Ben Netspeed ile gayet iyi değerler alıyorum.
Bu arada altyapı TT olduğundan, açıkcası ISS'ler inanılmaz fark ettirmiyor. Elbette onların da bazı yatırımları var. Benim açımdan Netspeed iyi.
Ama gecikmeyi azaltmak istiyorsanız Keenetic bir modem alın. Yazılımsal olarak hattan en iyi değeri almanızı sağlıyor. Eğer internete birden fazla akıllı telefon bağlanıyorsa Wifi-6 bir modelini seçin. Emin olun bunlar fark yaratacak.
Bufferbloat testinden ben A+ alıyorum. Hız sınırlaması yapmadan B alıyorum. Önceden kullandığım Tenda modem'de (₺300 almıştım) F alıyordu. Bu oranı düzeltmek direkt katkı sağlıyor. Benim altyapım sitelerde 71 Mbps gözükse de bazı iyileştirmeler yaptılar. Modemde firma 84 Mbps sınırladı.
destek.keenetic.com.tr
destek.keenetic.com.tr
destek.keenetic.com.tr
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Kabaca istediğim cihaza öncelik tanıyabiliyorum. Ayrıca fiber değilse veya hızlar atıyorum 100/100, 1000/1000 değilse genelde Bufferbloat testi istikrarlı olmuyor. Hız sınırlamasında doğru değeri bulursan A+ alıyorsun yani gecikme vb. olmuyor. İstersen hız sınırı yapmadan da bu modeme yükseltmek değerlerini en ideal seviyeye çekiyor.
Bu arada arayüz çok basit. Diğer modemlerde nereden kısacağınızı falan anlamıyorsunuz bile. Ayar yapmadan bile değer iyileştirmesi çok faydalı. Yok firmware yükle yok Asus modeme ₺10-15K vere gerek kalmıyor.