Dram Sarı ışık sorunu(Görüntü yok)

Neaxy

80+
Reaksiyon skoru
9
Sistemi daha yeni aldım biranda ekran sinyal yok hatasi verdi ve beyaz ışık yanmaya basladi sonra sarıya döndü ve ekran display port sinyal yok diyor ve mouse Ve klavyede çalışmıyor ramleri söktüm taktım tık yok ekran kartında söktüm Sinerji bilgisayara yazdım oradan aldığım için hala cevap bekliyorum ama belki bilen vardır sorunu

Anakart - Asus Tuf 650 gaming

Ekler

• 1000013014.webp
    1000013014.webp
    507.2 KB · Hit: 55
Sistemi daha yeni aldım biranda ekran sinyal yok hatasi verdi ve beyaz ışık yanmaya basladi sonra sarıya döndü ve ekran display port sinyal yok diyor ve mouse Ve klavyede çalışmıyor ramleri söktüm taktım tık yok ekran kartında söktüm Sinerjiye yazdım hala cevap bekliyorum ama belki bilen vardır sorunu

Sorunu bilmiyorum ama sinerji bilemedim

expo veya xmp açıksa bekle otomatik açılır açılmıyorsa xmp veya expoyu biostan kapatıp aç

Ram modelini yazar mısın?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistemi daha yeni aldım biranda ekran sinyal yok hatasi verdi ve beyaz ışık yanmaya basladi sonra sarıya döndü ve ekran display port sinyal yok diyor ve mouse Ve klavyede çalışmıyor ramleri söktüm taktım tık yok ekran kartında söktüm Sinerji bilgisayara yazdım oradan aldığım için hala cevap bekliyorum ama belki bilen vardır sorunu

Nasıl yani anlamadım yazdığını

Biosa nasıl girecem? Ne ekran geliyor ne klavye?
biraz bekleyin donanımsal sorun olmadığını varsayarak cevap verdim dediğim gibi bekleyin çünkü bende de ilk aldığımda ramlar sarı cpu kırmızı yanıyordu bir kaç dakika sonra ışıklar sönüp çalışıyordu ordan yola çıkarak söyledim direkt bios sıfırlama vardı videolarda görmüştüm sıfırlayıp deneyebilirsiniz açılmazsada bilmiyorsanız karıştırmayın sırf böyle dedim diye zarar gelmesini istemem diğer arkadaşların yorumlarını bekleyin dediğim gibi açık bırakıp biraz bekleyin

No signal hatası mı alıyorsun - standby mode felan mı diyor ekranda?
İşlemci gpu fanları felan dönüyor mu?
Ekrana sadece sinyal yok geliyor klavye ve mouseda çalışmıyor HDmi kablosuda denedim yine aynı ramleri çıkarmadan önce beyaz yanıyordu sonra yaktıktan sonra sarıya döndü

Siz nasıl bir sorun yaşamıştınız ?
dediğim gibi hocam bende dram sarı cpu kırmızı yanıyordu bir kaç dakika açık bekletip direkt biosa atmıştı expo açıp tekrar bir kaç dakika beklediğimde bios update yaptım daha sorun yaşamadım şuan tek sorunum expo veya xmp açınca sistem 12 13 saat açık olduğunda test etmiştim 1 kere filan tamamen donup kendini yeniden başlatıyordu expo kapatıp ocyi el ile 6000 yerine 5800mt yaptığımda dahada nadir seviyelere düştü ben oradan yola çıkarak öyle dedim arkadaşa

Ekrana sadece sinyal yok geliyor klavye ve mouseda çalışmıyor HDmi kablosuda denedim yine aynı ramleri çıkarmadan önce beyaz yanıyordu sonra yaktıktan sonra sarıya döndü
Monitör bağlantıların ve ram montajından eminsen PC yi aralıklı sürelerde açmayı dene. Ramleri 2 ve 4 e tak sonra tek tek takarak dene.

dediğim gibi hocam bende dram sarı cpu kırmızı yanıyordu bir kaç dakika açık bekletip direkt biosa atmıştı expo açıp tekrar bir kaç dakika beklediğimde bios update yaptım daha sorun yaşamadım şuan tek sorunum expo veya xmp açınca sistem 12 13 saat açık olduğunda test etmiştim 1 kere filan tamamen donup kendini yeniden başlatıyordu expo kapatıp ocyi el ile 6000 yerine 5800mt yaptığımda dahada nadir seviyelere düştü ben oradan yola çıkarak öyle dedim arkadaşa
Bu ramlerde sıkıntı var. 1 haftadır uğraşıyorum bende. İadesini aldım şimdi şansımı tekrar deneyeceğim. Bende de ekran gelmiyordu bir türlü. Expoda sıkıntı yaptığı 6000de çalışmadığı gibi çok konuya denk geldim.
Anakart modeliniz neydi sizin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,227
Üyeler
183,808
Son üye
random987
Geri