Urun koduda uyusuyor PVV ile baslayan ama bunlar ya ilk parti urunler yada artik yeni olanlar da degistirdiler dedigim gibi suan icin bunlar A-Die olarak biliniyor ve o yuzden de satin aliniyor. Garip hadi birini H-Die diye okudu da digerini neden okumamis onuda anlamadim. Ben de dual kit olarak almadim sizin gibi 2 tane aldim farkli zamanlarda sadece PMIC'leri farkli, direk ram uzerindeki guc yonetim yongalari diger her seyleri ayni.
Urun koduda uyusuyor PVV ile baslayan ama bunlar ya ilk parti urunler yada artik yeni olanlar da degistirdiler dedigim gibi suan icin bunlar A-Die olarak biliniyor ve o yuzden de satin aliniyor. Garip hadi birini H-Die diye okudu da digerini neden okumamis onuda anlamadim. Ben de dual kit olarak almadim sizin gibi 2 tane aldim farkli zamanlarda sadece PMIC'leri farkli, direk ram uzerindeki guc yonetim yongalari diger her seyleri ayni.
Hocam gerek yok degerler normal zaten Aida ile yapilan
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bir problem olsa zaten degerler sapitirdi ve okuma/yazma dusuk, gecikme yuksek cikardi ama OCCT ile her turlu mavi ekran aldiginizi soylediniz ram testinde kullanim yuzdesini dusuk ayarlasaniz bile.
Bu yuzden dedigim gibi bence EXPO acik oldugunda biri kaldirmiyor demek ki o degerleri ve hata veriyor. Mavi ekran da memory managment yaziyor dimi direkt?
Ama test sonuclarina gore de problem yok, sentetik testler disinda kendi kullaniminizda mavi ekran yemiyorsaniz devam edebilirsiniz.
Bende RFC degerleri yuksek mesela rfc1 M-Die 500 yapiyorken A-Die 420 yapabiliyor ama ben 500'den basladim onlari dusurebilirim ama rfc2 ve rfc3 ne yapmam gerek o zaman onu bilmiyorum iste Cok ellesmemek lazim degerler iyi gibi ya
Konu hortliyacak fakat benim bir arkadasim bu sene Ocak ayinda ayni ramlerden almis, ben askerdeyken bana soramadigi icin farkli arkadaslari bu ram iyi diyip aldirmislar ki aslina bana sorsa bende Patriot al derdim ama piyasa da galiba cok buyuk bir yanlis bilgi dolaniyor bu ramler A-Die diye biliniyor ve Nebi Akgun, YouTube kanalinda da hep bu ramlerden bahsediyor.
Her neyse bugun benim ayarlarimin aynisini ona yaptiracaktim yukaridaki attigim gorselde bulunan zentiming'te ki ayarlarimi, ThaipoonBurner ile kontrol etmesini istedim ya Patriot farkli bir yol izliyor kendi ramlerinde yonga Hynix okuyor ama ne oldugu ve devami hakkinda hic bir bilgi yok birinde 1-Dir (Bir-Die, hani kucuk L veya I degil.) diger raminde ise ????-Die. Simdi @LynxE 'nin de ramleri bu sekilde H-Die + ????-Die olarak gozukuyor ya oradan hatirlayip aklima bu konu geldi direkt.
Bu Patriot Viper PVV516G60C30 ramler A-Die degil piyasada buyuk bir bilgi kirliligi var yada BENIM dusuncem cok fazla satildigi icin ellerindeki daha dusuk kalite A-Die yongalari kullanip sakliyorlar bu kaniye nereden vardim diyecekseniz 4 farkli arkadasima benim ayarlarimin aynisini yaptirdim ve herhangi bir Hynix A-Die ram benim bu ayarlari kaldirir, kaldirmasi lazim. Bu arkadasima ise benim ayarlari uygulatamiyorum daha esnek gecikme degerleri ve biraz yuksek voltajla bile maksimum 1-2 saat dayaniyor sistem mavi ekran vermeden takilip kapaniyor maksimum EXPO'yu kaldiriyor daha ustune elleme yapinca sapitiyor sistem.
@TechGuy ve @RevDeisDou hocamlarim .d siz bu islerden anlarsiniz bu tam olarak neyden kaynaklanir? Ya A-Die degil, ya dedigim gibi yonga kalitesi dusuyor yeni parti urun yetistirmek icin yada demek ki benim ayarlarim veya biraz daha gevsek zamanlamali hali bile demek ki her A-Die'da calismiyormus.
Nebi Akgun'un soyle bir listesi var, her yonganin kendisine ait %100 calistirabilecegi safe minimum degerler olarak, buradaki A-Die olan ayarlari bile calistirmadi.
DDR5 geçeceğim
7800X3D, b850 gaming plus wifi ve patriot extreme 6000 cl30 ram düşünüyorum lakin hynix A diye bir ram Türkiye de var mı bilmiyorum, bütçem peşin taksit oluyorsa 4999 olmuyorsa 4499 TL civarında. 32GB bir kit arıyorum, ayrıca anakart seçimimle ilgili daha iyi bir tercihte var ise önerebilir iseniz sevinirim
Bu konuda da dikkatimi ceken bir unsur oldu sag olsun @LynxE hocam konuyu gonderdi bana ama ikinci sayfanin basinda cok ufak bir konusma geciyor ki cok garip BENCE. Gorsellere de ekledim Patriotlarin %95'i A-Die deniyor geri kalan %5'i ise diger bir arkadasin yazdigindan yola cikarak soyleyebilirm ki M-Die, diger bir ikinci durum ise hepsi H5CG38?EBDX??? numarali urun koduna sahip oldugunu ve ozellikle A-Die olanlarin H5CG38 ile basladigini soylemis ve M-Die olanlar ise H5CG36M ama ben urun koduna sahip hic bir rami ne satista ne de akakce gibi bir pazar alaninda gordum ustune ustluk Patriotun sitesinde de kontrol edince zaten Patriot Venom Viper adinin bas harflerinden olusan ve suanda da piyasada bulunan PVV ile baslayan ramler oldugunu gordum.
Urun modellerindeki tutarsizligi gectigimiz takdir de M-Die olmasina bile raziyim cunku neredeyse ayni yongalar cok az fark ile biri digerinden alt zamanlamalari biraz daha gevsek calistiriyor o kadar fakat ne suan piyasada satilan ve A-Die olarak bilinen ramler A-Die nede o konuda arkadasin dedigi urun model koduna sahip ram var.
Hatta suan @LynxE hocam bir konuya daha degindi Patriot ram ThaipoonBurner uzerinde ve Aida64 uzerinde bu sekilde okunuyor:
Composition
1024Mb x8 (64Mb x8 x 16 banks)
Fakat iade ettigimiz H-Die olan model ise 2048Mb x8 olarak dogru gozukuyordu, bu A-Die olarak tahmin ettigimiz ve iyi degerler aldigimiz ise yukaridaki tabloda ki gibi gozukuyor
Patriot ramler de genel bir okunamama sorunu da var, Bende XPG Lancer RGB var ve gorseldeki hocaminda dedigi gibi A-Die bunu ThaipoonBurner da okuyor Aida64'te ve 16GB olarak gozukuyor. Patriot artik ramlerine ne yapti ne yapmadi bilinmiyor cok garip veriler veriyor, okunmaz kilmis galiba ramlerini
@Furkan² Hocam bu duruma bir el atar misiniz? Ben cozemedim de .d
Benim yanlis yaptigim ve bildigim bir nokta var ama kaciriyorum orayi gibi me geliyor?
Ya Patriot ramler zortladi kimsenin haberi yok, yada ben zortluyorum benim haberim yok.
Cok ufak bir info vereyim: H5CG38?EBDX??? bu urun kodlu ramler eger Eylul 2024 ve Subat 2025 arasi cikti ve satildiysa ben o yuzden gormemis olabilirim cunku askerdeydim.