Neler Yeni

dostlar sizce Atatürk müslüman mıydı

thaelien

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
eren tezer
Uygunsuz dil
Gayr-i müslimlere ırkçılık yapmıyorum. Andımızda zorla Türk olmayanlara Türk dedirtiliyor. Ben Türk olduğum için pek ilgilendirmiyor beni ama olmayan insanlar var. Zorla Türküm dedirttiriyorsun. Bunun nesi hoş?
Kardeşim tüm mesajlarını okudum bir tanesinde bir mantıklı açıklaman yok zaten alayına cevap yazmışlar.Gelip burda sağdan soldan bu işi başlatan angutların sitelerinden bilgi bulup sallamışsın.Atatürk dediğin adamı bir iyi araştır bakalım neler yapmışsında bu haldesin andaval seni.Hepiniz aynı adamlarsınız belli oluyor zaten.Herkes istediği dini seçer isterse dinsiz olur beni bağlamaz banane yani napayım onun yerine ibadet mi edecem ? etmeyecem o yüzden beni bağlamaz.Oruçlu oruçlu sövdüreceksiniz beni gitte azcık araştırmayı öğren ve ***** ***** sitelerden araştırma araştırmayı bilsen zaten böyle mallıklar yapmazsın.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Gayr-i müslimlere ırkçılık yapmıyorum. Andımızda zorla Türk olmayanlara Türk dedirtiliyor. Ben Türk olduğum için pek ilgilendirmiyor beni ama olmayan insanlar var. Zorla Türküm dedirttiriyorsun. Bunun nesi hoş?
Ne Mutlu Türk üm diyene Türkiyede yaşayan herkes Türktür bundan gocunan varsa bu ülkeyi terketsin.

Umut0526

80+ Silver
Benim için ateist olsun, müslüman olsun fark etmez. Ülkemize çok fazla katkısı ve yararı oldu, ona ne kadar teşekkür etsek az. Bizim için Atatürkün müslüman olup olmadığını bilmek değil onun yaptığı eserlere ve ülkemize yaptığı katkıları koruma düşer

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Ayrıca kendisine müslüman diyen birine ateist damgasi vurmak sizi dinden cıkartir birine ateist diyebilmeniz icin kendisinin bunu belirtmesi lazim.

AhmetN

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,696
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Uzay-Bilim, Müzik
Kadir Mısıroğlu denen "keşke yunan torunu olsaydım" diyecek kadar ahlaksız ve zekasız kişilerin olması beni güldürdü,
Burada müdahale etmek istiyorum. Konunun ana amacı ile fikir belirtmiyorum.
Kadir Mısıroğlu aslında öyle bir söz söylemedi. Söyledikleri aynen şöyle:
Yunan bile galip gelse, CHP’nin yaptığı zulmü yapmazdı. Yani Kur’an’ı yasaklatmazdı, ezanı Türkçeleştirmezdi, alfabeyi değiştirmezdi, tekkeleri ve medreseleri kapatmazdı, kılık kıyafet kanununu değiştirmezdi…

(Asla ben siyasi görüşümü burada belirtmiyorum. Sadece dediklerini aktarıyorum.)

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Yunan bile galip gelse, CHP’nin yaptığı zulmü yapmazdı. Yani Kur’an’ı yasaklatmazdı, ezanı Türkçeleştirmezdi, alfabeyi değiştirmezdi, tekkeleri ve medreseleri kapatmazdı, kılık kıyafet kanununu değiştirmezdi…

(Asla ben siyasi görüşümü burada belirtmiyorum. Sadece dediklerini aktarıyorum.)
Ezanın Arapçasından bir şey anlayanlar var ise belirtsin lütfen. Ezanı ezbere biliyoruz ama papağan gibiyiz, anlamını bilmiyoruz. Zamanında tekke ve medreselerin kapatılma sebebi ise onların ayaklanma yapması idi. Cidden CHP'yi Yunanlılardan bile daha zalim görüyorsanız artık uykunuzdan uyanmanız gerekmektedir.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Ezanın Arapçasından bir şey anlayanlar var ise belirtsin lütfen. Ezanı ezbere biliyoruz ama papağan gibiyiz, anlamını bilmiyoruz. Zamanında tekke ve medreselerin kapatılma sebebi ise onların ayaklanma yapması idi. Cidden CHP'yi Yunanlılardan bile daha zalim görüyorsanız artık uykunuzdan uyanmanız gerekmektedir.
Yeni bir tartişma konusu cikmasin ama ezan bana göre Türkçe olmamalı bazı seylerin özü bozulmamalı. Her müslüman ezanın anlamini bilmelidir.

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24

Evet haklısın, adam ne demişse kötü söylemiş, bir sözüne bile katılamıyorum, adam bildiğin boş yapmış.
Ezan: Bir ayet vs. olmayıp sadece bir değerdir, yapılan doğru bile olup olmayabilir (ki bu kanıtlanamaz) ama bu tüm partiye mâl edilemez,
Kur'an: Kur'an yasaklatılmadı tam aksine tefsirleri çıkarıldı.
Tekkeler: Tekke'ler devlete zararlı oluşumlardır (Osmanlı'yı biraz incelemeniz yeter)
Medreseler: Tekkelerle aynı amaca bürünmüşler, ilk çıkış amacından sapılmış.
Alfabe: Şu anki alfabemizin dilimize ne kadar uygun olduğu aşikar, Osmanlı döneminde okuma yazma bilenin %10'u bile geçmemesi bunu açıklar, Arap alfabesiyle ne kadar sürebilirdi ki, saçmalık... Düşünsene adama elma yazıyorsun adam cümleden sadece o kelimeyi alırsa, kelimeyi "alma" diye okuyor.
Kılık Kıyafet: Bunun çoğunluğu modernlikle alakalı.
Zulm: En komiği bu, bu adamı dönemin doğusuna göndereceksin ya da ermenilerle yan yana da bırakabilirsin kısa süreliğine. (ölmeden bi' görseydi gerçek zulmü 🤭)

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Tağut, küfrü mucip nedir araştır.
1620030612755.png

Bu sen misin? Dedeni conk bayırından aşağı yuvarladı herhalde Atam

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Yeni bir tartişma konusu cikmasin ama ezan bana göre Türkçe olmamalı bazı seylerin özü bozulmamalı. Her müslümanin ezanın anlamini bilmelidir.
Zaten kelimelerin anlamı bozulmuyorsa sorun olmaz. En azından insanlar o ezanda ne dendiğini anlamalı. Ben bile biraz dindar olmama rağmen anlamını hala bilmiyorum ama Arapçasını ezbere biliyorum.

Top Bottom