Neler Yeni

Dünyadaki herkes akraba değilmi?

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
Arkadaşlar Kuran kesinlik değildir. İncilde Tevratta . Bilimsel bir kanıt getirin inanalım.

Türk DRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
‏‏‏‏‏‏‏‏ ‏‏‏‏‏‏Türk DRK
İlgilendiği Kategoriler
Undertale,evcil hayvanlar, film, dizi, oyun
Naber lan guzen?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Dinler sadece kültürel bir olgu ve insanların bir şeylere inanma çabasıysa?
Vallahi 3 4 aydır şunu düşünüyorum
Ama benim düşünce biraz farklı
Ya biri insanları kontrol altına alma amaçlı din diye bir şey çıkarmışsa tanrı diğer alemlere uğraşa uğraşa ya bizi unutmuşsa? diye aylardır düşünüyorum valla arada kaldım hocam az çok aynı düşünceye sahibiz sen bu düşünceye bir cevap bulabildin mi?

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Vallahi 3 4 aydır şunu düşünüyorum
Ama benim düşünce biraz farklı
Ya biri insanları kontrol altına alma amaçlı din diye bir şey çıkarmışsa tanrı diğer alemlere uğraşa uğraşa ya bizi unutmuşsa? diye aylardır düşünüyorum valla arada kaldım hocam az çok aynı düşünceye sahibiz sen bu düşünceye bir cevap bulabildin mi?
Ben de bunu düşünüyorum. Sonuçta bu dinler ortalama 2000 yıl önce ortaya çıkmış şeyler. O zamanki halkı dizginlemek için uydurulmuş bir şey olabilir bu dinler. Kendilerinden üstün bir varlığı göstererek insanlara korku salınmış olabilir. Çünkü böyle olmadığına dair bir kanıt yok.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Şimdi dünyadaki ilk 2 insan hz. Adem ve hz. Havva. Bakın sadece 2 insan var ve ikisi ürüyor sonra bissürü insan doğuyor. Ancak hepimiz onları torunu olmuyor muyuz? Yani hepimiz akraba değilmiyiz?
Dediğiniz gibi dünyadaki ilk insanlar Hz. Adem ve Hz. Havva idir. Kur'an'da da geçer zaten bu.
Fakat dünyadaki tek yaşayanlar olduğunu nasıl çıkardınız? İlk insanlardır fakat tek onlar yoktur.
Hepimiz ensest bir ilişkinin çocukları değiliz, neden onlarla birlikte başka insanlar yaratılmış olmasın?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,956
İsim
Emin
Ben de bunu düşünüyorum. Sonuçta bu dinler ortalama 2000 yıl önce ortaya çıkmış şeyler. O zamanki halkı dizginlemek için uydurulmuş bir şey olabilir bu dinler. Kendilerinden üstün bir varlığı göstererek insanlara korku salınmış olabilir. Çünkü böyle olmadığına dair bir kanıt yok.
Ben bir tanrı olduğuna inanıyorum bu kadar dengeli bir evrenin tesadüf eseri oluştuğuna inanmıyorum ama tanrı binlerce sene insanlara din ve elçi gönderdi ve insanlar arasında illaki bunlara karşı çıkan oldu ve bu sadece 1 dinde olmadı belki 10 belki 100 belide 1000 lerce dinlerde böyle oldu
Insan oğlu sürekli dinlere karşı olduğu için tanrı bizi bırakmış, unutmuş olabilir mi?
Aylardır bunu düşünüyorum

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dinler sadece kültürel bir olgu ve insanların bir şeylere inanma çabasıysa?
Hocam aslınca Kuran tüm dünyadaki olayları açıklıyor diemeyiz ama birgün türkçe meal kitabı bulup okuyun. Verdiği Gündelik bilgiler hep iyi ve Kusursuz neredeyse sadece bazı olaylar açıklanmamış nedeni ise neredeyse 2.2,5 kat yıl geçmiş.

Halil014

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,539
İsim
İbrahim Halil Çelik
Uzaktan olarak olabilir ama Hz.Adem'in çocukları birbiriyle evlenemeyeceğine göre büyük ihtimalle başka insanlar da yaratıldı ve belki de onların soyundan da olabiliriz.
Hz adem ile Havva nın çocukları birbiri ile evlendi

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Hocam aslınca Kuran tüm dünyadaki olayları açıklıyor diemeyiz ama birgün türkçe meal kitabı bulup okuyun. Verdiği Gündelik bilgiler hep iyi ve Kusursuz neredeyse sadece bazı olaylar açıklanmamış nedeni ise neredeyse 2.2,5 kat yıl geçmiş.
Tabi ki hocam. Bir şeyi araştırmadan eleştirmek yanlış olur. Okudum Kur'an'ın mealini. Gerçekten etkileyici şeyler var senin de dediğin gibi. Ancak bazı sorular var insanın aklını karıştırıyor.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben bir tanrı olduğuna inanıyorum bu kadar dengeli bir evrenin tesadüf eseri oluştuğuna inanmıyorum ama tanrı binlerce sene insanlara din ve elçi gönderdi ve insanlar arasında illaki bunlara karşı çıkan oldu ve bu sadece 1 dinde olmadı belki 10 belki 100 belide 1000 lerce dinlerde böyle oldu
Insan oğlu sürekli dinlere karşı olduğu için tanrı bizi bırakmış, unutmuş olabilir mi?
Aylardır bunu düşünüyorum
Allah çok yüce bir varlık ise bizim ne yapacağımızı biliyor.
Sen Sonsuz Kudretli bir varlığın sabır kelimesine sahip olduğunu düşünüyor musun?
Her şeyi sonsuz olan Allah bunlardan etkilenir mi sence?

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Ben bir tanrı olduğuna inanıyorum bu kadar dengeli bir evrenin tesadüf eseri oluştuğuna inanmıyorum
Dünyadaki denge hemen oluşmadı ki. Milyonlarca yıl süren evrimlerin sonucunda her canlı kendine göre adaptasyon geçirdi, yaşam alanı edindi. Güçlü olanlar kaldı, güçsüzler kalamadı bu şekilde o denge oluştu.
Ama işin bir noktasında şöyle bir olay da var. Sonuçta bu dinler insanlar olmasaydı olmayacaktı. Yani dinler insanlar tarafından yaratılmış şeyler. Dinlerin başladığı zamanlardaki bilim ile şu anki bilim arasındaki farkı hepimiz biliyoruz. O zamanlar insanlar çoğu doğa olayını vs. açıklayamıyordu, çünkü bilmiyorlardı. Bunların yanına korkuları da eklenince bir varlığa inanma ihtiyacı oluşuyor ister istemez.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,658
Üyeler
168,475
Son üye
kaderliali
Top Bottom