Çözüldü✓ Driver Indirme Programı Önerisi

gallax420

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
474
merhabalar daha önce kullandığınız bize ait olan driverları gösterip indiren program önerisi yapabilir misiniz

En İyi Cevap
Başta BIOS güncel gelmezse BIOS'u güncelle hocam: (BIOS'un güncel olup olmadığını görmek için delete tuşu ile BIOS'a girip sağ üstten kurulu BIOS'u görebilirsin.)
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir.
2) Biçimlendirdikten sonra...
Hazır programlar driver paketlerinin yanında extra saçma ***** şeyler yüklemekte. Naçizane tavsiyem her zaman manuel olarak driver güncellemelerini yapmanız.

Başta BIOS güncel gelmezse BIOS'u güncelle hocam: (BIOS'un güncel olup olmadığını görmek için delete tuşu ile BIOS'a girip sağ üstten kurulu BIOS'u görebilirsin.)
1) Öncelikle elinde bir tane 8 ya da 16 GB'lık bir flash bellek olsun. Flash belleği FAT32 olarak biçimlendir.
2) Biçimlendirdikten sonra https://www.msi.com/Motherboard/A520M-A-PRO/support buradan 7C96v1B BIOS'unu indir. İndirdikten sonra klasöre çıkart ve içindeki E7C96AMS.1B0 dosyasını flash belleğinin içine at.
3) Flash belleğinin içine attıktan sonra bilgisayarı yeniden başlat ve delete tuşuna durmadan bas, BIOS ekranı gelicek, ekran geldikten sonra sol alt tarafta M-Flash modunu göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra sistem M-Flash ekranını açıcak, açtıktan sonra E7C96AMS.1B0 adlı dosyayı seçip BIOS'u güncelleyeceksin.
Not: BIOS güncellemesi sırasında elektriğin kesilmemesi gerek ve güncelleme esnasında kesinlikle flash bellek yerin çıkarılmamalı.
Not 2: Yayınlanan en son sürümde BETA BIOS durumunda şuan. Sisteminde sorun çıkmaması adına BETA BIOS'tan (önceki yukarıda anlattığım şekilde) ondan önceki BIOS'u kurmanı tavsiye ederim.
Böyle bir video çekmiştim bu da sana yardımcı olabilir:

BIOS güncelledikten sonra XMP ve Resize BAR ayarını aktif etmeliyiz hocam.
XMP nasıl açılır:
BIOS güncelledikten sonra tekrardan delete tuşu ile BIOS'a gir hocam. Sol yukarda A-XMP göreceksin. Orada Profile 1 yazana bas. XMP'i aktif olacak.
Resize BAR nasıl açılır:
BIOS'a girdikten sonra F7 tuşu ile Advanced Mod'a geç. Sol tarafta Settings butonuna göreceksin ona bas. Gelen seçeneklerde Advanced olacak ona da bas hocam. Sonraki seçeneklerde ise Windows OS Configuration seçeneği göreceksin ona da bas hocam. Gelen ekranda UEFI yazdığından emin ol.

Eğer UEFI ise gene Settings Butonuna bas hocam. Oradan da Advanced yazanı tekrardan seç. Gelen ekranda PCI Subsystem Settings seçeneğini göreceksen ona bas. Ondan sonra oradan Above 4G ve Resize BAR ayarını Enabled yapıp kaydedip çık hocam.

Eğer UEFI değilse UEFI olarak ayarlayıp kaydedip çık hocam. Ondan sonra tekrardan BIOS'a girip Settings Butonuna bas hocam. Oradan da Advanced yazanı tekrardan seç. Gelen ekranda PCI Subsystem Settings seçeneğini göreceksen ona bas. Ondan sonra oradan Above 4G ve Resize BAR ayarını Enabled yapıp kaydedip çık hocam.

Şimdi sürücülere geldik:
- Chipset: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/a520 AMD Chipset Drivers yazanı indir kur hocam.
- Ekran kartı: https://www.nvidia.com.tr/download/driverResults.aspx/200249/tr Ekran kartı sürücünü buradan indirip kur.
- Kalan sürücülerini Windows Update üstünden güncelleştirebilirsin. İsteğe bağlı sürücüleri de kurmayı unutma hocam.
- Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçeneklerinden bilgisayarı Yüksek Performans olarak ayarlamayı unutma hocam.

Yapacağın tüm işlemler bunlar hocam. Başka bir şey yapmana gerek yok. Takıldığın yer olursa gene beni etiketleyebilirsin.
hocam bugün her şeyi hallettim sizin sayenizde tekrardan bin kere teşekkür ederim ya

Bilgisayarının özelliklerini yazarsan gerekli olan sürücüleri atabilirim. Driver Booster, DriverPack gibi ne olduğunu belli olmayan programları asla kullanma.
emre hocam kusura bakmayın bir şey demek için bu postu yeniden çıkarıyorum yine msi pro b760m-e ddr4 4800mhz li bi anarkata bios atıcam arkadaş sistem için bu xmp yazdığınız sırayı yine aynı şekilde yapsam doğru olur mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

biosu indirdim bu akşam atıcam sizin yazdığınız şeylere göre varsa yoksa orda yazdığınız gibisinden ekstra yapmam gereken bir şey olur mu

emre hocam kusura bakmayın bir şey demek için bu postu yeniden çıkarıyorum yine msi pro b760m-e ddr4 4800mhz li bi anarkata bios atıcam arkadaş sistem için bu xmp yazdığınız sırayı yine aynı şekilde yapsam doğru olur mu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

biosu indirdim bu akşam atıcam sizin yazdığınız şeylere göre varsa yoksa orda yazdığınız gibisinden ekstra yapmam gereken bir şey olur mu
BIOS ayarlarını aynı şekilde yapabilirsin hocam.

Çoğu driver uygulaması kurulum sonrası virüs falan yüklüyor önermem.

Geri