Yardım Ekran Kartım Arızalandı 🔥🔌

HuseyinBy01

80+ Silver
Reaksiyon skoru
965
Ekran kartım arızalandı. 6700 XT Nitro+ kullanıyorum odada klima çalışıyor ve işlemci ağırlıklı bir oyun oynuyordum ve bir anda görüntü gitti kulaklıktan ses geliyordu mikrofonda çalışıyordu sadece görüntü gitti. Kabloları kontrol ettim başka görüntü kablosuda takıp denedim yine görüntü alamadım. Arkadaşımın sistemine takıp kartı denedik görüntü gelmedi belki benim sistemimde başka problem vardır diye 9060 XT takıp test ettim ve sistemim sorunsuz görüntü verdi. Kısacası yükte bile değilken anlamsız şekilde görüntü gitti ve ekran kartım çalışmıyor. Işıkları yanıyor ve güç alıyor bilgisayara güç verince displayport kablosu üzerinden sinyal geliyor ve monitöre güç geliyor ama ardından sinyal yok diyor ve görüntü gelmiyor. Arka planda sistem açılıyor kulaklıktan Windows açılış seside geliyor. Normalde ekran kartının sistemi ilk açışımda 5-10 saniye fanları dönüyor ama şuan oda olmuyor fanlarda dönmüyor. Detaylar bu şekilde üstadlarım. Ne gibi bir sorunu olabilir bu konuda yardımcı olabilecek varsa sevinirim şimdiden teşekkürler iyi akşamlar dilerim 🙏🏻

Hocam buna benzer bir şey olmuştu ama fanlar dönüyordu bios switchi değiştirince düzelmişti silent mod falan oluyor
Bunun dışında düzelmezse kartın garantisi varsa garantiye yollayın

Hocam buna benzer bir şey olmuştu ama fanlar dönüyordu bios switchi değiştirince düzelmişti silent mod falan oluyor
Dediğiniz gibi deneyim birde switch değiştireyim. Kartın garantisi maalesefki yok 2. El almıştım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tam dediğini yapıp deneyecektim elektrik kesildi bahtım bu kadarmı kara

Dediğiniz gibi deneyim birde switch değiştireyim. Kartın garantisi maalesefki yok 2. El almıştım.

Ne zaman almıştın kartı kart kaç yıllık

Kart gitmiş gibi görünüyor umarım düzelir ya garantisi de kalmamış

Şubat'ta aldım GPU World Türkiye grubunda moderatör bir abiden almıştım.
Başka soketle denedin mi peki? Display port yerine Hdmi da dene denemediysen. Umarım gitmemiştir kart.

Başka soketle denedin mi peki? Display port yerine Hdmi da dene denemediysen. Umarım gitmemiştir kart.
Elimde 2 monitör ve 2 farklı kablo var ikisinide denedim yine sorun yok başka sistemde denedik kablolar sağlam monitörlerde sağlam

Geçmiş olsun hocam umarım bios switchle alakalıdır
Kart gitmiş gibi görünüyor umarım düzelir ya garantisi de kalmamış
Switch değiştirip denedim fanlar yine dönmüyor durum yine aynı maalesefki kart gitmiş gibi duruyor.

Elimde 2 monitör ve 2 farklı kablo var ikisinide denedim yine sorun yok başka sistemde denedik kablolar sağlam monitörlerde sağlam

Switch değiştirip denedim fanlar yine dönmüyor durum yine aynı maalesefki kart gitmiş gibi duruyor.
Ah be kötü olmuş, ekran kartı çok ısınıyor muydu acaba normalde oyunlarda vs.?

Ah be hocam yapilacak tek şey gpu tamircilerine götürmek fiyat sormak

Ah be hocam yapilacak tek şey gpu tamircilerine götürmek fiyat sormak
Nasıl bir anda kart gitmiş anlamadım

Yazılımsal olarak bilmiyorum bir şeyler yapılabilir mi ama donanımsal olarak tamirli bir cihaz olabilir mi? Bu sadece bir varsayım. 2.el almışsın çünkü. %1 de olsa ihtimal var yani. Deneyeceğin şeyleri dene en sonunda içini aç bi tamir belirtisi var mı merak ettim sonra konuyu güncelle merak ettim direkt sıfır kart mı bozulmuş veya bozulmamış mı veya tamirli mi

Geri