Ekran Kartı Alırken Marka Seçimini Neye Göre Yapmalıyız?

Jssa Jssc

80+
Reaksiyon skoru
19
Merhaba, aynı konu açıldı mı bilmiyorum fakat sormak istiyorum. RTX 5070 Ti almayı düşünüyorum fakat markalar arasında çok fiyat farklı oluyor. Bu fiyat farkını verirsem elime neler geçiyor, değiyor mu yoksa en ucuzunu alsam yine aynı performansı bir şekilde alabilir miyim?

mesela birisi 54bin, diğeri 46bin. Daha birçok marka var tabi

Isı değerleri ve alacağınız performans hemen hemen aynı oluyor. Fark genelde malzeme kalitesi, estetik ve servis oluyor. Mesela anakart, PSU ve kasa MSI marka aldın. Ekran kartı da aynı marka olsun diye MSI alırsın.

Isı değerleri ve alacağınız performans hemen hemen aynı oluyor. Fark genelde malzeme kalitesi, estetik ve servis oluyor. Mesela anakart, PSU ve kasa MSI marka aldın. Ekran kartı da aynı marka olsun diye MSI alırsın.
Anladım.. Genel olarak ekonomik bir tercih yapılmak isteniyorsa ucuz ve güvenilir bir marka yeterli oluyor o hâlde

Merhaba, aynı konu açıldı mı bilmiyorum fakat sormak istiyorum. RTX 5070 Ti almayı düşünüyorum fakat markalar arasında çok fiyat farklı oluyor. Bu fiyat farkını verirsem elime neler geçiyor, değiyor mu yoksa en ucuzunu alsam yine aynı performansı bir şekilde alabilir miyim?

mesela birisi 54bin, diğeri 46bin. Daha birçok marka var tabi
Genelde Tasarim yani goz zevki ve Sogutma performansi geri kalan performans vs. gibi seyler ayni degisen bir sey yok

Yani tamamen ne amacla sistem topladigina ve kriterlerine bagli

Ama sana Tafsiyem cok ucuz kotu markalari almaa ama yuksek fiyatli marka urunleride alma ortada bir sey al mesela suan fiyati 53K olmus ama ayin 12-19 arasinda RTX 5070TI Colorfull Igame 42K'di Keske onu alsaydin hem tasarimi hemde sogutma performansi cok iyi yani fiyat ortalama olacak performansida cok iyi olacak alacagin urunun ne ucuz performansli urun alam nede pahali ama orta segmen ile ayni hatta bagzen daha kotu markalarin kartlarina o kadar para verme

Genelde Tasarim yani goz zevki ve Sogutma performansi geri kalan performans vs. gibi seyler ayni degisen bir sey yok

Yani tamamen ne amacla sistem topladigina ve kriterlerine bagli

Ama sana Tafsiyem cok ucuz kotu markalari almaa ama yuksek fiyatli marka urunleride alma ortada bir sey al mesela suan fiyati 53K olmus ama ayin 12-19 arasinda RTX 5070TI Colorfull Igame 42K'di Keske onu alsaydin hem tasarimi hemde sogutma performansi cok iyi yani fiyat ortalama olacak performansida cok iyi olacak alacagin urunun ne ucuz performansli urun alam nede pahali ama orta segmen ile ayni hatta bagzen daha kotu markalarin kartlarina o kadar para verme
markanin onemi cok yoktur genel olarak markalarin serileri daha onemlidir
Anladım.. çok teşekkür ediyorum. Cuma günü incehesapta Gainward 5070Ti 38bine düşmüştü. Markayı pek bilmediğim için almadım ama alsa mıydım, iyi bir marka mı sizce. Belki tekrar indirime girer

Gözlemlediğim kadarıyla gigabyte anakartların ve ekrankartların üzerindeki diyotlar kabaca küçük bileşenler genelde kalitesiz oluyor.
Ne zaman ekran kartı tamiri videosu görsem Sık sık gigabyte oluyor.

Vram bozulup değişenler, Mosfeti yananlar vs

Aga bakıyorsun oooo gigabyte anakart aynı fiyata daha fazla seçenekler sunuyor.
Mesela 2 adet Pci ekran kartı girişi, 3 adet M2 girişi.
Onun rakipleri 1 adet M2, 1 adet ekran kartı Pci girişi ile aynı fiyat sunuyor.

Adam bir garip oluyor acaba Gigabyte bir çakallıkmı yapıyor diye.

Ağalar malzeme kalitesi kötü diye baya ucuz başka bişey yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Diğer markalarda da vram bozuluyor da Gigabyte hatta Amd için üretilen bileşenler kadar değil.

100 tamir videosunun 15-20 tanesi İntel ve Nvidia için üretilmiş bileşenler için olur ya olmaz. Yalan söylüyor isem gidin servis videolarını izleyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,656
Üyeler
183,453
Son üye
muhammetlothbrok
Geri