tercih ederdim.

Ekler

• 1000042887.webp
    1000042887.webp
    567.4 KB · Hit: 27
videonun yorumlara bakmayin kanser eder valla, %20 darbogaz olduğunu iddia edenler var

2k çözünürlükte darboğaz olur mu arkadaşlar? 9800x3d yükseltmeye gerek var mı? Bir de, kendim toplasam daha ucuza alırdım diyen arkadaşlar her parça için indirim kovalamaktan mı bahsediyor? Şimdi üstünkörü baktım, 102bin civarı çıkıyor parçalar.

5-6 sene sonra çöpe atılıyor bu teknolojiyle anca youtube a gireceksin. Bence 30 k ya sistem al yeterli ikiside aynı ömre sahip olacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,097
Üyeler
183,060
Son üye
protokooperasyon
Geri