Neler Yeni

dostlar sizce Atatürk müslüman mıydı

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Sen benim sözlerime çelişki demek yerine neden düzgün bir kaynak ile karşıma örnekler çıkaramıyorsun 😁, bunun sebebi de benim kendimle çelişmem mi yoksa :unsure:
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bastırdığı kitap düzgün kaynak değil mi? Ne içiyorsun da bu kafadasın bana da söylesene?

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Şahsî görüşüm idadîdeyken ve bulgaristan'da inançlı olduğu sonradan inancı olmadığı yönündedir ancak çok saygılı birisi olduğundan kimseyi dinine göre yargılamamıştır.
Olay burada bitiyor, bu adama dini engelledi diyen kişiler bu gün evinde veya camide o adam, silah arkadaşları, hayatlarını hiçe sayan askerler, inkılapları ve yenilikleri sayesinde olduğunu anlayamıyorlar, şu an bile baş örtüsü takmayana hakaret edebilecek ya da sırf etek giydiğinden "giymeseydi" diyecek insanların olacağını görüp buna önlemler aldığını anlayamıyorlar, bu önlemlere bile hakaret ediyorlar 😁, çünkü hala körler.

robin

80+ Silver
Olay burada bitiyor, bu adama dini engelledi diyen kişiler bu gün evinde veya camide o adam, silah arkadaşları, hayatlarını hiçe sayan askerler, inkılapları ve yenilikleri sayesinde olduğunu anlayamıyorlar, şu an bile baş örtüsü takmayana hakaret edebilecek ya da sırf etek giydiğinden "giymeseydi" diyecek insanların olacağını görüp buna önlemler aldığını anlayamıyorlar, bu önlemlere bile hakaret ediyorlar 😁, çünkü hala körler.
hocam mesajlarınızı okudumda neyi savunduğunuzu hâlâ anlayamadım :D

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bastırdığı kitap düzgün kaynak değil mi? Ne içiyorsun da bu kafadasın bana da söylesene?
Sana diyorum ki orada Ateizme yönlendirecek ne gördün, sırf senin için her sayfayı incelemek zorunda mıyım? Mesela şey diye bir cümle mi gördün "Hadi dinleri falan salın, gelin ateizme" 😁, bir tarih kaynağında bu düzeyde din içeren ne gördün mesela🤭

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Sana diyorum ki orada Ateizme yönlendirecek ne gördün, sırf senin için her sayfayı incelemek zorunda mıyım? Mesela şey diye bir cümle mi gördün "Hadi dinleri falan salın, gelin ateizme" 😁, bir tarih kaynağında bu düzeyde din içeren ne gördün mesela🤭
Din uydurdu, kaçtı gibi ifadeler hakaret değil mi ahmak kardeşim? Tarafsız olacaksa Peygamber Muhammed şunu yaptı, müslümanlar ona şu şu der vs. tarzında olmalıydı.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Sana bir şey demiyorum o zaman. Benim sözüm Elhamdülillah Müslümanım diyenlere.
Elhamdülillah müslümanım da bu kadar atatürk karşıtı olmayın.
100yıllık tc tarihindeki en iyi cumhurbaşkanıdır kendisi.
Sayısız fabrika açmıştır.
Halkın eğitim seviyesini yükseltmiştir.
Nice savaşlara katılmıştır.
Fen alanında kitapları vardır.
Ve bence aynı zamanda hilafetin kalkması tam tersine müslümanların iyiliğine olmuştur
Çünkü gelişen dünnya standartlarında 1 kişinin yanlış karar vermesi bütün müslüman alemini olumsuz etkilerdi.
Atatürk akıl ve mantığı ön plana çıkarmak istemiştir.
Ayrıca yanlış anlaşılmasın
Atatürk kusursuz değildir.
Elbette o dönemlerde yaptığı mantıksız şeylerde olmuştur.
Ama bir bütün olarak bakarsak bu adamın ne kadar çaba sarfettiği bir gerçek.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
hocam mesajlarınızı okudumda neyi savunduğunuzu hâlâ anlayamadım :D
Savunduğum şey, bu adamın yaptığı inkılaplar, bunların gerekli olması ve yapılan yenliklerin bile hala yeterli olmamasına rağmen eleştirilmesi. Din sürekli olarak suistimal ediliyor ve hala da edilmeye devam ediliyor. Bunlar gerekli şeylerdi yapılmasaydı her şeyin daha da kötü olacağına inandığımdan bunu savunuyorum.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Elhamdülillah müslümanım da bu kadar atatürk karşıtı olmayın.
100yıllık tc tarihindeki en iyi cumhurbaşkanıdır kendisi.
Sayısız fabrika açmıştır.
Halkın eğitim seviyesini yükseltmiştir.
Nice savaşlara katılmıştır.
Fen alanında kitapları vardır.
Ve bence aynı zamanda hilafetin kalkması tam tersine müslümanların iyiliğine olmuştur
Çünkü gelişen dünnya standartlarında 1 kişinin yanlış karar vermesi bütün müslüman alemini olumsuz etkilerdi.
Atatürk akıl ve mantığı ön plana çıkarmak istemiştir.
Ayrıca yanlış anlaşılmasın
Atatürk kusursuz değildir.
Elbette o dönemlerde yaptığı mantıksız şeylerde olmuştur.
Ama bir bütün olarak bakarsak bu adamın ne kadar çaba sarfettiği bir gerçek.
Kardeşim dinsiz birini sevmenin hükmü var. Kamâl'i sevemeyiz. Rabbimiz emrediyor. Daha beter yaptıkları şeyler de var ama konumuz sadece dinî görüşleri.

Top Bottom